Att bota bakfylla

- Sov länge och väl
- Drick allt du kan komma åt; vatten, mjölk, saft..
- Ät något gott och frächt
- Lyssna på göttig musik, typ Tallest man on Earth
- Tvätta dig och ta på dig sköna kläder
- Gå ut och få frisk luft, men rör dig inte för mycket
- Spendera kvällen på en 50-årsfest. Gärna ute i skogen, med mycket mat och fri bar
 
 
Så ser alltså min dag ut. Jobbade igår och sedan var det fest i Källängen och jag skulle ta det lite lugnt tänkte jag. Det gick sådär. Nu börjar jag ladda för nästa fest, SEE YAAAAA!

Snodde en liten lista av HanaPee

Var tillbringar du sommaren?

Mest hemma i Vimseby.

Med vem?

Mycket med Bubben och lite med de små vänner som är hemma, en del med mamma innan hon lämnade mig.

Vilken låt är du besatt av i sommar?

Vi va dom - Familjen. Kan. Inte. Sluta. Lyssna.

Vem ser du helst på Allsången?

Oj.. Är helt ointresserad av Allsången. Men om Florence + the Machine skulle komma, kan jag väl titta.

Berätta vad du vanligen gör en solig och varm sommardag på semester.

Solar, badar, springer, äter grillat, dansar och dricker öl.

Berätta vad du gör en sjukt regnig sommardag.

Ser på film, dansar och dricker öl.

Tre böcker du vill läsa i sommar:

Hinner inte läsa så mycket som jag vill :( Men näst på tur blir nog en Jo Nesbø.

Vem ser du fram emot att träffa i sommar?

PAULINA OLEFORS. INA MALMSTRÖM. JULIA ERICSSON. (saknar dom så det gör ont)

Gillar du att sola? Bada?

Eh ja?

Vilken är din bästa: ”sommar-look”?

I bikini och brillor på en handduk i solen.

Vem hoppas du att få hångla med?

Med kungen vore coolt..

Berätta om något sjukt sommarminne.

Typ hela somaren 2010 efter studenten var ganska sjuk. "Hulsfred", Emmaboda, Way out West och jävligt mycket fest. Paulina och jag gjorde allt och jag var lycklig exakt hela tiden. Sedan blev jag helt plötsligt jätteolycklig och världen gick under. Men när hösten kom var jag lycklig igen.

Finns det någon downside med sommaren?

Myggor, getingar, myror, flugor och regn.

Vilka festivaler kommer du upplevt när sommaren är slut?

Siesta, Hultsfredsfestivalen och förhoppningsvis lite Way out West.

Använder du spf? Isåfall: vilken faktor?

Alltid. Beror på.

Kan du tända en grill? Vad har du helst på grillen?

Ja, men är kanske inget proffs. KÖTT och massa grönsaker.

Är det lättare att älska sig själv på sommaren?

Antagligen.

 


Blä

Har en depp-dag. Solen skiner och jag skulle kunna göra typ vad som helst. Men inget är kul. Vill inte ens sola. Eller springa. Måste till jobbet om en timme. Orkar inte. Det är så jävla mycket folk nu och mer blir det. Stod och städade till klockan 23:15 igår. KUL!

Ikväll får jag överleva på tanken om att Dea kommer och hämtar mig när jag slutat och då ska vi åka ut i skogen och mysa. Imorgon ska jag vara glad. Nu ska jag lägga mig i sängen och se på Modern Family i protest mot livet.

Lunch


Macka med keso, macka med makrill, persika, mjölk och misslyckade smördegsjävlar till efterrätt.

Monki

 
Jag var i extremt stort behov av ett mobilfodral, så jag passade på att köpa ett linne också.

Mys, fondue och paddling




I fredags hade mannen och jag en jättefin dag i Västervik. Åt strömmingsburgare och glass och handlade lite här och där.

När vi kom hem började vi ladda för fondue-afton och Therese och Alfred anslöt. Det var så himla himla gott!! Två av oss valde även att ha tävling i vem som kunde få in flest majskrokar (för övrigt hemskt smaklöst och äckligt snacks) i munnen. Det blev oavgjort och påsen tog slut.


I lördags var det dags för paddling! Vi började med att paddla till Försjön, där vi slog läger och bara myste hela kvällen. Igår drog vi ganska tidigt och paddlade hem till Vimmerby igen. Totalt blev det cirka 4,5 mil så kroppen var LITE trött sen.


Nu är det mest jobb, jobb och jobb. Imorgon ska det vara fint väder så vi tänkte bada lite på dagen. Måste jämna ut Deas bränna lite... Hehe...
 

Fucked-up fakta

  • Det luktar äckligt i min navel. Vet inte varför och det spelar ingen roll om jag duschar varje dag. Det är något om luktar.

  • Mina öron är exremt känsliga för beröring. Hela min kropp är väldigt kittlig, men om någon eller något rör mina öron får jag panik. Däremot älskar jag att pilla med en tops i öronen, det är underbart.

  • Jag är väldigt konflikträdd. Ibland går jag hellre runt och är småarg istället för att lösa problemet, om det innebär att jag måste prata med någon. När jag var liten skrev jag ofta lappar, men jag försöker växa ifrån det nu. Det går bättre och bättre.

  • Mitt hår blir aldrig fett. Verkligen aldrig. Jag tror i och för sig inte att jag har väntat längre än en vecka med att tvätta det, men inte ett enda spår av fett har jag skådat.

  • Jag har aldrig haft näsblod.
 
Det var visst några dagar sedan jag bloggade.. Jag har inte förätit mig, har bara haft väldigt mycket för mig. Nu sitter jag dock här igen och äter glass. Hallon/saltlakrits - så jävla gotttttttt! Ska lägga upp massa bilder från mitt liv snart.....
 
 

Äta bör man, annars dör man

De senaste veckorna har jag kämpat mot en extrem lust för att äta hela tiden. Mest onyttiga saker. Mycket glass. Mina tankar går hela tiden "ska jag njuta av livet" eller "ska jag tänka på vad jag stoppar i mig" och oftast slutar det med att jag tänker "det är sommar och så ska man äta glass". Jag får också ofta lite dåligt samvete efteråt, eftersom att jag alltid brukar tänka ganska mycket på att äta bra. Så jag försöker kompensera det med att springa så fort jag får tid och äta mycket sallad.
 
Och nu när jag tänker efter så känns det faktiskt som att jag kan vara värd att ha ett par månader "ledigt" från nyttighets-hets (det blev ett konstigt ord) och faktiskt äta det jag är sugen på precis när jag vill. I alla fall så länge jag fortfarande är sugen på att träna typ hela tiden. Men absolut senast sista augusti - då får det vara nog! Då ska jag bli den gamla vanliga Linnea igen, som äter mörk choklad på fredagar och naturgodis på lördagar. Trivs nog egentligen allra bäst som henne.
 
Just nu ligger jag och snaskar på lite godis som jag fick av mamma. HON FLYTTADE IDAG! Min kära, älskade, bästa mamma flyttade till Kristiansand, Norge. Jag är en mycket stolt och tacksam dotter. <33333333333
 
Nu ska jag borsta tänderna superhårt och sedan sova så sött. Imorgon ska jag springa!

Höst i juli

 
Frilla MORGON
Glasögon STORA
Jacka ANDRA HAND
Hoodie AVKLIPPT
Jeans ZARA
 
Så här såg jag ut imorse när jag tog cykeln till bussen som tog mig till Mariannelund. Och seriöst, jag var tvungen att ha luvan på mig för att inte frysa öronen av mig.
 
Det är ju för fan höstväder - i mitten av JULI!!! Jag blir arg, frustrerad och RÄDD. Vi har nog förstört klimatet i detta land. Tur för mig att jag inte bryr mig ett piss om sommar just nu, för om cirka fem veckor flyttar jag till sommar-året-runt. Heh!

Lite bilder

 
Dampfestival. Pannkaksfrukost. Regnbåge. Nu ska jag försöka sova. Imorgon bitti klockan halv 6 ska jag säga farväl till min mamma som flyttar till Norge. Jag har lite separationsångest.

Hux flux!

Så var det måndag igen! Blir rädd för tiden ibland... Sedan i fredags har jag jobbat, umgåtts med mamma, varit på fest i skogen, jobbat återigen och varit sjukt trött. Imorgon flyttar mamma och idag är min kära Julia hemma, så jag ska vara så social som det bara går. Fram till klockan 16 då, för sedan ska jag ju jobba igen :))))))))))))))) Nu ska Jull och jag på morgonpromenad, haj!

Fredag den 13

Än så länge har min dag varit mycket bra. Känner mig lite trött men glad. Det kan väl knappast bil värre än min förra fredag den 13. Den dagen började med att jag försov mig, glömde glasögonen och fortsatte med att jag fick huvudvärk och var allmänt sur. Tills sist lyckades jag dra och träna med nycklar och telefon kvar i hemmet och de övriga två nycklarna till lägenheten var på ett flygplan och i Kisa. Efter det tog oturen slut och de sista timmarna på dagen blev helt okej. Verkar ju som sagt ha turen med mig idag, PEPPAR PEPPAR!
 
Igår fick jag antagningsbesked. Har ju sökt lite kurser till hösten och vill gärna läsa någon av de samtidigt som jag jobbar där nere i solen. Valde Kriminologi 15p som förstahandsval och var väl mest inställd på det. Men eftersom jag kommer jobba heltid, funderar jag istället på att ta en kurs som heter Genusvetenskapliga perspektiv på kriminalitet. Den är på 7,5p och pågår bara i åtta veckor. Ska fundera lite på det däringa..
 
Klockan fyra är det jobb hela kvällen och efter det ska jag se film och äta godis. Imorgon ska jag umgås med mamma innan jag åker till Ishult och Dampfestival. KUL! Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa.
 
 

Är jag psykiskt sjuk?

Jag är lite i chock och ska försöka förklara varför. Jag vet inte om jag har nämnt det här, men två gånger det senaste halvåret har jag drömt två sanndrömmar. Första gången drömde jag att vi hade fått en Vimmerbytidning (får det någon gång ibland även om man inte prenumererar) och morgonen efter låg de en Vimmerbytidning på dörrmattan.
 
Andra gången hade vi planerat att åka till Västervik och se bio med Cicci och Rickard och natten innan drömde jag att Cicci skickade ett sms och sa att den filmen inte gick i Västervik den dagen. Exakt samma sak hände dagen efter.
 
INATT drömde jag att jag såg en lapp (kommer inte ihåg exakt var) där det stod att vi var tvungna att plocka bort alla saker på balkongen för Vimarhem skulle fixa nåt där. Tänkte inte så mycket mer på den drömmen sen, förrän jag kom hem förut och det LÅG en sådan lapp här.
 
Är det något fel på mig? Är jag synsk? Är jag sjukt? Är detta normalt? Jag blir lite rädd.............................. Men känner mig samtidigt lite cool. Som att jag har fått en gåva. Tänk om jag kan förändra världen med detta?!

I bra kondition

Här sitter jag i min nya tröja och käkar banan och lyssnar på La Roux. Fint.
 
Köpte ett lila nagellack idag också, som i min dröm. Hoppas det blir fint. Idag blev det helt plötsligt inget jobb alls, sjukt skönt! Har träffat Therese lite istället och SPRUNGIT! Ganska långt faktiskt, och fort. Det känns väldigt skönt att jag har kvar min kondition även att jag inte tränar så ofta just nu. MMM det tycker jag! Snart ska jag skypea med min bästis och sedan kommer nog mamsen hit. Hon är ute och springer NU, hahaha. Och det ösregnar. Stackarn. Hon ska i alla fall bli bjuden på middag och vin här sen. Tjo!

Gjorde ett klipp...

 
... som resulterade i två nya plagg. Upptäckte att jag hade två svarta hoodies, så jag klippte av ärmarna på den ena och sedan kom jag på att jag behövde ett par halvlånga byxor. Jag gillar att återanvända kläder. Köper typ aldrig shorts, bara klipper av byxor jag inte använder så mycket. Väldigt ekonomiskt!
 
Idag var det mycket att göra på jobbet faktiskt, slog rekord i pengar! Imorgon ska jag till Mariannelund och leka med barn på förmiddagen och sedan kvällsjobb igen. GOD NATT!

Klarade mig inte längre...

gif maker
 
...utan en smartphone. Fick en ny Samsung Galaxy Ace idag och jag är väldigt glad. Eller fick och fick. Ska ju betala för den någon gång också, men tacka vet jag delbetalning <3 Har absolut inte råd med en telefon JUST NU, men om någon månad kanske. Har i alla fall saknat att spela spel, lyssna på musik, ta bilder, och allt annat fränt man kan göra med dessa mackapärer. Nu känner jag mig hel igen!
 
Och ja, jag har lärt mig att göra gif:ar och det finns en risk att det kommer att överanvändas i min blogg. Nu måste jag wusa te jöbbe!

Oväntat besök

Min lunch. Mango, banan och is.
 
Ny vecka, nya jobb! Idag betämde jag mig för att inte jobba hela dagen, så jag ska bara till ett jobb idag. Har för det första plågsamma ryggsmärtor nästan hela tiden, så vill inte röra mig alltför mycket och för det andra blir jag lite för slut för att jobba hela dagarna varje dag. Onsdag och torsdag ska jag OCKSÅ vara i köket i Bullerbyn igen.
 
Det kändes ju även helt okej att vara hemma och chilla idag, när solen faktiskt är framme och steker vår jord! Så än så länge har jag bara suttit på balkongen och läst. De håller på att fixa nåt (typ måla och skrapa?) på husen här nu och helt plötsligt kom det upp en liten kran med en man i när jag satt där i bikini. "Hej! Nu får du oväntat besök" sa han och började skrapa lite under vår balkong. Det blev inte mindre pinsamt av att jag precis då läste de sista sidorna i en jättebra bok som såklart slutade jättesorgligt. Jag stortjöt. Vet dock inte om han såg det, förhoppningsvis inte.
 
Nu ska jag faktiskt dra ut och springa en sväng, tror att min rygg behöver det. Jag tränar så fruktansvärt lite nu, viljan finns, men inte tiden. Klockan fyra är det jobbtajm igen. Tjingeling!

Det skulle faktiskt inte regna idag...

.. men nu gör det det ändå. Fram till tolv idag låg vi och sov bort vår bakfylla och sedan FIKADE vi med Cicci och Rickard på STAN. Det är helt sjukt att det är först år 2012 som ett café i Vimmerby har öppet på söndagar. Har aldrig funnits tillräckligt smarta företagare för det tydligen. Men nu vet alla att det verkligen finns människor som vill fika även då. Skönt.
 
Igår var vi som sagt på 50-årsfest och det var megakul! Framåt småtimmarna drog några av oss ungdomar till Köket och hängde ett tag, innan vi gick hem i duggregnet med varsin pizza.
 
Just nu ligger jag i soffan och skulle hellre dö än att dra och jobba om en kvart! Är så jävla trött. Men men.. Det lär ju vara dött med folk och det är OB hela dagen, så det känns kanske lite okej ändå.
 

Trevlig söndag / Snygg tjej utan hals

I drömmarnas land

Inatt har jag drömt en himla massa saker och varit allmänt förvirrad. Alla drömmar flöt in i varandra, men det var säkert minst tio stycken olika. Bland annat drömde jag att:
 
  • Jag var utomlands med bland annat Dea, Alfred och Therese. Vi gick runt på massa mysiga gator och helt plötsligt skulle jag köpa nagellack som jag trodde var jättebilligt. Men det visade sig vara jättedyrt så jag ångrade mig. Men det var fint. Måste skaffa ett lila nagellack!

  • Jag såg Florence + the Machine live och det var så jävla dåligt! Hon körde playback och hade massa fula dansare.

  • Jag jobbade. Ett tag såg jag pizzor, ugnar och pizzasallader så fort jag blundade, sjukt jobbigt! Låg vaken ett tag för att bli av med det. Lyckades till slut.
Det var vad jag kan komma på just nu, väldigt händelserik natt om man säger så. Nu ska jag dra ut och SPRINGA och senare kommer en annan Linnea hit för upcatching, fika och klippning.

Inga mer kostgjorda hormoner!

För ett tag sedan slutade jag med p-piller. Mest för att homeopaten jag går till ibland sa att det var orsaken till en jävla massa eksem på min kropp, men också för att det faktiskt innehåller en jävla massa skit. Det finns ju inte så himla många hormonfria preventivmedel utan biverkningar, men jag blev tipsad om FemCap. Det är helt enkelt en liten "hatt" som hindrar viss vätska från att komma in på vissa ställen. Det påverkar absolut ingenting annat, bara man lär sig att sätta den rätt och så. Jag fick hem den igår och det känns som att det kommer funka riktigt bra faktiskt.
 
Så om man vill ligga säkert utan att stoppa i sig en massa saker, skaffa en FemCap vettja! Kostar lite grand, men man kan ha samma i flera år.

Utarbetad

 
Här sitter jag och gäspar med ett glas vin på kulan. Jag är trött. Totalt utmattad faktiskt. Har jobbat på två olika ställen, cirka tio timmar varje dag hela veckan. Har inte ens hunnit träna, vilket plågar mig mest!!!! Ikväll kom det 30 personer från Ljunghäll AB och åt pizza hos oss, plus lite annat folk. Strömmen gick, men annars var det bra. Bara för att klaga lite till så har jag megaont i ryggen, benen, fötterna och så vidare... Imorgon är jag ledig i alla fall och då ska jag chilla, mysa, pysa, TRÄNA och gå på 50-årsfest. Nu ska jag dö en stund. SES!

Byxorna

Här är de. Världens snyggaste byxor. Det är mer än ett år sedan jag såg ett par liknande första och enda gången och har velat ha ett par enda sedan dess, men inte hittat några. För någon månad sedan såg jag de perfekta på Gina Tricot av alla ställen, men just då hade jag inte 300 kronor över. I söndags var jag ju i Linköping en sväng och gick rakt in på Gina på jakt efter byxorna.
 
Jag hittade dem. Bland rean. Halva priset. Då fanns det ingen passande storlek. Personalen ringde till en annan butik och de hade ett par ungefär likadana i 36. Åkte dit. De byxorna var ÄNNU snyggare och storleken passade perfekt. Jag blev lycklig. Jag älskar mina byxor.
 
Nu känner jag mig sjukt ytlig efter att ha skrivit ett helt inlägg om ett par jävla byxor. Men får vara lite mer seriös en annan dag. Nu ska jag powernapa och sedan jobba. Trevlig helg, sug och svälj!

There's no leaving now

 
Tallest Man on Earth är en artist som egentligen heter Kristian Mattson. Han sjunger som en gud och är en av de snyggaste männen jag vet. Hans nya skiva är obeskrivlig. LYSSNA!

Dagens i-landproblem

 
Böglugg

En kväll som aldrig fick ta slut

 
Festen i fredags. Massa fina människor kom till oss och vi lekte viskleken, sjöng, dansade och hade det allmänt trevligt. Dea och jag fick massa roliga utflyttningspresenter, bland annat barnmat, ananas, klädnyopr, tändstickor, en frisbee och popcorn. Framåt natten fortsatte vi dansa på köket och efter några timmar gick vi hem i regn och åska. Det var en perfekt kväll.
 
Lördagen var också fin. Hjälpte mamma att flytta, jobbade och på kvällen blev det spontanchillfest. I söndags körde mamma och jag upp bruschan till Linköping och passade på att gå in i NÅGRA affärer. Jag var verkligen superduktig. Gick in på Gins Tricot och köpte VÄRLDENS SNYGGASTE BYXOR (mer om det i ett annat inlägg) och in på Cubus och köpte armband. Fotoramar på Ikea och sedan var jag klar.
 
Sjukt bra helg alltså och nu är det helt plötsligt juli! I min kalender står det i princip bara jobb, men det känns bra. Det är kul och jag får pengar. Har aldrig haft två jobb i hela mitt liv, men det känns bra. Känner mig viktig, höhö!

Upptagen tjej

Jag brukar aldrig ha fullspäckat schema. Jag har alltid varit den med massa dötid, då jag bara sitter hemma och chillar. Men den här sommaren känns det som om jag kommer vara upptagen typ hela tiden. Jobb på Björkbacken, lite jobb i Bullerbyn och så ska jag väl gärna umgås med sambo och vänner också. Idag ska jag även börja jobba hos min nya au pair-familj, som just nu bor i Mariannelund (men snart på Gran Canaria!!!). Så nu måste jag hoppa in i duschen och dra dit, för klockan 16 måste jag vara på Lovisas igen. Imorgon är jag mer ledig och ska försöka visa bilder från superkul fest med mera. Heja heja!

RSS 2.0