Då reser vi lite igen då

 
Jag är på väg till OSLO! Världens bästa stad typ! Känner mig verkligen färdig med Vimmerby och Kisa (kommer träffa mamma och pappa snart ändå) för den här gången. Igår åkte jag upp till Stockholm och catchade upp med bästa Lotta, vars soffa jag även fick inviga för sömn. 
 
Nu åker jag tåg! Gud vad jag älskar att åka tåg, alltså. Framför allt när man inte behöver byta och styra en massa. Bara sitta still (gärna ganska ensam och med mycket plats) och lyssna på musik (just nu Beatrice Eli - så jävla bra!) och se världen swicha förbi utanför, sova lite, läsa lite, äta lite, sova lite till, kolla på någon serie, spela spel på telefonen, kanske studera någon intressant person i närheten, tjuvlyssna på något samtal osv osv. Chilla i största allmänhet i sex timmar. Mmmmmmm......
 
Sen så kan jag ju också njuta av tanken på en hel helg med Marthe Maria Havstein och vin och dans och sånt som hör till. 
 
 
 

Min nya kompis ugglan

 
Den här lille rackaren plågade mig i två timmar idag. SÅ jävla värt, för är SÅ jävla nöjd. Hade bokat tid på jullovet egentligen, men Matte hade visst lite tid över den här veckan, så jag tog chansen! Har ändå velat göra den jag vet inte hur länge nu. Länge. 
 
Varför, då? Jag gillar ugglor. Dom är fina. Smarta. Kan identifiera mig med de egenskaperna. Ha! Skoja. Motivet är från ett halsband som jag köpte i Rio de Janerio, så det är väl ett litet minne därfrån också på nåt vis. Behöver inte vara en massa mening i alla tatueringar, tänker jag. Det är mest på tv det är klychigt och snyftigt. 
 

Mmmm egentid....

 
Skulle lägga upp den här lilla gifen och skriva att det var gött med egentid och sånt förut, men vet inte vad som hände? Inget blev som jag ville, jag fick panik, skulle till frisören och skaffa frisyr och sket i det. Men JA, jag har dansat omkring ungefär så här idag + ätit middag och sett bio med pappa och Åsa. 
 
OCH är nu blondare och finare i håret, alltså. I skrivande stund sitter jag och firar det och livet och min självständighet med en liten (läs: stor) öl som jag hittade i kylskåpet............ 
 
Imorgon ska jag visst göra en annan rolig förändring på min kropp, meeeeeeeen tänker att jag berättar det då, när jag kan visa också. Hej och godnatt!

Första dagen på höstlovet


I det här huset har jag bott sedan i lördags, med pappa, Åsa och Maja (och Tusse(=katt)).

Det är alltid så mysigt där, och nu väldigt höstfint.
 
Hej hej!
 
Igår kom farmor, farfar, Kalle och Edvin på middag. GOTT och TREVLIGT.
 
Åsa har också höstlov, så när pappa satt på biblioteket och jobbade åke hon och jag ut i skogen idag. Jag har tydligen aldrig plockat svamp förut, så det tyckte hon såklart att vi skulle göra.
 
Skog är ju för himla härligt, alltså!
 
Det blev ett gäng! Fick hålla igen lite, då de redan har typ 2384702398 liter i frysen.........
 
Sedan gick vi en liten promenad när papsen hade slutat.
 
<3
 
Kisa är rätt fint ändå, på sina ställen.
 
Idag har jag även fått LAGA MAT och KÖRA BIL! Händer inte så ofta nu för tiden, så jag klassar det som en alldeles fantastisk dag. Har tränat mina muskler lite också. Nu sitter jag ensam i Vimmerby i mamma och Lasses stooooooora och fiiiiiiiina lägenhet (dom är i Thailand) och kollar ifatt Sons of Anarchy. Hej!
 

Aaahhh vad jag längtarrrrrrrrrr

 

Mörkt ju

 
Nu är klockan i och för sig 18, men det har ju fan varit mörkt i flera timmar? Imorse var det ju superskönt det här med vintertid, men nu vet jag inte om jag tycker att det är lika skönt längre. Får se. Lite mysigt är det kanske?
 
Jag har i alla fall SOVIT länge, SPRUNGIT intervaller i blåsten, ÄTIT mycket och lite sånt idag. Hade glömt hur skönt det är med LOV. Ska nog gå på folkhögskola för evigt. Pusshej!
 

Så här kul hade vi igår!

 
Verkligen mysigt med lite kvalle-tid med bruschan. Idag har jag sovit halva dagen och sedan åkt till pappa och Åsa, där jag sitter i skrivande stund och smuttar på en whisky. Vill typ sova, igen. Men ska väl orka mysa ett tag till. Hej!
 
 

Här sitter jag med ett huvud som sprängs

 
Det har gjort det ungefär hela dagen. Jag tror att det beror på att jag är trött. Både fysiskt och psykiskt. Har tränat mycket och hårt och sovit ganska dåligt. Och det här lilla höstlovet som börjar imorgon eftermiddag är SÅ välbehövligt. Egentligen har jag inte haft så mycket plugg, det är mest allt annat som varit väldigt intensivt och krävande de senaste två månaderna. Alla nya intryck, alla nya människor och allt nytt som man ska lära sig hela himla tiden. Nu börjar det liksom bli lite fullt.
 
Och så tänker jag ju så jävla mycket. Blir trött av att bara tänka på hur mycket jag tänker. De senaste veckorna har ju varit extra påfrestande såklart, när jag helt plötsligt är helt själv. Fast ändå inte. Det är lite förvirrat i min hjärna och i mitt hjärta. Det ska bli skönt att komma bort, ta en paus från Stensund och få lite distans till allt. Samtidigt som jag redan längtar tillbaka till allt och alla här, innan jag ens åkt. 
 
Som ni märker är det inte mycket som makear någon sense här, men det känns alltid lite bättre när jag fått skriva av mig. Hej!
 

Göttiga saker jag ser fram emot

 
- Okej, vi börjar litet. Chili con carne till middag och fotboll ikväll!
 
 
- Höstlovet börjar på fredag eftermiddag och jag inleder det med att åka till Linköping och hänga med bruschan. Vi ska se DLK till exempel!
 
 
- På lovet ska jag också få mitt hår klippt! Tänkte gå tillbaka lite till 2010 och ha det typ så här?
 
 
- Åker till OSLO nästa fredag! Där bor Maria nu! Saknar sönder henne, så det kommer bli rätt fint <3
 
 
- Jag fyller år om tre veckor! Jag älskar att fylla år.

Höst höst höst

Så här gött hade vi det alltså i fredags. 
 
I lördags mötte jag, Ina och Benny upp Felle, Macke och Billie-Lo och gick en lång promenad i höstblåsten.
 
Sen åkte Ina och jag in till stan, åt sushi, shoppade lite och åkte hem och vilade innan jag började dricka vin för att sedan möta upp Paulina och dansa loss i några timmar. Igår var det soffläge.
 
 
Jag älskar verkligen att det är höst nu! Efter två år på Gran Canaria är jag rätt pepp på alla möjliga årstider och än så länge är det ju superfint och färgglatt. Och sen kommer det ju SNÖ och JUL! Perioden där emellan (november) när allt är som gråast, ska jag överleva genom att gräva ner mig i sängen och se på dokumentärer, träna inomhus eller ute med min pannlampa, dricka massa te, äta choklad (det botar ju allt), FYLLA 23 ÅR, gå på bröllop, plugga och så vidare. 

Bästishelg alltså

 
Igår bara myyyyyyyyyste vi med massa mat, choklad, chips, kaka, kex, ost (ja vi mådde illa sen..). Kan nästan inte beskriva hur underbart det är att hänga med dom här, alltså. Okej, Benny är kanske lite jobbig ibland (han är ju hund..), men annars FINT. Idag har Paulina jobbat på Stockholm Open, så Ina och jag har chillat, promenerat, träffat Felle, ätit sushi, gått en sväng på stan och sånt. Nu ligger vi i soffan och tar igen oss. Snart VIN och DANS hela kvällen <3333333333333
 

WOHO!

 
Megabra helg är här! Och Jimmie Åkesson är utbränd......................................... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 

Fortfarande trött och snorig, MEN GLAD

Så här kände jag för livet imorse när jag vaknade pga kunde aldrig somna (jo okej kl 02ish...) igår och sov som skit när jag väl somnade, pga av förkyld och tänkande hjärna. Jag var alltså trött, fysiskt och psykiskt och inget kändes speciellt kul.
 
Men så här känner jag nu! Varför då, tänker ni? Jo, det ska jag berätta. Jag går på världens bästa SKOLA med typ världens bästa människor runt mig hela tiden = omöjligt att vara trött och ledsen speciellt länge. INTERNET FUNGERAR! Det är FREDAG imorgon. Jag ska få träffa PAULINA imorgon. Och INA. Hela HELGEN ska jag få träffa dom, och Felle? och Lotta? och kanske till och med Cicci? Jag ska äta CHOKLAD nu.
 
Och se på film! Hej!
 

Kompisar och bebisar och pappa

Bebis-gos-helgen är slut! TRE små pluttisar har jag fått träffa, på bara två dagar. Först ut var Billie-Lo, som kom ut från min kompis Felicia för sju veckor sedan. Hon var lite trött, som ni ser, men också lite vaken och lite glad och lite ledsen och väääääääldigt söt.
 
Fina Ina var där också!
 
Puss!
 
Har ju fått massa mysig kvalitetstid med pappa! Här sitter han, redo för namnkalas.
 
Det var hemma hos Tage! Och Ella och Jonas då.
 
Dom hade det superfint i sin lilla lägenhet, också den i Bagarmossen. Tages pappa är kock och sm-mästare i pizza, som vi blev bjudna på. Tyvärr var jag så hungrig att jag inte ens tänkte på att fota pizzorna.....
 
Tage med moster och mamma.
 
Lilla Ture var där också, som är några dagar yngre(?) än sin kusin. Också söt, såklart.
 
Det var den helgen det! Tack och hej!
 

Uppdatering från storstan

 
Jag har en megabra helg i stockarnas holm, med en himla massa umgänge och aktiviteter av olika slag. Igår började jag med att vara kulturell genom att gå på teater med pappa och dom (först åt vi libanesiskt=MMM!), för att sedan möta upp klassisar (tre av dem ovan) och dricka öl och dansa i ett par timmar. Tiden gick såklart asfort och jag somnade mycket senare än vad hade tänkt. Idag tog jag mig hela vägen från Bagarmossen, där vi sover hos Åsas syster, till Hässelby Strand för att hänga med Ina, Felicia och Billie-Lo. Aaaaaaaaaaasmyyyyyyyyyys va det! Bilder kommer. Sedan tog jag ett par öl med papsen och så har vi ätit mat såklart. Ja, ni märker ju att jag har det bra. Nu sitter jag i Bagis och funderar på hur länge till jag orkar vara vaken. Imorgon ska jag träffa LOTTA en stund, innan det blir mer bebishäng, då vi ska fira att Tage har fått ett namn. 
 
Godnatt!
 

100 frågor

 
 
1. Hur gammal är du om fem år? 28! Herregud!

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min klass <3

3. Hur lång är du? 171 cm.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Spiderman 2.

5. Vem ringde du senast? Lotta.

6. Vem ringde dig senast? Paul.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? ”Ska bli kul. Har många kramar i lager till dig <3” från pappa.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms:ar ju mer än vad jag ringer, men tycker oftast mer om att prata i telefon.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda.

10. När såg du senast din mamma? Förra helgen ju!

11. Vilken ögonfärg har du? Grön.

12. När vaknade du i dag? 07:45.

13. Vilken är din favoritjulsång? Gul snö - Rally.

 

14. Vilken är din favoritplats? Platser som jag inte varit på innan.

15. Vilken plats föredrar du minst? Stora jävla affärer med massa jävla människor som rör sig sakta.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I någon cool och ganska stor svensk stad, jobbar som polis, kanske har nån slags familj.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Kommer ihåg att jag drömde samma mardröm flera gånger, där allt var typ animerat, om en krokodil som kom in genom fönstret i mitt sovrum och bet mig i foten. Vet inte om det var speciellt skrämmande dock…

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Alltså jag tycker jag skrattar nästan hela dagarna, men i onsdags kväll skrattade (och dansade) jag verkligen så mycket att jag fick ont i huvudet.

19. Hur stor är din säng? 90 cm :(

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar. Finns det någon privatperson som har stationär nu för tiden ens?

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med.

22. Hur många kuddar har du i sängen? En :( (väldigt missnöjd med min säng tydligen)

23. Hur många landskap har du bott i? Tre! Småland, Skåne och nu Södermanland.

24. Vilka städer har du bott i? Vimmerby, Oslo, Maspalomas, Eslöv, Trosa.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? ÅH! Beror på. Men på sommaren barfota, annars skor ute och gärna raggsockar inne. 

26. Är du social? För det mesta va?

27. Vilken är din favoritglass? CHOKLAD!

28. Vilken är din favoritefterrätt? CHOKLAD!

29. Tycker du om kinamat? CHOKLAD!

30. Tycker du om kaffe? Nej. Men pappa säger att man får lära sig att dricka det på Polishögskolan.

31. Vad dricker du till frukost? Alltså, egentligen mjölk<3, men här får vi inte det, så oftast vatten, ibland juice.

32. Sover du på någon särskild sida? Höger eller vänster…

33. Kan du spela poker? Ja.

34. Tycker du om att mysa/kela? J A ! 

35. Är du en beroendemänniska? Nej va? Fast är nog beroende av träning. Och choklad. Och kärlek. Lite då kanske..

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej? 

37. Vill du ha barn? J A A !

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, spanska, norska. Och ska få lära mig teckenspråk nu i höst!

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.

 

40. Föredrar du havet eller en bassäng? HAAAAAAAAAAAAAAAAV!!!!!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor!

42. Äger du dyrbara smycken? Haha nej. Max 50 kr styck typ.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Alltså, kollar verkligen nästan aldrig på tv. Om jag gör det tittar jag på Aktuellt…….

44. Kan du rulla med tungan? Ja.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj! Kan nog faktiskt inte välja, tycker att alla mina vänner är superroliga.

46. Sover du med gosedjur? Nej :(

47. Vad har du för ringsignal? ”Öppning” heter den tydligen.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Vet inte, mamma? Pappa?

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min tunga?

50. Flirtar du mycket? Tror inte det? 

51. Kan du byta olja på bilen? Tror det?

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, bara lite parkeringsböter i dumma Oslo.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Oj, vad lite jag läser nu kom jag på! Går så mycket i perioder. Men just nu läser jag ”Mitt i livet” av Oates.

54. Läser du dagstidningen? Ja, vi har DN och SvD här på skolan och så läser jag massa på nätet.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Oj nej, det har jag nog aldrig gjort. Bara GOAL och Frida och sånt för hundra år sedan.

56. Dansar du i bilen? Vem dansar inte i bilen?

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Lyssnar alltid på P3.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Skrev ner en massa om internationell brottsofferrätt förut på juridiklektionen.

 

 

59. När var du i kyrkan senast? Måste varit i maj när gulleplutte-Elias döptes!

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Jens Haskett! Alltid slappa lektioner, men ändå lärde man sig skitmycket.

 
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Kanske fyra-fem nätter, på festival.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Alltså, typ alla som kramar mig varje dag gör något speciellt just nu.

63. Vad lyssnar du på just nu? Get lost - Icona Pop

64. Har du varit med i tidningen? Haha ja, Vimmerby Tidning har väl nämnt mitt namn en och annan gång, under min fantastiska fotbollskarriär. 

65. Vad är det konstigaste du ätit? Piraja i Amazonas kanske.

 

66. Vem såg dig naken senast? Cleaveland, Jesus och SumSeven.

67. Vad är det för färg på din tandborste? Lila.

68. Hur imponerar man på dig? Man är cool och smart och rolig och äkta.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Mamma, Julia eller Paulina.

70. Har du någon piercing? Nä.

71. Din största vinst? Brons i Gothia Cup 2007!

72. Civilstånd? Singel :O 

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, Aftonbladet, DN, blogg.se och Netflix.

74. Är du fåfäng? Tycker verkligen inte det.

75. Ångrar du någonting du gjort? Ångrar nog mest sånt som jag inte gjort.

 
76. Hur gammal är din pappa? 52. 

77. Vilket är ditt drömjobb? Strippa! Eller polis. Får se…

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? EH JA, bara resa över hela världen typ. Hoppa fallskärm. Ta dykarcertifikat. Segla över Atlanten. Äta hummer. Springa ett maraton. Osv.

79. Vad har du haft för husdjur? Guldfiskar och vandrande pinnar. (lite pälsallergiska i vår familj)

80. Berätta en sak som dina läsare antagligen inte vet om dig? Har träningsvärk i princip varenda muskel just nu, efter att ha gymmat, hamrat, sprungit och dansat. 

81. Svär du ofta? Ja, säkert för ofta.

82. Sverige när det är som bäst? För 50 år sedan?

83. Kan du åka slalom? JA! Men gör det för sällan ju! 

84. Vad har du ätit i dag? Yoghurt och macka till frukost, ett äpple och potatisgratäng och kyckling nu till lunch. NU är jag mätt för första gången på hela dagen!

85. Vad har du för utbildning? Gymnasiet, 30 poäng rättspsykologi och lite polisförberedande.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina ben, för att dom är bra på att springa.

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Min torra hud.

88. Vilken är din bästa egenskap? Är perfekt.

89. Vilken är din sämsta egenskap? För ironisk ibland?

90. Nämn en historisk person som intresserar dig? Alltså, kan verkligen inte komma på nån?! Hen som uppfann chokladen kanske……

91. Saknar du något? The Sims! Måste köpa snaaaaaaart.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? JA!

93. Vad gör dig ledsen? Krig, orättvisor, rasism, antifeminism, miljöförstöring osv…

 

 

94. Vad gör dig glad? Feminism, antirasism, choklad, rödvin, träning, kompisar osv.

95. Har du varit gift eller förlovad? Nej.

96. Vad ska du göra i helgen? Åka till Stockholm och hänga med pappa och Åsa och Ina och Felicia. Och träffa TVÅ bäbisar!

97. Vad är det knasigaste du gjort? Det har jag antagligen gjort i ett tillstånd som gör att jag inte ens kommer ihåg det…

 

98. Vad har du för laster? Choklad kanske…

99. Vem är din förebild? Lena Dunham till exempel.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Packa!


Festen


Lite så här såg det ut i onsdags! På dagen fixade vi en massa på skolan, min grupp slet upp en terrass till exempel. Jag slog och drog ut spikar från plankor i fem timmar och hade typ kramp i hela armarna efteråt. Sedan göttig mat, uppträdanden och dans dans dans. Alltså detta var helt seriöst en av de roligaste festerna jag har varit på. Och det fanns inte en enda droppe alkohol där! Men det behövs verkligen inte när alla människor är så himla underbara och öppna och glada och dansiga! Det var nästan fööööör kul, till slut orkade jag knappt inte stå upp längre, så jag satt ner och dansade. Megabra kväll alltså!

Silikon for the win!

 
Hej! Här har ni två fantastiska grejer om man 1. vill ligga men inte få barn och 2. har mens och 3. samtidigt vill vara ekonomisk, miljövänlig och vänlig mot sin kropp.
 
Den lilla saken till vänster är en Femcap och är ett pessar som man har i fluffy och som hindrar spermier från att komma in. Har haft min i över två år nu och DET ÄR SÅ BRA. Det allra viktigaste och bästaste är ju att man inte får i sig några jävla hormoner som bara förstör. Kostar 900 kronor och rekomenderas bytas ut ibland.
 
Till höger håller jag i en liten menskopp. Jag köpte min här, men det finns flera sidor och det är väl ingen större skillnad på dem. Den här braiga saken har jag inte haft alls länge, men tycker redan att det funkar skitbra. Inga tamponger som förstör miljön (och fluffy lite grand också) och sååååå mycket smidigare och billigare. 300 spännisar och man kan ha den aslänge!
 
Ville bara säga det. Hej då!
 

Det går framåt

Det är ganska mycket som talar emot min lilla blogg just nu, som ni kanske märker. Internet här på Stensund fungerar 90% av tiden, nu sitter jag i datasalen men här kan jag inte få in mina bilder, det händer massa saker hela tiden och jag får väldigt sällan ro att skriva, skola, träning, äta, sova, umgås, tiden går foooooooooort osv. Ibland mår jag också ganska dåligt i hjärtat, eftersom att jag efter nästan fem år kommit fram till att jag inte längre är kär. Och därför är jag alltså inte tillsammans med en av världens finaste killar längre... Sorgligt, konstigt, hemskt, tomt, men tyvärr det enda rätta just nu.
 
MEN, det finns ljus! Idag ska jag till exempel få både boxas och spela fotboll (obs! inte exakt samtidigt), imorgon har vi cowboy -och indianfest (fast jag ska va polis), jag har inte en enda mattelektion (som är det enda jobbiga och tråkiga ämnet) på hela veckan, i helgen får jag umgås med pappa och Åsa OCH Ina och Felicia (och hennes BARN!) och nästa helg får jag till och med träffa PAULINA, i STOCKHOLM! Sedan är det typ höstlov och jag ska till Oslo! Herregud, tiden går.
 
Och se här, jag kunde till och med visa några bilder från en myshelg med MAMMA! Vilken dag alltså!
 
 

Vi har seglat också!

 
 
Jaaaaaaa, det har vi! I måndags skedde denna härliga händelse. Femton polisdrömmare, en idrottslärare och två båtbyggare/seglare drog ut på havet i, som ni ser, världens bästa väder. Det. Var. Så. Kul. Jag hade aldrig seglat förut, och det var ju lite svårt, men framför allt helt jävla underbart. Jag älskar ju havet och allt som har med det att göra, och att glida runt på en båt och dra i lite snören, älskade jag visst också. Bra dag!
 

Vår lilla klassfest

 
Lite så här kul hade vi det hela kvällen och natten i fredags. Av nån okänd anleding så blev bilderna i pisskvalitet nu när jag la upp dom, men jag ORKAR inte bry mig. Man ser ju ändå att vi har det bra? Det var en megabra fest i alla fall och jag älskar min klass osv.  

RSS 2.0