Lördagsmat

 
Svingod och megasaftig vattenmelon var vad jag orkade äta till lunch när jag låg här och stektes. Till middag lagade jag moussaka, vilket var alldeles för länge sedan. Också gott såklart. 
 
Nu mumsar vi i oss öl och ska senare dra till Arguineguin, där det är fest med massa jobbpolers och så. Ska bli superkul för jag älskar typ alla där. Hörs imorgon, när jag är slut i soffan! Pusshaj!
 

Nio timmar till fredagsmys

 
Om exakt nio timmar är jag tillbaka i soffan igen, med ett glas rödvin och nåt gött till middag. Sen lite choklad och yatzy med min kille. Det är endast tankarna på det här som får mig att ta mig till jobbet överhuvudtaget. Är så fruktansvärt trött och så fruktansvärt osugen på det här himla jobbet.
 
Men förhoppningsvis är det MAX en månad kvar av denna plåga. Då borde försäljningen kunna komma igång på gamla jobbet och jag ska dit och se hur det blir. De har ändrat en massa och det verkar bli mycket bättre nu, så skulle vara kul om det kändes bra med allt. Vill ju kunna ha ett superkul jobb OCH tjäna bra med pengar i vinter... 
 
Det absolut första jag ska göra när jag har pengar över är att klippa mitt jävla hår! Alltså ser ni hur det ser ut eller? Som ett pluffs bara. Tråkigt. Torrt. Oplanerat. Nu har jag ju i och för sig morgonfrilla också, men det blir inte mycket bättre än så här. Vet inte vad jag ska göra med det dock? Tror jag måste klippa kort och ha någon slags frisyr igen. Hade tänkt spara ut det, men det blir ju aldrig fint. Bara hänger där. Nu ska jag sluta tjata och lyssna på pod istället. CIAO.

Tacos, jobb och fotoresa

Igår kväll kom Maria och Michael hit och åt tacos och myste lite. Vi spelade kort tills alla var helt superslut och dom åkte hem vid tolvtiden. Tiden gick så fruktansvärt sakta på jobbet igår och jag blir så himla slut i huvudet av att sitta framför den där datorn och ringa, så jag är halvt död varenda kväll när jag kommer hem.. Denna vecka har jag i alla fall haft sålt något, två gånger! Då känns det ju lite roligare, och så får jag lite mer i lön nästa vecka. 

Förutom jobb och tacos, så har jag hittat ännu en sak som jag vill lägga pengar på. Se här bara! Fotoresa. Roadtrip. USA. Nästa sommar. Måste. Spara. Pengar. 
 
Om man klickar på bilden, så är det en sån där fin länk, så man kommer till en sida där man kan läsa mer om resan. Om man nu vill det.
 

Besök på gång!

 
Woohoo! Snart är den här lilla snyggistjejen HÄR på Gran Canaria, hos mig. Therese bokade biljett idag och ska snart slippa grått väder och hopp i vattenpölar och chilla i solen istället, om typ två veckor. Ska. Bli. Kul. 
 
 
 

När vi ändå snackar saker man ser på tv..

Här är tv-serierna i mitt liv just nu!


Är inne på femte och sista säsongen av Breaking Bad och har verkligen ingen aning om hur det ska sluta. Kan gå precis hur som helst ju!


How I met your mother är ju faktiskt en av de allra bästa tv-serier jag någonsin sett och jag hatar att det snart kommer ta slut. Sista säsongen kommer nu i september och det är ju faktiskt sjukt spännande, till skillnad från många andra komediserier. 


Det här är ju en av mina favoritpersoner i hela tv-världen! Sista säsongen av Dexter börjar också gå mot sitt slut och fattar absolut inte hur det ska sluta! Hade en teori, men den sprack. 
 

Älskar också att hitta nya serier som är bra! Orange is the new black började jag se förra veckan och älskar det redan. Älskar också att det är en cool drama-action-komedi-serie som BARA handlar om tjejer, men som vem som helst kan se på. Stört att det inte funnits någon innan dock (vad jag vet?).

Big bang theory. Megakul. Behöver väl inte säga mer. En sån serie som man aldrig vill ska ta slut.
Sons of anarchy. Snygga killar som åker motorcykel, slåss och säljer vapen. Det är hela tiden så fruktansvärt spännande att om jag inte hade haft ett liv, hade jag sett alla säsonger i streck utan paus. Börjar igen i september!
 
 

Bra filmer jag sett på sistone


Jack Reacher. Spännande, kul och allmänt bra. Tom Cruise i huvudrollen och jag tror han har producerat den också?


Oblivion. Ashäftigt film som utspelar sig år 2077, även där Cruisan som cool aktionhjälte. Blev lite fascinerad över hur många filmer man orkar göra och producera egentligen, när man är 51(!!) år. Fräsig gubbe, alltså. Och overkligt fräsch för sin ålder. Måste ju ha gjort lyft i fejat eller??


The Avengers. Superdupermycket effekter som ibland kan bli lite för mycket enligt mig, men i den här filmen var det faktiskt mest bra och kul. Sjukt bra superhjältefilm som samtidigt var lite som en komedi! Jag bara älskar Robert Downey Jr. och allt han gör sedan jag såg Sherlock Holmes-filmerna.
 

Sinister. Jag blev helt plötsligt sugen på att se skräck, gör det för sällan. Sinister var bra, spännande hela tiden, men blev lite besviken på slutet. Kändes som att den inte riktigt nådde toppen som det hela tiden byggdes upp emot. Men jag drömde läskiga drömmar om den samma natt i alla fall, så den gjorde sitt.

The perks of being a wallflower. Så himla fin och bra! Älskar den. Först kändes det bara som en vanlig High School-film, men det vände helt och blev så sjukt bra. 

Middag i öknen


Idag är det som sagt exakt ett år sedan vi flyttade hit och det bestämde jag att vi skulle fira med picknickmiddag på stranden. Vi tog med oss bröd, brie, salami, tortilla, pimientos, kex och champange och satte oss på en sanddyn här nere i Maspalomas.

Där ser man allt som är fint. Havet. Öknen. Bergen.
 
Ja, jag har bränt mig lite på näsan idag..!
 
Jag fick agera fotograf åt ett gäng spanska tjejer, som efter att ha tagit 1325689 st hoppbilder på varandra frågade om jag kunde ta en bild på dom alla. Jag saknade mitt tjejgäng lite och önskar att vi också kunde ta hoppbilder i sanddynerna.....
 
Mi amor.
 
Sedan gick solen ner och vi åkte hem. Har haft typ världens finaste söndagsmiddag och fattar inte varför vi aldrig gjort detta innan. Dags att ändra på i alla fall! Mer picknick i livet, alltså!
 

Ettårsdag med Grankan!

 
Jag började denna söndag med att springa. Känns lite bättre att ligga still resten av dagen då. Efter smoothiefrukost och dopp i poolen ska jag nu skypa lite med min bögvän och sen bara ligga i solstolen och läsa. Sen i eftermiddag ska jag tvinga ut Dea på en utflykt eller nåt.
 
Och jag vill fira att vi för exakt ett år sedan flyttade till Gran Canaria! Helt megagalet alltså.

Världens bästa uppfinning

 
Okej. Någon i detta universum har skapat den allra smartaste, godaste, snabbaste efterrätten någonsin! Min kära snubbe hittade den någonstans i internetvärlden och nu är den i min hand. Brownie. I. Kopp. Det tar alltså cirka två minuter och smakar som.. En helt underbar brownie! Man tar typ 0,6 dl socker och lika mycket mjöl, 2 msk kakao, 2 msk olivolja och 3 msk vatten. I en kopp då. Och så sätter man koppen i mikron i 1,40 minuter och sen är det bara att ätaaaaaa. Vänta någon minut kanske, för det är svinvarmt. 
 
Ja, jag vet, sa ju att det var genialt. Och varsågoda för att jag har gjort era liv värdiga att leva. Ingen orsak. Ät en himla brownie nurå!

Som ny igen!

 
Min dator lever och mår bra. Den är rensad och uppbyggd på nytt och det känns så jävla bra. Och vet ni vad? JAG HAR PHOTOSHOP CS6! Detta är så stort och fantastiskt underbart för mig, eftersom jag inte har haft Photoshop på flera år. Därför måste jag även typ lära mig allt på nytt, för känner mig helt vilse i programmet just nu. Och det har ju blivit så himla avancerat! Finns en 3D funktion på nya till och med, där man alltså kan göra 3D-bilder. Stört. 
 

Med datorn i koma

 
Min dator har ju länge varit en slags tickande psykosbomb. Har snart haft den i tre år och den håller ju antagligen inte så länge till. I hopp om en liten förbättring håller vi (läs: Dea) på at formatera den och börja om på nytt igen. Det blev visst nåt problem under processen och det tar lite längre tid än väntat. Därför sitter jag nu vid Pröppens dator och passar såklart på att photobootha, i väntan på att min kära dator ska vakna upp frisk och glad.
 
Filmen vi såg igår hette "Jack Reacher" och var asbra! Nu ska vi börja se serien "Orange is the new black", som jag bara har hört massa bra om. Sedan ska jag jobba. Får lönechecken idag, enda anledningen till att jag sitter på det där himla telefonkontoret. Det var vad jag hade att säga idag. Ciao!

Fin onsdag trots moln



Det regnade hela kvällen igår och jag är fortfarande i chock. Men gud vad mysigt det var! Idag har det också varit grått, varmt och kvavt. Jag började dagen med att dricka vatten och prata ut med snyggisen Maria och sedan hade jag en bra dag på jobbet. Nu ser jag film och äter brownie med gobben...

REGN, vad är det?

 
Idag har det varit molnigt för första gången på typ ett halvår?! Har känt mig helt förvirrad hela dagen, förstår inte riktigt vad som händer med vädret. Nu har det till och med REGNAT lite grand och himlen är helt mörk. Jag passade i alla fall på att springa tills jag nästan spydde i förmiddags, tänkte ju att det skulle vara lite svalare, men trots alla moln har det varit över 30 grader.
 
Nu ska vi inleda femte och sista säsongen av Breaking Bad. Så himla spännandeeeeeeeeeeeeee!
 

Haj haj!

 
Hahahahhahahhaha, gu va rolig hon är nu, tänker ni, ANTAR jag?! 
 
Måndag igen då hörrni, era skojare. Tiden går så där megafort nu igen och jag vet inte riktigt om jag gillar det eller inte. Får se.. Jag har i alla fall börjat veckan på det allra bästa sättet; löpning! Och sedan havregrynsgröt till frukost, så jag känner mig näsan ren och nyttig igen efter helgens alla kalorier. Och nu ska jag jöbba igen, ciao!
 

Soffsöndag

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss igår kväll, men det blev väldigt kul till slut ändå. Idag ha vi mest sovit, ätit feta saker och sett på film. En ganska vanlig söndag, alltså.

 
 
 

¡HACE CALOR!

 
www.picasion.com

Okej. Det är varmt här. Det har kommit en calima, tror jag. Vi åkte på moppe-lamp-jakt i förmiddags och det var en upplevelse i sig. Förutom att ingen hade en sån lampa, så var det fruktansvärt varmt och det blåste som aldrig förr. Varma vindar då. Det var alltså skönare att stå still än att åka, för det var som världens störta hårfön på tusen grader varmt. Sedan försökte vi vara på stranden. Gick inte heller, förutom om man badade, i alla vågor som ju är jättekul! Sedan försökte jag sola här hemma, men gav upp det ganska snabbt.
 
42 grader cirkus gurkus har det varit och det är fortfarande megavarmt. Därför har jag, alltså Linnea Ericsson, KLÄNNING på mig i skrivande stund, för att överleva. Vi ska nu ta bussen till Arguineguin och fiesta med kuliga människor! I denna värme. 
 
Hörs imorgon om vi överlever!!

Haaaj, maj näjm iss Linja änd ajm cålling fråm Si Äl Äj

Jahopp.. Nytt jobb igen alltså och en himla massa nya saker att lära och ta in i det lilla huvudet. Förra veckan var det mest träning för mig, men nu har jag kommit igång med att ringa ordentligt. Jag ringer alltså till personer i England som har köpt timeshare, och försöker sälja våra tjänster för att ta dem ur denna skit. Det är ganska svårt, ganska kul och ganska jobbigt, men också ganska tillfälligt och jag får se hur länge jag ska jobba där och vad som händer sedan. Och ja, jag uttalar mitt namn Linja, för det finns ingen människa utanför Skandinavien som kan säga eller ens fattar namnet Linnea.
 
Lite kuliga saker på detta jobb som kan förgylla en långtråkig dag:
  • En person som har en telefonsvarare som låter precis som Buzz Lightyear i Toy Story. Den här människan svarar aldrig i sin himla telefon, men jag älskar att ringa honom ändå för svararen är så kul!
  • Mutti. Ett efternamn som någon i heter och det tyckte jag var roligt.
  • Dick. Detta namn är ju så himla kul på engelska och jag kunde inte ens förmå mig att säga "hi, is this mr Dick?" när jag ringde.
  • Varje gång (och det är ganska ofta) jag ringer någon som heter Jones i efternamn, får jag den här låten på hjärnan, vilket jag tydligen tycker är askul.
 

Finns alltid någon som har det värre..

 
 

När nya smaklökar föds

Jag älskar ju mat och att äta. Jag älskar också att hitta nya smaker som jag tycker om. Ju mer att äta desto bättre, tänker jag.. De senaste åren har jag börjat gilla massa saker som jag innan inte alls tyckt om. Låt mig berätta:
 
  • Champinjoner. Hatade det ända fram tills jag bodde i Oslo, då vi alltid använde färska. Hatar fortfarande konserverade.
  • Tomater. Hatade det fram tills jag var i Brasilien. Där var de så fruktansvärt goda att det inte gick att motstå dem.
  • Ärtsoppa. Hade fram tills förra året bara smakat den man fick i skolan.. Nästan allt annat är ju godare, speciellt hemmagjord från grunden.
  • Kolsyrat vatten. Har aldrig gillat kolsyra speciellt mycket, och dricker nästan aldrig läsk. Men så, en väldigt varm morgon i juni, när jag befann mig i ett tält på ett flygfält, hade jag helt plötsligt inget val. Jag var av någon anledning fruktansvärt törstig och Paulina satt där med en stor flaska Ramlösa. Jag drack och det. Var. Så. Gott.
  • WHISKY! Detta är jag nog mest stolt och glad över. Har länge tyckt att det är superäckligt, men samtidigt känt på mig att jag kommer lära mig en vacker dag, jag har det ju liksom i generna. Den vackra dagen har kommit och jag kan nu njuta av ett glas whisky med is ibland.
Spännande att se vad mina smaklökar hittar på härnäst.
 
 
 
 

Den värsta upplevelsen i mitt liv

Okej. Jag känner mig nu redo att berätta för alla om all den här jävla skiten som har hänt med mitt jobb. Ni som står mig allra närmast vet såklart redan, men sedan har jag inte riktigt haft tid och ro till att skriva om det här. Men att skriva är ju också en slags terapi för mig, så nu ska jag älta detta en sista gång.


Måndagen den 22:e, alltså för exakt tre veckor sedan, stormade polisen in på jobbet. De samlade alla anställda, slängde ut alla kunder, och lät oss bara sitta där och vänta medan de kollade en massa saker. Efter några timmar tänkte jag ”aahhh, är de inte klara snart så att vi kan åka hem?!”. Men då sa de helt plötsligt att alla var arresterade och skulle tas till Las Palmas. Lite panik såklart, men jag tänkte hela tiden att vi nog skulle komma hem ganska snart, för ingen av oss har ju gjort någonting. De kan ju egentligen inte göra så här mot oskyldiga människor. Men de kunde de.


Jag var misstänkt för bedrägeri och för att vara med i en kriminell organisation, och fick hjärtsnörp när jag hörde de här orden. Så. Jävla. Sjukt. I 30 timmar var jag inlåst i en liten cell med 10 andra kvinnor från företaget. Sammanlagt häktade de över 70 oskyldiga människor! Vi fick varsin tunn madrass och en filt. Vi fick be om lov för att gå på ”toaletten”, som saknade både dörrar, sits och tvål. Vi fick mat tre gånger om dagen, en liten torr baguette och vatten.



Hela grejen var ju surrealistisk och jag hade väldigt svårt att ta in vad som egentligen hände. Jag mådde dåligt och var hungrig, det var ungefär det jag visste. Och jag var så fruktansvärt orolig hela tiden, vi visste ju ingenting. Det enda vi visste var att de kunde ha oss där i max 72 timmar, sedan fick vi ingen mer information om någonting. Sent på tisdagskvällen blev jag äntligen utsläppt, då var Dea redan hemma (han var med om ungefär samma sak som jag, fast i en annan cell), och mina känslor bara exploderade ut när jag kom hem.



Första veckan efter allting mådde jag skit och det var tur att vi hade besök då, annars hade jag kanske fallerat totalt. Sedan har det blivit bättre och bättre och jag är nog nästan helt över den här tragedin nu. Jag kan inte helt säga vad det är jag har mått dåligt över, men att sitta i häkte var fruktansvärt psykiskt påfrestande.



Alla på företaget var ju helt oskyldiga och hela den här ”operationen” var egentligen helt olaglig. Det är vår högsta chefs värsta fiende som arrangerat allt och polisen hade inte ett enda bevis eller giltigt tillstånd till att ta någon av oss. Voyager håller på att bygga upp verksamheten igen och i höst ska vi kunna börja sälja igen. Jag är inte helt säker på hur jag ska göra då, men så länge har de ordnat ett telefonjobb till mig.



Nu vet ni läget. Vi mår bra. Dea jobbar med Wax. Jag ringer till britter och försöker få de ut från timeshare. Framtiden kan bli lite hur som helst.



Blondisen som sticker upp där till vänster är vår chef och han blir här intervjuad under "presskonferensen" vi hade på hotellet några dagar efter allt.
 

 


Tröttiz_91^^

 
 
Så här megatrevligt hade vi det igår! Och trots bara en (!) mojito och lite öl har jag varit helt superslut idag. Sovit halva dagen, kollat på film halva. Rätt skönt faktiskt, behöver ju sådana dagar ibland. Imorgon ska jag göra lite nytta igen. Hörs då, nu ska jag sova! CIAO!

Tar en liten öl och pussas lite

 
En lördags lik de flesta andra. Jag jag inte gjort mycket mer än läst, lyssnat och solat. Nu dricker vi öl. Det som dock inte händer så ofta är att det kommer FOLK hit! Finisarna Marlene och Sofie ska komma hit och värma upp med oss inför Super Mojito Summer Mega Party på Saloon. Ingen är så glad (i mojitos) som jag! 
 

Fredagsmyyyyyyyyys!

Halleluja. Fredag. Fantastiskt. Fondue och sånt. Mumma. Trött. Hörz.

 
OBS!!! Har hittat den perfekta såsen här nere! Upptäckte den första gången på en restaurang i höstas, och där sa dom att receptet var hemligt. Sedan hittade jag den i butik, älskade Chimichurri. Det är vitlök och massa mums i och man kan ha den till ALLT. Har ingen aning om ifall den finns i Sverige, men har aldrig sett den?
 
 

HAJAR!

 
 
Alltså. Jag är ju helt stört fascinerad av hajar, det är typ det coolaste djuret jag vet, tillsammans med valar. Älskar hajfilmer och får typ hjärtklappning av bara den här lilla filmen. Det är hammarhajar, som har setts utanför Telde, typ en halvtimme härifrån!!!! Så. Himla. Häftigt.

Har återupptäckt That '70s Show!

 
 
 
 
 
 
 

Los Instagramos

 
Sangria, kökshäng, middag, kvällsmat, frukost, öken, saker.
 

Lammkotlettsenz

 
SÅHÄR gött blev det. Lite marinad med lite kryddor en stund, lite stek i pannan, sen in i ugnen och lite stekta gönizar. Så himla enkelt, gott OCH snabbt faktiskt. Förutom sallad skulle jag kunna leva på kött och grönsaker resten av livet också, för det kan man ju variera gånger en miljard typ?!
 

Det enda som svalkar i +35°


Det är ju faktiskt bara typ iskallt rosé eller öl. Vatten är ju bara tråkigt efter två klunkar. Dagen idag har väl varit ungefär som de andra, men jag bytte terrassen mot stranden på grund av NADA vind här. Höll på att dö, så jag rusade på min cykel ner till havet. Nu är det fortfarande svinvarmt och jag försöker som sagt svalka mig med vin. Det blir lammkotletter till middag och sedan bara myspys. Najz lördag!
 

¡Siestadrottningen!

http://picasion.com/i/1VYQY/Jag med mina hörlurar och AC-kontrollen, siestans nödvändigheter.


De senaste dagarna har sett ganska lika ut. Jag jobbar ju inte denna vecka, det har blivit en liten ofrivillig semester på grund av massa saker som löser sig snart. Jag har istället passat på att bara vara, existera och ta det så lugnt jag bara kan. Har legat på terrassen i några timmar på förmiddagen, läst och lyssnat på pods om vartannat. Framåt 15-16-tiden har det blivit alldeles för jävla varmt, så jag går in, duschar iskallt och lägger mig sedan i soffan så lättklädd som möjligt, med massa AC på och fortsätter chillandet med musik, web-tv, candy crush och så vidare.
 
Sedan när solen börjar gå ner och det blir lite svalare, då orkar jag göra något och kanske äta middag och så. Jag tror att jag håller på att utvecklas till en äkta kanarier. Nu ska jag bara börja prata och skrika väldigt högt hela tiden, köra bil som en idiot och äta sötsaker hela dagarna. Kommer kanske aldrig bli helt fulländad ändå..
 
Ikväll kommer jag dock kanske bryta mönstret, ta mig utanför gränserna och umgås med andra människor än min kille (som sitter och gör WAX-kollektion på datorn dagarna i ända). Eller så stannar jag i soffan. Får se.

Nära-döden-kyckling och vad-som-finns-sallad


Igår kväll lyxade vi till det ordentligt med krämostfylld och baconlindad kyckling och råstekt potatis till middag. Svingott (eller fågelgott kanske, hahaaaaa), fattar ni väl?! Det dumma var bara att jag var vrålhungrig klockan fem och då skulle vi handla och sedan laga denna mat, som ju inte tar en kvart direkt. Klockan halv tio var det klart och jag hade inte överlevt en minut till. Värd nära döden-upplevelse alltså.

Idag har det också varit så där megavarmt och då är jag typ bara sugen på att äta sallad och inget annat. Så till lunch slängde jag ihop en vad-som-finns-i-kylskåpet-sallad som fick innehålla lite allt möjligt. Om jag bara hade råd och ork skulle jag kunna leva på sallad resten av livet alltså, för man kan ju faktiskt ha precis vad som helst i. Blir aldrig tråkigt.
 

Stradivarius <3


Jag kunde ju som sagt inte riktigt hålla mig när Julia shoppade loss förra veckan. Det var rea såklart och den här lilla västen bara hoppade på mig och fastnade. Och den passar ju till allt? Kan ha disktrasor på mig, tar jag på mig denna, är jag ändå assnygg!

Och den här. Behöver väl inte ens kommenteras?
 

Den bästa terapin

 
Jag har i och för sig inte provat någon annan, men är fan tveksam till att det kommer behövas, så länge jag har två ben. Det finns nog inget som är mer befriande, rensande eller avslappnande. Självklart måste jag ha människor runt omkring mig (eller på skype) att prata med också, men att springa är nog faktiskt nästan lika viktigt för mig.
 
Igår kväll sprang jag cirka 5 km och på bilden ovan ser ni var jag avslutade den rundan. Är det inte helt sjukt? Känner mig som världens mest lyckosamma person. Idag fick jag dock för mig att jag skulle träna på förmiddagen. Klockan 10 var det 30 grader och min kropp klarar inte riktigt det på typ två klunkar vatten och lite yoghurt på de senaste tolv timmarna. Jag tog slut efter en kvart. Det är lite synd att det ska vara så himla varmt så tidigt, för ibland är det skönt att kunna träna på dagen, men i några månader till lär det bara bli löpning efter klockan åtta. Hur som helst - alla borde bara springa! Helt gratis också..

RSS 2.0