W to the OK!

 
Min dator vägrar göra radbrytning mellan bilderna, så får väl skriva texten här nere då, för helvete!
 
Igår gjorde jag wok och det blev så himla gott. Kyckling, grönsaker (extra mycket vattenkastanjer) och kokosmjölk. Och så lite kryddor såklart.
 
Nu sitter mannen och jag vid varsin dator (han har precis fått hem någon mac-sak) och inväntar gäster för vi ska ha fest! Så nu ska jag kolla mig i spegeln lite till och sedan hälla upp ett glas wövin! Imorgon ska vi flytta ut mamma och sedan är det jöbb på Lovisas igen. Pusshej!

Gran Canaria

(tryck på bilderna för källa)
 

Ehm. Ja. Vi ska alltså flytta till Gran Canaria, Spanien i slutet av augusti. Anledningen är att Dea och hans chef har storslagna planer där nere och jag tänker minsann inte stanna här. Så jag och min kära ska hitta oss något fint ställe att bosätta oss i och jag ska jobba som au pair i bossen Timmys familj, med deras tre supersöta barn. På min fritid tänkte jag springa längs stränderna, vandra i bergen, lära mig dyka, chilla i solen, bada i havet, dricka vin nätterna långa med Dea och njuta i allmänhet och största synnerhet. 
 
Jag längtar som ett jävla svin tills den 25 augusti, men det kanske ni kan förstå? Samtidigt är jag glad att jag har hela sommaren här hemma, med jobb och massa kuligheter. Men sen, sen ska det bli så himla skönt att komma bort bort bort och inte veta när jag ser Vimmerby igen.
 
Såklart finns det alltid baksidor med allt bra. Jag kommer vara superdupermegalångt bort från alla andra. Längre än någonsin. Min kära mamma som jag precis vant mig vid att ha så nära igen, måste jag skiljas från redan om några veckor, när hon flyttar till Norge. Alla snygga tjejer får jag börja skypa med igen och övriga människor kanske jag springer på någon juldag eller så. Det allra bästa och viktigaste, som lättar på min själ så sjukt mycket, är i alla fall att jag slipper skypa med Andreas Svensson. Home is where your heart is, ni vet.
 
 

Nackdelar med att löpa ute på sommaren

Alla miljarders miljoners äckliga jävla flugor som cirkulerar runt mitt svettiga huvud hela jävla tiden.
 
Jag brukar inte störa mig på kryp och insekter alls, förutom om de är på eller väldigt nära mig. Surrar i mina öron eller i näsan, biter mig, tar mitt blod och så vidare. Annars, helt okej.
 
 
Slutsprungen men glad tjej. Ironiskt nog med en liten fluga i ansiktet! Såg inte det förrän jag la in bilden i datorn, haha. Undra om den flugan visste vad jag tänkte och ville att jävlas med mig ännu mer.......
 
 
 
 
 

Anledningar till lycka

  •  Det är roligt att jobba på Lovisas, Björkbacken Karaktärshotellet. Där lagar jag pizzor, fixar pasta, säljer öl och annat gött.

  • Ina Malmström, en av de finaste, är hemma i byn hela veckan. I måndags var det tjejfika, ikväll blir det tjejer-som-bakar-och-äter och imorgon ska tjejerna tillsammans med några killar dricka vin och dansa! Jag gillar mina tjejer.

  • Det är ganska varmt ute.

  • Jag fick lön igår och kan känna mig rik i några veckor.

  • Den 25 augusti ska jag och min kille flytta! 4874 kilometer neråt. Där är det varmt!
 

Jag lever...

.. men jag jobbar lite för mycket för att orka samt hinna blogga. Nu försöker jag hålla mig pigg, för vara på Lovisas (som den lilla serveringen där jag jobbar heter) klockan 17 till 22. Imorgon och på fredag är jag ledig därifrån, men då är det jobb i Bullerbyn. Nästa vecka blir det ett annat jobb, men det berättar jag om en annan gång. Nu ska jag lägga mig i soffan och gosa en stund. HAJ!

Första dagen på jobbet

 
Igår åkte nagellacket av, för idag börjar jag jobba på restaurang!
SPÄNNANDEEEE!
 
Är lite nervös faktiskt.. Fast ändå taggad. Det ska bli väldigt kul att göra något annat, jag har ju en liten tendens att tröttna på saker efter en tid. Nu har jag vikarierat på förskola i ett halvår, så det ska bli skönt att jobba med något helt annat i sommar. Och jag tror och hoppas att det kommer blir skitbra! Wish me luck!

Ännu en fin kväll

I torsdags fyllde lilla Paulina 21 år och då kom hon även hem till byn, så igår firade vi henne lite med mysfest i Solnehult. Grillade såklart, gjorde lite drinkar, spelade lite spel och somnade kanske lite för sent, men det var det värt.
 
Idag har jag varit totalt slut, men ändå fått förhållandevis mycket gjort. Har spenderat dagen hos mamma (och brorsan numera) för det mesta och packat ihop en massa saker, slängt lite saker och kört saker till ett förråd. Sedan tog jag det lite lugnt en stund innan mamsen och jag gick en långpromenad. Nu passar jag på att se på fotboll innan mannen återvänder till hemmet, efter en jobbhelg i Borgholm. Ska krama sönder honom tänkte jag och sedan sova som en stock för imorgon är det jobb igen. Ciao!
 
 

MIDSOMMAR!

Midsommarafton var så himla fin! Vi var vid Skrabben klockan två och mer än tolv timmar senare var festen slut. Festen som innehöll det mesta; kubbspel som spårade ur, massa dans, limbo och tvärtomlimbo, vidrigt med knott, lagom med regn, god mat, kullerbyttor, ännu mer dans och tills sist en snarkrik natt med diverse överfall. Det var många fina människor som saknades, men ändå blev det himla bra med den skara som var där. Jag har träningsvärk efter båda skratt och dans och ser ut ungefär som ett knottbett hela jag. KUL KUL KUL! Jag har typ en miljard bilder, men här kommer lite.
 
 

Indietjejen önskar glad midsommar!

 
Nu ska jag ut i skogen och leka, dricka vin och dansa hela natten lång!

Lika som bär?

Läste den här artikeln och kom att tänka på filmen The Terminal med Tom Hanks. Alltså, det är typ världens bästa film! Och Tom Hanks är fan världens bästa han också. Cast Away är en annan superfilm. Forrest Gump. The Green Mile. Listan är lång.
 
Fick även en uppenbarelse sist jag såg Cast Away och tittade djupt in i Tom Hanks gulliga ansikte. Jag fick känslan av att Dea kommer att se ut typ som honom när han blir äldre. Inte mig emot, för jag gillar gulliga killar.
 
 
Huh? Va? Vad tror ni? Gaaaanska lika i alla fall.

Blodblåsor, yoghurt och jobb

Idag har jag jobbat i 11 timmar. ELVA! Hörde ni? Sjukt trött tjej alltså. Först jobbade jag i köket och serverade (och slängde) mat, glass, jordgubbar, tårta och alla möjliga festligheter. På eftermiddagen gick jag över till barngruppen och satt ute på en bänk och styrde och ställde, äääända tills klockan 18:30. Denna arbetsamma dag har resulterat i bland annat huvudvärk, solbrända axlar, blodblåsa men också glädje såklart. Och jordgubbar! Inte att förglömma jordgubbarna.
 
Nu har jag precis avnjutit en tallrik med yoghurt, banan och jordgubbar. Yoghurt är fan en sjukt underskattad produkt, vill jag påstå. Det är så fantastisk gott! Det behöver inte ens smaka något, bara helt naturell yoghurt - I LÖV! Fram till söndag är jag nu home alone, men kommer väl inte vara så mycket home ändå. Midsommarfirande i skogen imorgon, hem och tvätta en sväng på lördag och sedan ut till en annan skog där min bästis bor. Mys, pys och åter mys!
 
På måndag börjar jag jobbaaaaaaa. Som fan ska jag jobba. På Björkbacken är det typ mellan 16-23 och sedan har jag några dagar i Bullerbyn OCKSÅ, fast på förmiddagen dårå. Fett najs med cash på det. Och trött tjej. Men det får det vara värt! Nu måste jag sluta babbla. HEJ DÅ!

Mer pussel åt folket!

Det var säkert flera månader sedan jag köpte det här pusslet på Erikshjälpen i Vimmerby. Jag älskar att pussla, fick jag för mig, så jag tyckte att jag borde skaffa ett pussel. Häromdagen började jag lägga de första av 1000 bitar. Det går ganska bra vill jag påstå, än så länge, fast det är sjukt svårt. Jag tycker att det är väldigt avslappnande att bara sitta och ta det lugnt, lyssna på musik eller radio, lägga en liten bit här och en där, leta lite och leta lite till. Får se när det blir färdigt...

Spottifaj

Jag har haft det lite si och så med mina Spotify-listor. Tycker jag då. Har liksom aldrig vetat hur jag ska styra upp det, för jag lyssnar ju typ på samma musik hela tiden. Men nu tänkte jag så här. Jag ska ha en lista som jag ändrar och uppdaterar hela tiden, med blandad musik som är jättebra. Sedan har jag massa listor med bara en artist, en chill-lista, en bög-lista (som delas med Plinkan) och så lite festivallistor och så.
 
HÄR är i alla fall min nyskapa(n)de lista med musik som är bra precis NU.
 
Och vet ni vad jag upptäckte när jag satt där och klickade?! Självklart inte, hur skulle ni kunna veta det...? Hur som haver; Theo Berndt's (tidigare The Berndt) nya album ligger uppe! Lyssnar på den nu och det är megabra. HÄR är den!
 
Blev inget jobb i eftermiddag förresten, så jag har chillat ännu mer. Hade velat löpa men preciiiis när jag hade duschat och fräschat upp mig för jobbet, ringde de och sa att jag inte behövdes. Orkade verkligen inte duscha en gång till, så löpningen får vänta till fredag - då jävlar! NU ska jag förbereda mig på att åka till fader i Kisa och äta GRILLAT! Blir lika lyrisk varje gång jag vet att jag ska få grilla, det händer ju inte så ofta i vardagen när man bor i lägenhet. Kanske tur det förresten, annars skulle jag nog grilla varje dag och tröttna på det.
 
Det var nog om allt och ingenting. Tja!

Dagens i-landproblem

När man sitter på balkongen och steker i solen och grannen röker så att man får hostattack.

Sol sol sol sol sol och inte blåst



IDAG skiner solen för fullt och det blåser inte kalla polarvindar. Jag är glad. Var uppe ganska tidigt i morse och var nere i Bullerbyn, för jag och mamma bjöd barnen på chokladbollar. De blev så glada så! När jag kom hem slängde jag av mig kläderna och fläkte ut mig på balkongen. Så himla skönt. Nu har precis käkat lite äggröra och rädisor. Rädisor är för mi en nyfunnen kärlek. Har aldrig märkt att det är gott innan, men det var det visst. Smakar kanske inte så jättemycket, men det knastrar liksom gott när man äter dem.

I eftermiddag ska jag jobba några timmar, sedan ska vi till Kisa och GRILLA! Imorgon är det jobb hela dagen och på fredag är det dags att fira midsommar ute i den småländska skogen. Min bästis Paulina kommer hem och jag kan typ inte bli gladare. 

Nu ska jag ut och lapa lite mer sol! Ciaooo.

PS. Jag ÄLSKAR mitt nagellack. Ska springa runt i det hela sommaren, ENDAST det. Eller nej, kanske trosor också, blir så oskönt annars..

Hultsfredsfestivalen 2012


Vädret var så himla svenskt som det bara kunde bli under denna festival. Ganska varmt hela tiden egentligen, blåsigt nästan hela tiden, sol och regn om vartannat varje dag. Och SVINKALLT på nätterna. Men ingen festival utan kyla och regn, som jag brukar säga. Det hör liksom till. Här var det fint väder och de första medlemmarna av campet hade anlänt.

Underbara Alfred! Blir extra lycklig varje gång jag träffar honom nu för tiden, eftersom han har flyttat till Stockholm. Men i sommar är han hemmaaaaaaaa! :))))))))

Tommy T - ännu en stjärna

Vi lekte den obligatoriska frågesporten. Domare Lotta och Gunnar.

Mera människor. Gunnar vinkar så fint.



I fredags åkte tog vi en paus från festivalen och åkte på studentfirande en stund. Åt massa god mat och sedan var vi i Hultsfred igen när fotbollen började.

Det gick ju sådär. Men det var ganska kul ändå.

Sista natten var det storm och regnet öste ner. Tälten blåste sönder och jag grät nästan av hemlängtan, bakfylla, förkylning och ångest. (det som Alfred håller i är alltså VATTEN!)

Jag tog tyvärr inte fler bilder än så, men det var en fint festival ska ni veta. Såg lagom många konserter (färre än vad jag räknat med), drack alldeles för mycket öl, dansade ganska lite, men hade helt perfekt med kul! Bästa konserterna var Justice, Familjen och M83. Det var det. Nu har jag absolut ingen aning om när jag ska på festival nästa gång.



Mer mat!


Gårdagens middag. Vet ni vad det bästa är? Det blev massa över,
som jag ska mätta mig med nästa gång jag blir hungrig! Längtar......

I <3 svensk sommar.... NOT!



Hej. Jag har precis avnjutit en frukost bestående av jordgubbar, banan och solrosfrön i mjölk och världens godaste müslibröd med smör på. Dock är jag inte placerad på balkongen än, då jag hindras av vindar från helvetet. Det är ju inte alls varmt och skönt! Man bara luras av att solen skiner så här på sommaren, men det spelar tydligen ingen roll i det här jävla landet. Ursäkta, men jag blir lite arg på blåst ibland. Hatar det.

Men enligt yr.no (som alltid har rätt) SKA det INTE vara ett enda moln från klockan 11. Kanske att det slutar blåsa då också?

Jag mår bättre...

..ifall ni har suttit oroliga hela dagen och undrat. Lite snorig, lite trött och lite halsont - annars bra! Har inte rört mig mer än till Tempo (ca 50 meter) och tillbaka idag och inte ansträngt mig mer än genom att diska. Lagade pizza tills mannen kom hem och sedan låg vi i soffan och halvsov några timmar. Förflyttade oss till sängen och tittade på Lost. Jag lyckades tjata till mig en fotmassage också. Nu ska jag sova. Imorgon SKA det vara fint väder hela dagen och JAG ska befinna mig läsandes på balkongen HELA dagen. Bara så ni vet. Godnatt!


Känslig tjej

Hej. Jag försöker återhämta mig efter en helt underbar festival, men det är fan inte lätt alltså. Var totalt DÖD igår, men kunde inte somna överhuvudtaget. Jobbigt läge. Hade även ont i halsen hela natten och vaknade som ett lik. Så jag tog mig friheten att sova till cirka halv ett. Nu är jag lite mer levande, men känner mig ganska slut, kan inte ens äta. Ska väl slänga upp några bilder så småningom också.

Sitter nu och försöker läsa ikapp alla bloggar. Hittade det här hos min älskade HanaPee. Det är så fint! Jag började gråta när jag såg den. Kanske för att jag har mens. Eller är sjuk. Eller för att min högsta önskan är att kunna sjunga fint. Eller så var det helt enkelt så jävla bra att det är normalt att gråta till. Titta! Lyssna! Njut!


Orange


Här sitter jag i min nya t-shirt och mitt nya nagellack och peppar för festival. T-shirten är egentligen inte helt ny, men den kommer från min kära mans gamla butik Stay Dirt (som de nyligen sålt). Blev en massa kläder över såklart så jag haffade åt mig lite. Passade på att skaffa ett nagellack som matchar, har hört att det är viktigt.....!

Festival var det ja. Snart kommer Emma och Lotta hit och sedan drar vi så småningom om till Hultsfred och Camp Megagutt! Ska blir så underbart, fantastiskt, otroligt megaaaaaaaagutt! På fredag kommer vi göra ett litet avbrott för studentfirande av Deas bror, men det blir nog ganska skönt att komma hem och bli lite fräsch också. Missar Krunegård dock :((((( På söndag får jag lämna festivalen ganska tidigt, för mamma har dragit med mig och brorsan på dop. Ska bli mysigt faktiskt (är ju galen i bebisar nu för tiden) men kan hända att jag är lite trött då.

GLAD är jag i alla fall och nu ska jag fixa det sista. Ha de braaaaa, hörs på söndag kanske!

Sömn m.m

För två minuter sedan pussade jag min kille godnatt. Nu andas han så djupt att det låter som om lungorna ska hoppa upp i halsen vilken sekund som helst. Jag FÖRSTÅR inte hur man kan somna så fort, och kommer nog aldrig förstå. För mig har det alltid tagit ganska långt tid att somna, men kanske beror på att jag tänker så hiskeligt mycket? Det går lite i perioder dock, när jag var mindre kunde det ta upp till två timmar innan jag somnade! Nu är det mycket bättre och tar oftast högst en halvtimme. För övrigt. Att sova är så jävla underbart! Kommer aldrig sluta älska sömn.

Egentligen hade jag inte mycket mer att informera om denna sena tisdagskväll. Jag ska SOVA nu. Imorgon åker vi till Hultsfred. Just det! Mumford & Suns har ställt in!!!!! Så himla tråkigt, det var en av de konserterna jag såg fram emot mest. Hoppas festivalen kan hitta någon vettig ersättare, så att jag får se en annan bra konsert.



Hittade en bild från när vi spelade fotboll i Kungälv. Sköna killar alltsååååå!


GODNATT!

Oslo var sig likt





Lite bilder från helgen. Anlände till Vimseby klockan fyra i eftermiddag och har sedan dess mest pysslat om min sjuka, ängsliga lilla pojk som ligger här i soffan och gnyr. Jag tar mitt ansvar som sambo och ska se till att han blir frisk till onsdag när vi drar till Hultsfredsfestivalen. Jag går in till hundra procent med denna uppgift och springer fram och tillbaka med vatten, värktabletter, honungste och en klapp på kinden då och då. Vi googlade lite och kom fram till att vitlök verkar hjälpa bäst, så nyss åt Dea två pressade vitlökar och sköljde ner med lite vatten. Blir inget hångel på några dygn, så bäst att det hjälper!


Själv sitter jag med ölen i högsta hugg och hejar på Sverige för fullt!

Återförening gånger tusen

I skrivande stund sitter jag i den soffan och i det rummet som förra året tillhörde mig. Nu är jag besökare här. Kändes sjukt konstigt i början, men har vant mig lite. Sedan jag kom fram i fredags eftermiddag har det varit ganska fullt upp. Det var helt underbart att träffa barnen och hela familjen igen, blev helt tårögd. Sedan har det bara fortsatt med återseenden. Ida, Nina, Julia och så vidare. Idag har jag även träffat min gamla barndomsvän Sofia som jag knappt har sett på TIO ÅR! Sinnessjukt. Kom på att hon bodde här i Oslo nu, så vi tog en fika och catchade up. Mysigt!
Just nu sitter jag och inväntar familjen, så vi hinner umgås lite till innan barnen ska sova. Imorgon klockan halv åtta går mitt tåg hem igen. Det har varit väldigt blandade känslor att vara här, men mest kul såklart. Har saknat barnen och staden otroligt mycket, men trivs med mitt lilla liv i Vimmerby som det är.
Så är det med det, ifall ni har legat sömnlösa hela helgen och undrar hur jag har det egentligen. BRA alltså. Hörzzzzzz

Låtar jag ser fram emot på Hultsfred

I år är det egentligen inget band som jag lyssnar jättemycket på som kommer till festivalen. Men det är många som har några låtar som är SKITBRA. Bland annat dessa.




















Och åh vad grymt det ska bli att se Familjen igen!!!!

Lite tankar...

..som uppkom under min promenix igår

  • Gick förbi en självgående(!!!!?) gräsklippare. På en gräsmatta tillhörande en medelmåttig familj, i ett radhus i Vimmerby. Bara sådär. Vart är världen på väg? Orkar folk verkligen inte klippa sitt eget gräs längre? Borde man verkligen bo i hus i så fall? Det är ju typ en ganska stor del av grejen med hus - trädgård med gräsmatta! Det är som att skaffa en hund, men inte orka gå ut med den, utan skaffa en robot till det. Eller som att ha en bil som man inte orkar tanka, så man skiter i att använda den. Eller nåt. Jag. Fattar. Inte.

  • Ishockey. Är inte det den mest överseriösa och prestationsångestframkallande sporten som finns? Jag har aldrig spelat hockey, men jag tror det. Jag gick förbi en träning för typ MAX 10-åringar och de låg och gjorde armhävningar och situps. Inte bara sådär tio stycken bara för att. Utan många och på tid, för tränaren stod och hejade på med ett tidtagarur i handen. Allvarligt. Är man 10 år ska man hålla på med idrott för att det är kul. Armhävningar och situps är inte kul. Killar kan bilda muskler och träna hårdare tidigare än vad tjejer kan, men jag har för mig att jag under mitt idrottarliv någon gång lärt mig att man inte kan bygga riktiga muskler innan man är typ 15 eller 13 eller nåt. Med andra ord så ger det inte ett skit om man ligger och pressar 10-åringar till att göra armhävningar, om dom så skulle klara tusen. Spelar. Ingen. Roll. HA KUL!

Jag tänkte säkert en massa andra smarta saker, men det kommer jag inte på nu.


Rastade min kropp och knopp ändå

Efter att jag suttit här och göttat mig ett tag blev jag så trött att jag var tvungen att gå ut och röra på mig. Regnet hade slutat, så jag tog en lindrig promenad i den friska kvällsluften. Mitt huvudmål var biblioteket, för att skriva ut min tågbiljett, eftersom att det i detta omoderna Vimmerby inte finns någon SJ-automat och kontoret inte är öppet klockan 05:55. Åter till promenaden, biblioteket var stängt. Så jag gick istället till mina farföräldrar, skrev ut papperna och blev matad med rabarberpaj. Sedan spatserade jag fisandes hem igen, blev lite fräsch och fortsatte chillandet. Jag kan verkligen bli så himla mycket piggare av att bara gå en kort men snabb promenad, min hjärna vaknar direkt. Och jag TÄNKER ju så mycket bättre när jag går eller springer. Kan tänka på allt och inget och det är otroligt välbehövligt ibland, speciellt i min överarbetande hjärna. Tänker för övrigt också väldigt bra precis innan jag somnar, ni vet när man halvsover lite sådär. Just då kan jag komma på så jävla bra saker, som jag nästan aldrig tänker på annars.


Återstående av kvällens sysslor är: göra matsäck, packa klart, lääääääsa, sooooova. Sedan drar jag till OSLO! Har verkligen inte varit i min favoritstad på ett halvår, sjukt. Har tidsinställt ett par inlägg till helgen.. Åter måndag eftermiddag och då ska jag hångla upp min kille innan vi ska festa i val igen. Tjoho!

Att slänga mat

Jag hatar att slänga mat. Får alltid en liten klump i magen av det och försöker titta bort för att slippa se vad det är jag egentligen gör. Idag jobbade jag i köket på en förskola och det är jättekul och mysigt att styra i köket en hel dag, men det värsta med hela dagen var att jag var tvungen att SLÄNGA nästan mer än hälften av all den mat som levererades dit. SJUKT MYCKET mat alltså och jag förstår mig inte på de häringa nedrans systemen. Jag är inte speciellt insatt och vet inte riktigt hur det fungerar, men herregud, så svårt kan det väl inte vara att ha en vettig organisation på det hela?

  • För det första: GÖR INTE SÅ JÄVLA MYCKET MAT! Det lagas allt för mycket mat (antagligen i hela Sverige) varje dag och väldigt mycket måste kastas. Jag tycker faktiskt att man borde kunna chansa lite och göra mindre mängd mat. Barn äter oftast inte så himla mycket mat, men får ändå i sig det de behöver. Många äter nog för mycket ibland också, bara för att det finns, så det är inte hela världen om inte alla barn får tre portioner var. En skulle faktiskt räcka. I Norge får alla barn i förskola och skola ta med sig egen lunch och de flesta äter cirka två, tre mackor. MACKOR! Inte tre portioner spagetti och köttfärssås. Vi har det sjukt jävla för bra, och skulle säkert klara oss med hälften av den mat som görs.

  • För det andra: OM vi nu måste göra så nedrans mycket mat, kasta den inte dååååååå! Frys in och spara, samla ihop och ge till hemlösa, låt personalen ta med lite hem (vilket är förbjudet), bara TA VARA på maten. Men det är väl typiskt, oss människor och speciellt svenskar, att inte "orka", så då slänger vi saker istället. Frustrerande. För helt ärligt, jag skulle väl säkert kunna starta något ståhej om detta och gå till politikerna och tjata och kaaaaanske efter lååååång tid, få något tillstånd att få göra något med all denna mat. Kanske. Men jag orkar inte.


    Poängen är
    Gör inte för mycket mat
    Ta vara på den mat som finns
    Ta inte mat för givet (folk svälter osv.)

 


Beslutsångest

Kan verkligen inte bestämma mig för om jag ska ta mig ut och springa i regnet eller stanna inne och götta ner mig i soffan. Hinner absolut med båda två, men jag känner att det får bli allt eller inget. Antingen hurt eller megamys. Är jätte löpsugen, men känner mig å andra sidan inte helt okej i kroppen, så jag tror att det får avgöra saken. Jag stannar inne, lägger mig i soffan halvnaken, käkar glass och doppar fötterna i ett bad. Där har vi det!

Sambon åkte till Borgholm i morse för jobb så jag ska njuta av ensamheten hela kvällen. Tänkte försöka packa och lägga mig tidigt, för tåget till Oslo går klockan 06 imorgon bitti. Åh vad jag längtar efter att få träffa de små liven! Min gamla au pair-vän Julia hade visst planerat in att åka dit samma helg, så det kan ju nästan inte bli bättre. Kul kul kul!

Om ni undrar vad som hänt med maten på den här bloggen, så förstår jag er, för det undrar jag med. Det är inte så att jag slutat äta, men har bara inte ätit något tillräckligt intressant senaste veckan. På Siesta var det lite langos, hamburgare, viltkebab och sånt, och annars i veckan har det varit lite hux flux med maten. Igår lyxade vi dock till det med plankstek, men var för ivrig och tankspridd för att fotografera. Gött var det i alla fall. Idag tänker jag micra resterna av den, så blir inte mycket att ha där heller. Så äreeeee.

Bilder från kalaset


Hade ju kalas för lilla papsen igår. Här är vår lilla present, två teaterbiljetter (men fick improvisera lite för biljetterna har inte släppts än..)






Det var himla mysig och trevligt. Fick även gosa lite med mina sysslingar som är 4 år och 7 och 9 måndader. På fredag åker jag till Oslo och gosar med mina sötisar, lääääängtar!

Grattis Sverige!

Jahopp, nationaldag it is. Någon skillnad i min vardag? Nej. Kanske beror på att jag bor i en liten håla (vet inte hur fett det är i huvudstaden idag?), men annars skulle jag gärna ha det som i Norge på nationaldagen. Alla super skallen av sig dagen innan och på den stora dagen är halva landet inne i byn och firar. Skönt att vara ledig är det ju i alla fall, men såklart så måste min man jobba och det blir som en vanlig dag för mig ändå.

Hittills har jag stääääädat. Kommer inte ens ihåg när det blev städat i den här lägenheten sist, jag har inte orkat och Dea har inte haft tid. Men idag tog skiten över, orkar inte gå runt i damm och smuts längre. Så nu är det finfint! Nu ska jag ta en omväg och springa ut till farmor och farfars stuga i Nossen, där det bjuds på korv.

Firandet av min fader igår vad väldigt trevligt, för övrig. Massa god mat, gott vin och fin släkt.

Gotta run!

Fiesta på Siesta


Resan dit var tung, men gick fort och på stationen möttes jag av Marie och hennes BIL. Underbart!

Efter att vi gått i en evighet till campingen satte vi upp tält och käkade mackor. Tog en öl också. Klockan var typ 12.

Paulina anlände och vi gick nästan direkt till Royal Republic. SÅ JÄVLA BRAAAA! Som vanligt.

Så jävla snygg.

Sen blev det middag!

Jag drog på Eldkvarn.

Klockan blev 20:30 och det var Hiveeeeeeeeees. Vi var glada!

Det var helt klart det bästa med hela festivalen och en av de bästa konserterna jag varit på någonsin.

Frukost på fredagen.

Syster Sol. Grym brud. Grym konsert.

Kapten Röd. Också grymt.

Den fantastiska fredagen fortsatte med Familjen (sjuuuuuuuukt bra!!!) och Maskinen. Här är vi med vårt granncamp.

TIMBUKTU! Också sjukt bra. Herregud så mycket bra konserter det var, levde på lyckorus (och öl) hela tiden.

Sista dagen, lite vemodigt. Marie var tvungen att lämna oss och vi bestämde oss för att ta oss hem till Eslöv på natten. Det blev lite stressigt och påfrestande men såååå värt att komma hem till en varm lägenhet, en mjuk soffa och ett tjockt täcke.

Men än var det inte slut! Dansade loss på campingen, drack ännu mer öl och hade förfest på tu man hand i vårt lilla tält. Finaste bästaste vän Paulina. Må du aldrig försvinna från mig!

SOLEN SKEN och vi firade med glass. Tittade även på De Lyckliga Kompisarna och dunkade med våra bakfulla huvuden.

Dag blev natt och vi såg Death Cab for Cutie och liiiiite på Winnerbäck (blev ingen storslagen återförening tyvärr) innan vi rusade till campingen och tillbaka med vår feta packning för att hinna med sista tåget.

Det var den festivalen det. Så himla bra! Tack Siesta, tack Paulina, tack Marie,
tack övriga 10 000(?) och tack för all fin musik (vem som nu står för det här i världen)

Rensa! Pausa! Packa! Pausa!

Idag har jag sovit ut och känner mig som en människa igen! SKÖNT! För tillfället sitter jag hos mamma och tanken är att jag ska rensa och packa här, eftersom att hon flyttar ut ur denna lägenheten den sista juni. Samtidigt som jag rensar och packar, lyssnar jag på musik. Musik av artister som kommer att spela på Hultsfredsfestivalen och JESUS vad bra musik det är! Hittar nytt och bra hela tiden. Nu får det duga dock, kan ju inte ränna på konserter hela tiden, måste vila också.

HÄR är min Hultsfred-lista på Spotify.



Så här ser jag ut när jag rensar och packar. Jag sjunger samtidigt om ni undrar varför jag ser ut som jag gör. Kan inte riktigt motstå, även att jag redan är hes och jävlig. Grät lite nyss också. Läste massa gamla lappar jag fått från Paulina. Hon är fin hon.

NU! Back to work! (Funderar på att smygäta lite rabarberpaj från mamsen också...........) Redan failat eftersom att hon läser bloggen... Men TACK mamma, det var jättegott! Puss

Idag är ingen vanlig dag...

..för idag fyller min kära fader 50 år! Min pappa är verkligen världens snällaste och lugnaste, men samtidigt så himla rolig och cool. Och det finns ingen som skrattar så mycket åt hans skämt som han själv. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!


Sitter hemma hos mamma, så har lite begränsat med bilder, men denna får duga!

Skönhetsregler Spiderchick trotsar som jag inte ens visste fanns

Läste det här inlägget av Spiderchick precis och tänkte så här om dessa skönhetsregler.

  • Kamma aldrig håret i vått tillstånd
    Jag kammar inte mitt hår överhuvudtaget och har nog inte gjort sedan jag hade långt för massa år sedan. Det blir så himla fluffigt och, lent och fult när jag kammar eller borstar mitt hår. Hatar det.
  • Kläm aldrig finnar
    Ni som känner mig vet att jag i princip aldrig får finnar. Ett av många hudproblem jag skonats från, av någon anledning. Men NÄR jag får en finne klämmer jag den ALDRIG. Det gör ont och efteråt blir den ju ännu fulare och rödare? Antingen så ignorerar jag finnen tills den försvinner eller så lägger jag tandkräm på den. Funkar utmärkt!
  • OM du tvunget måste klämma en finne, ånga först ansiktet över varmt vatten och kläm sedan försiktigt med en fuktad bomullstuss
    Håller med henne. Zzzzzzz. Vem orkar det egentligen?
  • Fila naglarna åt ett håll
    Håller med här också. Spelar det någon roll? För övrigt så har jag också alltid hatat långa naglar, och alltid klippt så fort de växt en millimeter. Men för ett år sedan kom revolutionen och nu har jag liiiite naglar i alla fall och filar dem hej vilt.

Tummen upp från Linnea och hennes hakor



Åh. Puh. Okej. Igår eftermiddag kom jag hem från Siesta och har absolut inte återhämtat mig än, snarare tvärtom. Ligger minus på sömn, röst och energi. Chillade mest igår, åt tacos och göttade mig. Idag blev jag övertalad av min kära farbror att följa med till Göteborg och spela fotboll. Han har ett Fotboll för alla-lag (med funktionshindrade) och de skulle spela Nationella mästerskap i Unified Fotball, där lagen är mixade i både kön och funktion. Varför inte, tänkte jag, och gick upp klockan 04:45 idag, efter en konstig och ganska sömnlös natt. Drömde jobbiga drömmar om Lost och bara låg och vred mig. Har kanske fått någon överdos av den serien?

Åter till dagen. Det var jättekul och vi kom trea! De som vann allt var skitbra hade även gamla Allsvenska spelare med sig, så kändes ganska rättvist. Jag kom hem för en timme sedan och ligger nu halvt död i soffan. Imorgon ska jag TA DET LUGNT. Med gott samvete. Inget jobb. Inget plugg. Ska visa er lite bilder från Siesta, ta långpromenad och rensa mina saker hos mamma (hon flyttar snart!).

Tjenis!


Va?

Detta är två print screens som jag under senaste veckan valt att spara och döpa till "va" och "va2".


Så här såg mitt skrivbord ut helt plötsligt, efter att jag ansvarslöst lämnat den ensam med min kära sambo. Han har ändrat till nåt tema och bilderna byts hela tiden och ibland låter datorn konstigt. Har inte bytt tillbaka, för tycker ändå att den är ganska mysig.


Varför finns inte Siestafestivalen? Varför är Visfestivalen mer känd? Va? Varför? Så många frågor och inget svar.




RSS 2.0