Så här såg den ut




Det var fan på tiden!

Halleluja moment här alltså. Blogg.se har äntligen fixat en app till android. Det tog bara en evighet och jag fattar inte ens varför? Hur svårt kan det vara att göra liksom..

Så just nu sitter jag på ett café och skriver. Vi var ute igår och jag är lite för bakfull. Drack tydligen tequila, vilket inte kan sluta bra.

Nu kom det precis en salami och brie-baguette till mig. Mera Halleluja!

Mitt första bebiskräk

Idag hände det. Jag blev för första gången kräkt på av ett barn. Jag har fasat lite för att detta ska hända, då jag flera gånger om dagen handskas med en både hungrig, mätt, bajsnödig, glad och ledsen bebis. Idag satt vi i bilen och väntade på bebisens mor och syster, och jag höll henne i mitt knä och tänkte konversera lite. Det tänkte inte hon, hon var istället tyst och la, inte en pizza men kanske en soppa?, över mig. Sedan log hon. Så hur äckligt jag än luktade och hur blöt jag än blev, kunde jag inte låta bli att smittas av världens gulligaste barnaleende!
 
Det här är från en annan dag, när lilla Julia log, men ungefär så här gulligt är alltså leendet.
 
Det var det. Imorgon är det fredag och vi ska packa ur vår container, ÄNTLIGEN! Och efter det är det såklart efterlängtad helg. Jag vill i helgen shoppa, dricka vin, laga god mat, spela tennis, få massage och åka någonstans där jag inte har varit.
 
Nu börjar det duggregna lite här, så jag tänkte fly och springa in till bungalown. Har jag sagt att det har regnat i veckan?! Inte mycket, men väldigt lite :))))))))) Ciao!

Sanden från Sahara


Ungefär så här ser alltså de fantastiska sanddynorna ut här i Maspalomas och de har på något vis blåst hit från Sahara-öknen, som ligger cirka 20 mil till öst. Det är helt sjukt vackert, som ni kanske kan ana.

Las Palmas

I lördags hade vi en sån himla fin dag! Vaknade lagom sent, var lagom bakfulla och åt en fetingfrukost, innan vi styrde skruttbilen mot Las Palmas. Det var en väldigt stor och fin stad. Vi såg väl kanske inte så jättemycket av den; gick in på ett shoppingcenter och åt glass, hittade H&M och köpte trosor (bara jag då..), cruzade runt lite och sedan åkte vi hem igen. Ungefär så mycket. Mycket mysigt ändå. Efter att ha avnjutit en fantastiskt Lasagne á la Dea, gick vi en promenad längs sanddynor och hav, tog en öl och begav oss hem för filmmys. Har bilder på sanddynorna också, men de är visst på telefonen, så det får ni se en annan dag om ni har tur!





Photo Booth in my <3

Innan min kära sambo skaffade sig en Mac, förstod jag inte riktigt grejen med att betala så sjukt mycket pengar för en helt vanlig dator?! Men sedan en tid tillbaka förstår jag och anledningen stavas Photo Booth. Klart en dator är värd 20 000 när man kan ha så här kul med den! När jag blir rik ska jag kanske köpa en egen, men än så länga nyttjar jag bubbens.


Någon gång i ett kallt Sverige
 

I en minibuss på väg till Arlanda,  EXAKT FYRA VECKOR SEDAN IDAG
 

På ett flygplan på väg till Gran Canaria, imorgon fyra veckor sedan
 
Idag
 

Hola amigos!

 
Alltså titta här! Min kille, MIN kille, håller i en bebis. Jag dog lite när jag såg det. Det kanske inte ni gör.. Förutom Anki, om du läser detta? :)))))
 
Ännu en jobbvecka har snart passerat här nere på ön. I böjar tyckte jag att det gick segt, men helt plötsligt var det ju torsdag, så denna vecka gick visst fort den med. Vi fick våra N.I.E-nummer idag, vilket betyder att vi är så spanska vi kan bli, typ. Nu kan vi skaffa abonnemang, bank, bil och annat gött om man vill det. Annars har det väl mest varit som vanligt, om man kan kalla det det.
 
En vanlig dag består nu för tiden ungefär av att åka till jobbet klockan 07:45 och komma hem cirka 17:30, laga mat, äta mat, titta på How I met your mother, träna i någon form, ta ett dopp i poolen, chilla en stund, för att sedan somna glad och nöjd runt klockan 23. Ibland sitter jag ju såklart här också, utanför receptionen och bloggar. Men nu är det dags för sängläge och HIMYM. AWSOME!
 
 

Att löpa i Maspalomas

 
.. Är kanske lite mer spännande än att löpa i Vimmerby. Vi har ju spelat mycket tennis här än så länge, men ibland har jag även tagit mig en springtur, eftersom att jag älskar det så mycket. I tisdags sprang vi både jag och min man, fast på olika håll. Mest för att vi ligger på så olika nivåer när det gäller kondition, men jag tycker också att det är skönast att springa själv. Måste ha musik i öronen och inte låta något störa mina sprudlande tankar.
 
Hur som helst. På min senaste löptur upplevde jag något som man högst troligen aldrig skulle i Vimmerby och något som man oftast alltid upplever i Vimmerby. Jag såg en Hummerlimousin och jag såg samma promenerande par två gånger. Ni fattar vilket som var vilket va.
 
Det jag vill komma fram till är att det är ungefär 100% roligare att löpa här, och då tyckte jag ändå att det var kul i Vimmerby. Det är varmt, aldrig regn, aldrig blåst, det är fina utsikter, spännande gator, stränder, höga berg, mycket människor. I princip tvärt emot Sverige och mina kära hemstad.

Söndagstur

Idag tog jag och Dea bilen och åkte en sväng bland bergen. HERRE jesus vad fint det var! Det var en sådan där upplevelse där man mest bara tittar och gapar och inte fattar att det är på riktigt. Jag har jättesvårt att ta in sådana saker och verkligen känna att jag är där. Det är så overkligt. Fint som sagt, och lite så här såg det ut.





Till sist det lilla skruttbilen som tar oss dit vi vill. Resten av dagen har jag spednerat lite i en solstol med en bok, lite i soffan med Pröppen och How I met you mother (vi ser igenom hela serien nu och har blivit helt besatta, så jävla kul), lite på en promenad och nu snart antagligen i sängen med Pröppen och How I met your mother. Och glass! Jag måste äta glass ikväll. Nam nam.

 

Det går faktiskt väldigt fort när man har väldigt roligt

ÅH, tiden går så fruktansvärt fort nu för tiden. Nu har vi bott här nere i tre veckor och vardagen rullar på. Mitt jobb är ganska varierande, men består i stort sett av att leka och bada med en söt liten 2,5-åring, gulla med en söt tre-månader-bäbis, hämta och lämna en söt 5-åring i skolan och hjälpa dessa söta barns söta mamma med vanliga hushållssysslor. De söta barnen ser ut lite så här.
 
 


Vi har fortfarande inget internet i vår lilla lya, därav dåligt bloggande. Men det börjar bli riktigt jobbigt nu, så vi ska nog ta tag i det och skaffa oss något SNART!

Ursäkta röran

Jag sitter just nu på marken utanför receptionen och har lite söndagsångest. Denna helg gick så hemskt fort! Vi hade väldigt trevligt i fredags med våra chefer och igår hade vi tänkt åka till Ikea som sagt. När vi väl hade hittat det efter en timme, så var det stängt. Sjukt irriterande. Det var någon helgdag igår så allt var dött. Förutom klubbarna då. Vi var ute till klockan 08 imorse och dansade! De stänger verkligen aldrig här..... Idag har vi i alla fall varit på Ikea och köpt en himla massa saker. Och i veckan kommer containern med alla våra saker. så snart är det riktigt hemtrevligt hos oss. Känns skönt.
 
Här skulle det ha varit en bild, men min döda hjärna valde att ta med fel sladd. Nu ska jag gå tillbaka och skapa lite ordning i hemmet. Gud vilket rörigt inlägg. Men det är lite rörigt i min hjärna idag, kan inte riktigt tänka klart. Tengo que sova!!!! Adios!

Just nu

 
Har grillat hos Timmy och Liza, dricker vin med världens bästa bebis (känner i och för sig bara en...) i famnen. Nu är det första helgen som vi har bil och bergen och Ikea väntar på oss.
 
Jag är extremt lycklig men saknar min mamma och mina bästisar så att det gör ont.

Nemas problemas

Hola amigos! Allting bara flyter på så himla bra här nere på Grankan, det finns liksom inga problem. Tre dagar på nya jobbet har gått och det fungerar väldigt bra, idag körde jag till och med bil. På kvällarna har vi roat oss med att träna, för det mesta tennis! Det är så sjukt kul, fast ganska svårt fortfarande. Men när det går bra är det asroligt! Igår hyrde vi även en bil, som vi ska ha i en månad, så nu kan vi utforska ön lite lättare. Jag ska även skaffa mig en cykel inom en snar framtid - vågar inte åka moped.....
 
BILDBOMB!
 
 

En barnfamiljs bagage och en söt kille som dricker öl. (inom en timme efter att planet landat blev vi bjudna på vår första öl, sedan har det bara gått utför..)

Playa del Ingles

Turisterna badar fiskbad

Vi bor bland de vita husen där nere!

Amadores

Åkte på en partybåt med fri bar, på bild Partytysk #1

Partytysk #2

Utsikten från där vi bodde första veckan........................

Våran utsikt nu..................

Nedervåningen i bungalown. Skulle ta en bild på övervåningen också, men glömde bort det eller nåt.
 
 

Jag börjar med att be om ursäkt...

... för obefintligt bloggande. Men sedan det senaste inlägget har mitt liv tyvärr inte haft plats för att spendera tid framför datorn. Om jag ska vara helt ärlig, kommer jag inte ens ihåg vad jag har gjort, när jag inte har jobbat eller styrt med flytt. Kanske kan hitta några bilder på det någonstans...
 
Nu är det i alla fall så här att jag bor på Gran Canaria, sedan åtta dagar tillbaka. Vi har inte haft tillgång till internet förrän igår, då vi första veckan bodde på ett sunkigt ställe där vi inte ville vara en minut för länge. Seriöst, det var inget vidare. Hård säng, hård soffa, hårda kuddar, äckligt badrum, dåligt kök (fick stötar av vattnet ibland), trasigt kylskåp och läckande avlopp. Och så vidare.
 
Men så igår, äntligen! Då fick vi flytta in i vår bungalow i Maspalomas. Och det är så himla fint och bra att jag blir helt lycklig när jag tänker på det! Imorgon ska jag börja jobba som au pair igen och Timmy och Dea drar igång sitt projekt för fullt. Har tagit lite bilder, men glömmer hela tiden kameran när jag går till receptionen, som är stället där vi har internet just nu. Vi ska fixa oss ett eget typ imorgon.
 
Nu ska jag ta min bok och lägga mig i en solstol. Adios amigos!
 

Och i brist på bilder, får ni en sån här fuling på mig, förlööööt!

RSS 2.0