Redo för höst!


Igår morse när jag skulle cykla till jobbet i ÖSregn och insåg att min regnjacka var på jobbet, fick jag inviga min nya jacka (obs! hade byxor på mig på jobbet)! Den var inte speciellt vattentät, men ooohhhhh så fin ju?! Wea. Monki. 250 spänns. Nu gör det faktiskt inget om det blir lite höst, så jag får använda den mer.

'
Jag längtar faktiskt också lite efter att ha JEANS. Kommer knappt ihåg när jag hade det på mig senast? Hittade i alla fall ett par nya på Weekday i helgen. Wea. 100 spänns. Och så köpte jag några topz också.
 
 
 

Äntligen soppa!

Eftersom att det har varit 800 grader varmt nu ett tag, så var det länge sedan jag åt soppa. Blir inte så sugen på det då va. Men idag! Idag har det regnat nästan hela dagen och varit grått och lite kallt, alltså perfekt soppväder. Så jag passade på!


Tog lite broccoli, morötter och rödlök


kokade med buljong och grädde och slängde i ost, vitlök och lite kryddor.
 

Och så blev det så här gott!

 

Det behöver inte hända så himla mycket hela tiden

 
Detta är nog den lugnaste sommaren jag har haft på superlänge. Men jag gillar det. Det är precis vad jag behöver just nu. Jobba med något givande, träna massa, umgås med mina bästa vänner så ofta jag kan, äta sallad nästan varje dag, gå långa promenader med sommarprat i öronen, äta typ en vattenmelon i veckan, sitta och läsa i solen eller soffan, lyxa till det med mörk choklad på helgerna, njuta av lite rödvin då och då, åka till Vimmerby ibland och uppskatta det, bli mer och mer sugen på att plugga. Och så vidare. En slags rehab-sommar. 
 

Det har regnat!

Och åskat. Lite i alla fall. Det är ju fortfarande megavarmt, men luften är åtminstone lite skönare. Igår hade jag en härlig ledig dag med mig själv. Chillade i soffan med House of Cards (är beroende nu, men stör mig på att huvudpersonen är en idiot), köpte fina kläder och åt en glass i Malmö, åt fisk till middag, sprang intervaller (inte så kul, men såååå bra) och chillade lite till i soffan. 

Idag har jag haft träningsvärk, jobbat och sen....


..var jag på gympa med dom hära och efteråt hade vi fruktstund under tak. Gott!


När jag åkte hem såg det ut så här åt ena hållet

och så här åt det andra. Fint!
 
Hej!
 

Pengah å väder

 
Den här helgen har jag inte nåt bättre för mig än att jobba. Tog ett kvällspass igår, ett litet pass imorse och ska snart dra iväg och jobba ikväll också. Pengah pengah pengah. Är bra att ha. Imorgon ska jag vara ledig och åka till Malmö och kanske köpa mig nåt fint :)))))))))))))))))) eller fult. Får se. 
 
Och alltså VÄDRET?! Så jävla nice. Skulle ju regna i helgen, men det blåste nog bort (här i alla fall) och nu är det lika klart och fint igen. En svensk sommar kan nog inte bli så mycket bättre än så här. Men snart är den slut, AAHHH! Och då blir det höst. MYYYYS! 
 
Nu ska jag laga matlåda, hej!
 

Tänk tiiiiiiiiiiiiiiiill!

 
 
Bästa HanaPee har varit med i P3 hela veckan och bland annat gjort den här skitbraiga grejen! Så viktigt. TITTA! TÄNK!

Lista: det bästa i livet

1. Min familj, min Dea och mina närmsta vänner delar på den platsen.
2. SPRINGA, VIN och CHOKLAD. 
Sedan behöver jag egentligen inte så mycket mer, resten löser sig liksom.

Herregud, tänk om jag kunde få springa ett coolt lopp med alla personer som jag älskar som hejarklack hela vägen och sedan fira med vin och choklad hela natten lång. Hade varit den bästa dagen i mitt liv i all evighet.
 
För tio år sedan hade jag nog aldrig trott att jag skulle älska att löpa så här himla mycket som jag gör nu. De senaste gångerna bara ler jag de första stegen när musiken börjar dunka på (sedan måste jag mest fokusera på att andas, så ler mer inombords) och idag efter 8 kilometer fick jag gåshud på hela kroppen. Och det var typ 30 grader varmt? Det slutade på en mil och även om sista biten mest var plågsam, så älskar jag det ändå så jävla mycket. Det är som terapi för mig också på nåt vis, om jag inte skulle kunna springa, skulle jag nog bil psykiskt störd. 

Jajaja, nog om det. Det här ligger i min mage! Nu ska jag vila benen för kvällsjobb! Imorgon får jag lön! Mer än två tusen, antagligen! Tjohej!


Heja sommaren!

 
Spring och sol och bad och chill. Och jobb. Sommaren fortsätter att leverera. Jag är nöjd. Och varm. 
 
 
 
Saknar den här så himla mycket hela tiden baraaaaaaa. Vill att tiden ska stå still, samtidigt som jag vill att det ska gå SKITfort! 

 
Nu ska jag jobba igen, hej!
 
 

Fyra veckor

Lite fler bilder från förra veckan, som mamma tog.
 
Om exakt fyra veckor sitter jag antagligen i mammas lägenhet i Vimmerby och packar och har panik. För på tisdagen om fyra veckor börjar jag på Stensunds folkhögskola. Hur läskigt?! Jätte. Hur kul?! Jätte. Jag är redan nervös, rädd och astaggad på samma gång, så antar att det känns tusen gånger mer dagen innan. Just nu känns det också ganska overkligt och vääääldigt långt bort.
 
Men en månad är ju typ ingenting. För en månad sedan var pappa och Åsa här, och på helgen kom Dea hit. Och det känns som kanske två dagar sen?! Tiden går fort, det gör den alltid. Därför försöker jag hela tiden påminna mig själv om att ta vara på varenda liten dag. Jag blir speciellt så himla medveten om det när jag träffar uråldriga personer hela dagarna, det är inte bara en månad som går fort, hela livet gör det.
 
Nu ska jag snart dra och gympa bort lite träningsvärk! Också en sak att ägna tid åt i livet.

Tre bilder

I fredags gick solen ner så här fint.
 
Hängde lite i Stehag igår, med bland annat Paulina och hennes hund(!). Så himla söta.
 
Sandra bjöd på typ världens största och godaste tårta, mellan fotbollsgolf och ordspel. 
 
Har haft en väldigt mysig helg, trots en massa jobb. Ligger lite efter med sömnen bara, så idag somnade jag i soffan typ så fort jag kom hem. Nu tänkte springa bort lite trötthet också!
 

Helg mitt i veckan

 
I onsdags kom ju mamma och Malin på ett litet besök och det har ju varit supermysigt som ni ser?! Vi har njutit av solen, druckit vin, ätit glass, ätit pizza, varit i Ystad, badat fötterna, spelat yatzy osv. Bästa botemedlet tydligen, för min lilla hals, som nu inte gör ont, men som fortfarande har en tjock, röd klump i sig (men den får väl va där då). Nu är det ju helg på riktigt ju, men jag ska jobba. Tänkte väl mysa lite ändå och till exempel äta grillat. NU. Hej.
 

Jag har en iPad, haha!

igår lämnade mamma över en iPad mini till mig och sa "här, ta! Den är från Lasse!" Jag ba "eh okej, tar väl den då..." Kul ju!
 
 
 
På fanns det visst photo booth, hihihihihi.
 

Dampfestival: lördag

Vaknade till helt okej väder i lördags, allt utom spöregn är ju faktiskt bra (vilket kom sen också, såklart)
 
Anton poserar vid poolkanten.
 
Christian är gullig och Anton amputerar silvertejp från benen.
 
Gunnar fick fläta i håret.
 
Sedan var det dags för fotbollstennis!
 
Gulligulligull.
 
Några var lite trötta kanske.
 
Den stora poolen var superkall, så Dea och Daniel byggde en mindre, varmare pool. Bubbelpool blev det till och med! Så jävla nice.
 
Lyssna på en låt i bilen.
 
Sedan var det dags för presentutdelning.
 
Christian och Tommy hade också fyllt år, förstår ni. 30 stycken! Titta så glada dom blev för sina presenter!
 
Framåt kvällen blev det livemusik igen, på scen!
 
 
Så jävla bra spelning, bra kväll, bra personer, bra festival, bra helg! 
 

Psykisk och fysisk ohälsa

 
Det är vad jag lider av just nu, som ni kanske ser. Igår var som en extra dag av bakfylla, fast med jobb. Var så vidrigt jävla trött och hade ångest i princip hela dagen, för allt och inget. Grät mig till sömns, sov aslänge och vaknade med så jävla ont i halsen att jag bara vill börja gråta igen. Jag hade tänkt springa mig glad idag, men nu kan jag inte ens göra det. Kan bara hälla i mig honungsvatten och ligga i soffan. Tills klockan två. Sen måste jag jobba. ÅH! Vill dö.
 
Men imorgon kommer mamma hit och då blir nog allt bra. Och så kollar jag på tåg till Stockholm om tre veckor och tänker att jag kanske kan träffa min kille då (han bor där då!) och blir lite glad av det. Är också glad för att jag har en ny(gammal) telefon, som är 100% bättre än min gamla. Är glad för att jag nästa vecka får lön, och kanske kan köpa en dator då, eller nya kläder. Ja, livet är kanske inte så dumt ändå, hörrni!
 

Dampfestival: fredag

Jag och Dea tog mammas bil, handlade mat, öl och hämtade upp Anton vid typ ett och åkte den långa vägen ut till skogen utanför Ishult.
 
Där vare festival! Med pool!
 
Bruschan kom.
 
Och Lotta kom.
 
Daniel.
 
Anton.
 
Tessan.
 
Tommy.
 
Ja, det kom en massa folk hela tiden och vädret var faktiskt godkänt hela dagen, kvällen och natten.
 
Här är upphovsmannen till festivalen - Johan Damp Myrén. Vet inte varför han kallas damp, faktiskt, han kanske har det? Fin kille i alla fall, som vill fira sin födelsedag med megafest varje år.
 
Överexponerade!
 
På festival måste man ha livemusik ju!
 
Publik.
 
 
Ludde får avsluta fredagen. Sedan la jag undan min kamera och dansade väl en massa ända tills jag somnade, antar jag. KUL!

På väg hem.. Eller bort eller vad det blir..



Nu sitter jag på bussen på väg till Skåne igen. Väldigt vemodigt just nu, men kan nog mest bero på bakfyllekänslor och årets gråaste väder. 

Har iallafall haft en megabra helg! Dampfestivalen var perfekt och jag ska visa massa bilder ikväll eller kanske imorgon. Nu ska jag sova mig igenom den här resan. 

Imorgon

 
Haha, på den här bilden hade vi varit tillsammans i typ ett halvår! Då fattade vi kanske inte att det skulle bli fyra (och säker massa massa år) till och att vi skulle gå igenom så himla mycket tillsammans. 
 
Imorgon ses vi igen, min lilla kille och jag. Ska bli fint. Jag behöver verkligen den här helgen, har irriterat mig på typ ALLT idag. Det hjälpte in ens att springa, för nehe, då ska jag få ont i magen och måste vända hem och bajsa, även att benen hade orkat mycket mer. KUL. Eh nej.
 
Jaa jaaaaa, snart får jag i alla fall kramas, pussas, dricka öl, dansa osv. Tjoho!

Det är SOMMAR ju!

 
Här sitter jag i min nya bikini och ser pluffsig ut. Har verkligen NOLL pigment i ansiktet, bara fräknar. Konstigt.. Ja ja, har inte så mycket annat att skriva om och inte så mycket bilder att visa. Jag jobbar, springer och försöker njuta av att det faktiskt är riktigt jävla svensk sommar för en stund, vilket ju är helt fantastiskt. I helgen ska jag till Vimmerby, Ishult och Dampfestivaleeeeeeeen, tjooohoooo! Då ska jag fota allt kul jag kommer göra med alla fina personer jag kommer träffa. 
 
Nu ska jag ut och gå med en podcast och sen åka till Paulina och se på fotboll! 

Så här..

djurisk var jag igår när jag assisterade Julia på shoppingrunda, med haj på tröjan och räv på påsen.
 
gölli var Elias, när vi satt(!) och väntade en stund.
 
såg jag ut igår kväll, när jag gick och la mig klockan 22, efter att ha somnat i soffan några gånger.
 
har jag tillbringat den här eftermiddagen, med Julia, Elias, Janne och Nettan och pooooooolen.
 

Hard work work!

 
Igår sysselsatte jag mig med att jobba, sola, bada, springa, äta choklad, se film, sova. Ganska perfekt dag alltså. Idag har jag också jobbat (gör visst det ända fram tills torsdag nu..) och sedan hängt med Julia och Elias. Nu är jag äntligen hemma i soffan igen och ska nog stanna här. Hej!

Förresten, på tal om House of Cards...

Alfred, Petter och Tom har gjort det igen! Något superkul!
 
 

Rea <3

Eftersom att jag fick 2000 (två tusen!) kronor i lön den här månaden, men samtidigt har ett shoppingbehov så är ju rea (och sparpengar) ganska så perfekt. Här är lite sånt nytt fint som jag köpt tack vare detta:


Linnet från Monki har ni ju sett lite grand. Vill ha sol!
 
En annan fin sak från Monki. 60 kronor. Vill ha fest!
 
Okej, dom här bjöd Åsa på när dom var här, men jag hade tänkt köpa dom oavsett. 99 kronor, Din Sko. Vill ha höst!
 
 

Vegetariskt

Jag försöker äta mer och mer vegetariskt, inte för att jag är speciellt mycket djurvän, utan mer miljövän. Ibland har jag inte något köttigt tillgängligt, och då blir det ju automatiskt vegetariskt, typ när jag slänger ihop soppa, sallad eller pasta med stekta grönsaker. Tycker faktiskt att alla borde ha i alla fall en eller två dagar i veckan då man äter vegetariskt. Om man tycker det är bra. Men det borde man tycka.

Idag gjorde jag en annan god veggo-grej, i brist på djur. Det är ju faktiskt väldigt ENKELT och GOTT med veggo-mat. Ytterligare en bra anledning, alltså.

Man kan till exempel steka en massa saker som man gillar, typ morot, tomat, champinjon, majs, bönor.
 
Sen kan man till exempel hälla i en massa krossade tomater och krydda med sånt man tycker om, typ peppar, chili, basilika.
 
Och så kan man lägga det på till exempel ett tortillabröd och äta med lite cream fraiche och så blir det nam nam nam.
 

Vilodag

Några blommor från Lunds botaniska trädgård.
 
Idag springer jag inte. Är MEGAslut pga: 1 mil igår + stressigt jobb hela kvällen(=somnade för sent) + upp kl 6 idag + jobb. Därför. Så jag har chillat i soffan till House of cards (precis börjat se - verkar bra!), gått till ICA och handlat, gått in på monki.com och handlat......... Nu ska jag ligga i soffan och äta vindruvor tills jag somnar! Hej!

RSS 2.0