Sommartider, hej hej!

Nu är det sommartid! Även om vi knappt har haft under 20 grader hela vintern, så känns det att det börjar bli "mer" sommar. Framför allt så har det helt plötsligt blivit jättemycket varmare. Jag har inte behövt ha solkräm på flera månader (förutom i ansiktet), men i helgen har jag smörjt in nästan hela kroppen, och ändå bränt mig lite. Bara på typ en vecka, så har solen blivit starkare, vilket är både lite skönt och lite jobbigt. Nätterna är varmare också och igår tog jag steget och skippade täcket. Sover nu bara med påslakan. 1 april imorgon. Livet är fint här nere runt ekvatorn!
 
Mycket sol och chill i helgen alltså, läsa och lyssna på pod och sånt. Nu känner jag mig faktiskt utvilad och riktigt pigg på att jobba imorgon igen. Jag tror att det kan ha mycket med att göra att jag inte har druckit en enda droppe alkohol den här helgen.... Även om vi inte har gått ut och festat fram till småtimmarna varje helg, har jag alltid druckit vin eller öl till maten fredag och/eller lördag. Varje helg. Lite stört att det ska krävas en förkylning för det inte ska hända. Men nej mamma, jag är inte alkoholiserad! Men det är ju så gott och så billigt och då känns det dumt att INTE ta ett glas (eller fler) till maten (eller efter), om man är sugen.
 
Nog om det. Sol och värme alltså. Ingen sprit i helgen. Ingen söndagsångest. Pröppen jobbar IGEN, så ikväll har jag ensam avnjutit denna trevliga blandning av god mat:
 
Vad-som-fanns-i-kylskåpet-middag bestående av en majskolv (eller majsKORV som jag länge trodde att det hette), två spanska och jättegoda korvar, lite revben, två små vaktelägg och x antal pimientos. Inte alls avancerat, men väldigt gott.

Por favor


Mår illa

 
 
Får en sån jävla klump i magen när jag ser det här. Att det fortfarande finns den här typen av diktaturer, mår jag riktigt illa av. Det känns så overkligt och så långt bort också, men det händer precis just NU, fast på andra sidan jorden. Jag kommer aldrig förstå mig på krig och heller aldrig acceptera att det finns, vilket det säkert kommer göra i all evighet....

Slutstressat

Städning check, tvätt check, sol check, mat check, pyntig påskblomma ej check. Letade i flera affärer, men de säljer liksom inte blommor där? Lite påskigt godis då, tänkte jag och hittade färgglada ägg som såg goda ut. Jag fyllde en ganska liten påse, men precis innan jag skulle betala såg jag att den lilla påsen kostade över 7 euro!!!! Då kändes det konstigt att springa tillbaka med godiset, så jag bet ihop och betalade...
 
 
Väl hemma skulle jag provsmaka och hoppades ju på att det skulle vara lite värt den dyra pengen, men självklart är det nötter i = jag kan inte äta dom. Dea tyckte i alla fall att de var "helt okej" och jag får nöja mig med att titta på godiset, som ett litet påskpynt :))))))))))))))))
 
Själva påskmiddagen var jag så himla ivrig att äta upp så fort det var klart, så jag glömde fota.. Men vi åt köttbullar, revben, korv, potatis, ägg, små kex med röror i och lite annat smått och gott. Här kommer istället en bild på min lunch.
 
 
Nu är bubben iväg och jobbar igen och jag tänkte se på film, dricka avslagen fanta och äta choklad. Utan nötter.
 
 

Stressig påskafton

 gif

Det blev ingen mer film igår heller. Min lins började protestera i lilla vänsterögat och när jag tagit ut den, tvättat bort sminket och borstat tänderna ville jag mest bara sova. Klockan 22:30 fick jag med mig mannen upp i sängen, så imorse kände jag mig lagom utvilad och pigg klockan 8! SKÖNT! Sedan dess har jag diskat och fixat lite här och där, nu ska jag gå och handla. När Dea kommer hem ikväll tänkte jag, förutom att servera en massa mat såklart, ha städat, tvättat, solat och kanske pyntat med någon påskig blomma. Vad tror ni om det vaaaaa???

Nä, nu ska jag vandra iväg i värmen med min kånk och plånboken i högsta hugg. GLAD PÅSK KOMPISAR!

En lång fredag

Imorse när jag vaknade, efter en lång natt med massa snor och sånt, tvekade jag ganska mycket innan jag faktiskt ställde mig i duschen för att bli fräsch och åka till jobbet. Med facit i hand hade jag kunnat stanna hemma i sängen exakt hela dagen. Det var såååååååååååååååååååå dött på jobbet. Vi var flera som satt nästan hela dagen och väntade på att få kunder. Klockan 16 fick jag börja jobba :))))))))))))))))) Då fick jag ett gulligt gammalt par från Stockholm, men de ville tyvärr inte köpa något av mig. Och sedan åkte jag hem. Så jag har inte direkt slitit ut mig idag, men har väl ändå inte blivit direkt friskare.
 
Mannen i huset har ju såklart också blivit sjuk nu, och han MÅSTE jobba ändå. HELA helgen. Lider med honom och behandlar honom som ett litet barn. Ser till att han äter och dricker och sover ordentligt och så. Nu är klockan 21:20 och han sover redan så sött här i soffan. Lite tråkigt också, för jag är inte jättesugen på att sova bort hela kvällen. Ska nog se en liten film..
 
För övrigt så verkar hela Spanien, alla kanarier och typ halva Norden fira påsk på södra Gran Canaria. Det är folk ÖVERALLT! Hotell, lägenheter, bungalows, hus, tält, husbilar - allt är fullt. Och livat såklart. Spanjorer är ju inte direkt kända som ett tystlåtet folk.................
 
 
Jag har ingen ny bild att visa och min cam har ballat ur ikväll. Men så här såg jag ut någon bakfull dag förra påsken, i vår lilla lägenhet i Vimmerby. Då var Dea på Gran Canaria med sin boss och "kollade läget". Helt stört att vi ett år senare BOR HÄR och vill typ inte flytta. Times are changing, om man säger så!

Wedig ärtsoppe mä fläsk å senap

 
Det ser kanske inte så jättegott ut, men det VAR det! Det var första gången vi gjorde riktigt ärtsoppa själva och det är lite tråkigt att det tar typ två timmar. Men gotteligott, som sagt, och värt väntan. Följde det här receptet.

Det blev värre.......

 creator


Efter inlägget igår kväll skulle vi se en film och äta popcorn. Men jag hamnade direkt i en sån där jobbig förkyldningsbubbla med snor ända in i hjärnan och min kropp ville hellre sova. Så jag somnade i soffan vid kanske elva och sov som en stock tills Dea väckte mig två timmar senare. Har sovit ganska oroligt hela natten och gått runt i min snoriga bubbla hela dagen och försökt vara glad och pigg. Det har gått sådär.. HATAR ATT VARA FÖRKYLD. Och eftersom att jag är det så himla sällan, blir det extra jobbigt och frustrerande.
 
Men jag är ändå lite glad. Det är fredag imorgon och jag ska ha det så lugnt och skönt jag bara kan i helgen. Laga köttbullar och äta lite påskmat och MASSA ägg och godisgrejer. Ligga i solen och läsa och kanske gå promenad om jag orkar.
 
Ikväll ska jag dricka te och fika med Ebba en stund och sedan tvinga kroppen att må bättre, för jag vill verkligen jobba imorgon! KRYA PÅ MIG!

Snor i näsborren

Tjenis penisar! Inatt blev jag helt plötsligt förkyld. Det svider i halsen och jag har varit snorig i högra näsborren hela dagen. Jag har hört att det bara rinner i en näsborre åt gången och att det byts typ varje kvart. Jag har kanske haft rinning varannan kvart, men BARA i höger. Märkligt. Och framför allt jobbigt att vara förkyld överhuvudtaget.. Jag hoppas verkligen inte att det blir värre för det orkar jag fan inte.

Det har i alla fall varit en jättelugn dag på jobbet, men soligt och gött så jag ska väl inte klaga. Kom hem rätt sent ändå och vi var då tvungna att åka iväg och fixa lite med Deas jobb. Jag var ju vrööölhungrig, och lyckades gnälla till mig en restaurangmiddag. Vi tog första bästa och hamnade på en jättemysig tapasbar där det jobbade världens gulligaste gubbe.

Nu ligger jag i soffan och njuter av att det är onsdag kväll! Älskar den här tiden lite faktiskt. Det mesta av veckan har gått och man kan börja se fram emot helgen, som faktiskt är ganska nära nu. Och i helgen är det påsk! Och det ska bli varmt! :)))))))))))




Hår

För ungefär ett och ett halvt år sedan, såg mitt lilla hår ut så här, i en soffa i en källare i Oslo. Jag gillade mitt lilla hår väldigt mycket då, det var en skön frilla.
Idag ser mitt hår ut ungefär så här, i en soffa i en bungalow på Gran Canaria och en märkvärt mer sliten webcamera. Jag gillar mitt hår idag också och vill nog spara ut det en bit och se om jag trivs. Det är ganska länge sedan jag hade långt hår...
 
...typ här. När jag var 17 år och fotade mig själv i spegeln. HAHA!
 
Ja. Det var ett inlägg om hår. KUL.

DEN ANDRA JUNI

Då får jag träffa min ömma moder igen! Jag bokade flyg i lördags och jag ska inleda sommarens semester med några dagar i Farsund, Norge. Ungefär så här såg mamma ut sist jag träffade henne, på julafton i ett snötäckt Ryggåsen. Saknar henne så det gör ont! Tre månader kvar nu och jag längtar ihjäl mig!


Säg omelett!

 
Idag blev det en sån där ihopslängd middag där jag tar allt gott som finns i kylskåpet, lite ägg, grädde och massa kryddor och gör en omelett. Det är mycket lättare att göra i ugn, tycker jag, så slipper man det jobbiga med att vända på den och risken att allt slutar i en ful sörja. På toppen har jag lagt vår EGENODLADE persilja, som faktiskt är jättegod! Det går sådär med odlingen annars, vissa delar har torkat ut och chilin växer inte alls bra.
 
Men men. Maten var mumma!

Chokladdag

Tack vare nattens dansanta bravader, har det varit ett vääääldigt lugnt tempo här hemma i bungalown idag. Sol, film, mat och mys. Vi lyxade till det med hämtad kinamat i soffan och ska snart se dagens andra film. Och äta massa choklad!!!!!!

Möndag och jöbb imörrn jö. Blir nog en himla massa folk denna vecka, pissväder och påsk har gjort att typ alla flyg är fulla ner hit. Bra tillfälle att tjäna lite cash :))))))))))))))))))))))

 
 

Kul på YouTube

Jag halkade lite grand in på det gamla bloggänget SumSevens YouTube-kanal och återupplevde en massa videos. Ganska interna saker, men åh så roligt. Jag saknar de här tiderna till döds ibland. Och saknar mina kompizar hela tiden. Här kan man bland annat se när jag "åker" snowboard, en väldigt hög high five, ett skrik och när vi dansar i ett tält i Källängsparken.

Putz på er, summare eller ej!











Nu ska jag ut och dansa med min kille

 
Och imorgon ska jag vara tillräckligt pigg för att kunna ligga på stranden halva dagen och i soffan halva. Ska bli Najzzzz.

Det ska va gött å leva

Igår var en lång, ansträngande men väldigt bra dag. Superfint väder och trevligt men lugnt på jobbet. Fick bara en tur, som jag till slut lyckades få deal på. Så jävla skönt. Kollapsade nästan av lättnad efteråt och tog ett glas rödvin med roliga kollegor, innan jag tog bussen hem. Då gick vi på middag till våra underbar grannar Kennet och Agneta, åt underbar mat och hade det allmänt underbart. Klockan tolv var jag död. Somnade och vaknade glad och pigg imorse. Runt klockan tio gick jag och handlade lite till frullen och redan då var det säkert över 25 grader! Fantastico. Här kommer lite mobilbilder från dagen så här långt!
 


Jag gjorde några slags havrepannkakor till frukost idag. Havregryn, banan, ägg, honug och lite annat. Så himla gott och faktiskt nyttigt!

Sedan åkte vi till ett av de finaste och absolut största hotellen här, Costa Meloneras, och la oss i varsin solstol. Kanske inte helt tillåtet, men det är alltså så enormt område att ingen kan märka något. Vi badade i en av de tio poolerna, läste och hade det gött. Och ja, de har sand bland solsängarna. På ett område i alla fall...
När vi solat färdigt åkte vi hem och åt uppvärmd lasagne med pimientos - såååååå häääääääär gott!
 
Nu chillar jag i soffan och mannen bakar bullar. Ikväll blir det tennis, middag och säkert en drink eller två.
 

Det här med feminism

 
Det har ju varit väldigt mycket prat, skriv och ståhej om feminism, kvinnohat, näthat och sånt den senaste tiden. Jag tycker som så många andra att det är vidrigt, frustrerande och på något vis overkligt. Det känns så sjukt att det är år 2013 och det fortfarande finns så mycket män(niskor) som ser NER på kvinnor och behandlar oss som skit. Samtidigt som jag går runt och tänker på detta, läser viktiga texter och mår lite dåligt över det, så jag har verkligen INGEN aning om vad fan man ska göra åt det? Det känns så hopplöst på något vis. Vi lever ju i en så fruktansvärt modern värld, men så är den på vissa ställen så jävla omodern. Det enda jag tror hjälper är väl att fortsätta prata, skriva och föra ståhej om det. Att få folk att förstå att det faktiskt behövs något som heter feminism, ända tills det faktiskt blir SKILLNAD och säkert efter det också.
 
Man behöver inte sluta raka armhålorna, gå i bar överkropp och demonstrera eller skriva viktiga debattartiklar för att vara feminist, men jag tycker i alla fall att man ska ta åt sig av det man hör och ser, skapa sin uppfattning och åsikt och sedan göra det lilla man kan.
 
Till exempel kan man fråga sig om man tycker att alla människor är lika mycket värda och borde behandlas därefter? Ja? Dåså. Så enkelt är det.

Så här känner jag och jag hoppas att det inte blev allt för flummigt!

Världens godaste soppa

 
Alltså, jag överdriver verkligen INTE när jag säger att detta är den godaste soppan i hela världen. Och den gjorde MIN kille till middag idag. Så sjukt jävla gott. Han utgick ifrån något recept från typ Tasteline, soppan heter Bouillabaisse och den innehåller bland annat fisk, räkor, musslor och massa grönsaker. Det gula är saffransaioli, som faktiskt JAG gjorde och som också var väldigt god.
 
Ja, jag skulle nog kunna skriva en hel uppsats om den här soppan, men det låter jag bli. DEN VAR GOD! GÖR DEN! ÄT DEN!

Blaha blaha

 
Ännu en arbetsdag i paradiset är avklarad. En ganska dålig dag faktiskt. Jag blir så jävla trött på folk ibland. Vissa dagar är det underbart att jobba med människor, men idag var det bara svårt och tröttsamt..
 
Men nu ska vi inte tänka mer på det. Det var sjukt varmt i Arguineguin på förmiddagen idag. Vädret är lite fram och tillbaka hela tiden just nu, men det börjar absolut bli varmare, speciellt på nätterna. Svettelisvett, säger min kropp när jag ligger och söver.. Min hals svider fortfarande lite, så jag har inte rört mycket på mig denna vecka. Men jag ska nog trotsa kroppen imorgon och träna en sväng.
 
Nu måste jag fixa lite med maten, för snart kommer Ebba hit och ska äta med oss! Kanske kan visa något resultat på det senare. PÖSS HAJ

JOHNOSSI!

 
Idag släpptes mina drömkillar John och Ossis efterlängtade fjärde album. Jag har snart lyssnat igenom hela för första gången och tycker att det är skitbra. Här kan man lyssna och njuuuuuuta!
 
Kom till sista låten nu, som är en alternativ version, där Anna Ternheim är med! Herregud, skivan blev precis dubbelt så bra.

I'M BACK!

Idag sålde jag! Fick ett underbart litet par från Malmö och de var bara så himla söta. Jag älskade dom, dom älskade mig. Det känns så jävla skönt nu att jag nästan kollapsar av lättnad. Perfekt start på veckan och en fin vändning på min lilla formkurva.
 
När jag kom hem slängde jag ihop en ny favorit; vårrullar, som vi hittat i frysdisken på Mercadona. Lite nudlar och sweet chili på det så blir det mummaaaaa.
 
Så här kan det se ut.
 
För övrigt har jag idag känt en sån där svidande lite kliande känsla i halsen........... Vilket betyder att en jävla förkylning kan ligga och vänta på mig. Därför ska jag spedera kvällen i soffan med te, honung, apelsin och något roligt på tv:n.

Världens bästa Alfred på TV

 
 
Detta är alltså Deas bästis och en av mina bästisar. Han är bäst, vår lilla Alfred. Heja!

16 mars

Igår var det alltså Deas födelsedag och vilken fin dag, kväll, natt och till slut morgon det blev! Det var den första av hans födelsedagar som vi har kunnat fira tillsammans. För tre år sedan var Dea i USA, jag i Vimmerby. För två år sedan var jag i Oslo, han i Vimmerby. Förra året var jag i Brasilien, han i Vimmerby. Men igår, den 16 mars 2013, var vi i samma land, stad och hem. Lite så här hade vi det:
 

Min pimp i sin nya mowonwock


Firade även med cheesecake


Middagen blev inte riktigt där vi hade tänkt, men vi hittade en mysig indonesisk restaurang till slut och åt 17 olika små rätter. Supergott! Men mitt undermedvetna ville tydligen ha mer spänning än så och jag råkade äta lite jordnötssås (tål INTE jordnötter). Halsen svullnade lite grand och Dea fick direkt dödsångest å mina vägnar. Jag var ganska lugn och det gick över ganska fort.


När dramatiken lagt sig och mannen återfått vanlig puls, åt jag färdigt och drack sedan någon slags Bali-drink. Så himla god!


Sedan var vi hemma en sväng innan vi gick ut igen, spelade biljard, drack öl och roade oss.


Det blev vääääldigt sent, så idag är vi ganska så halvdöda. Men det var en fruktansvärt rolig kväll! Idag ligger vi mest i soffan och jäser, ser på film och så.

Två bilder på MIG


Köpte ny tröja igår, som jag även invigde en sväng. Lång, tunn, skön, fin och kostade cirka gurka 15 euro på en av mina favoritaffärer Stradivarius.


Jag håller i en hund! Och jag var inte alls rädd! Halleluja moment, typ.

Grattis till min stora kille!

 
Ja, för idag fyller min underbara sambo 22 år! Stor kille nu alltså. Jag gick upp klockan 9 och gjorde mannagrynsgröt och två äggmackor till honom, sjöng lite grand och gav honom paket. Han fick en morgonrock och en köttkniv. Sedan dess har vi mest chillat; solat, badat i poolen, ätit cheesecake och sånt. Det är supervarmt idag! Senare har födelsedagsbarnet önskat att köra gocart och ikväll ska vi ut och äta på finrestaurang. Un dia perfecto, kan man säga!
 
 

Barnkalas!

Igår fyllde vårt supersöta, underbara grannbarn Alisha 3 år och då var det såklart kalas. Denna unge är alltså så fruktansvärt fantastisk (liksom hela hennes familj) och hennes mamma Carro hade bakat så mycket att jag hade magknip när jag gick därifrån. Det var alltså FÖR gott. Supertrevlig kväll i alla fall med grannar, grannbarn och annat folk. Här kommer lite bilder som både jag, Dea och Alishas pappa Thomas har tagit!


Carro, Alisha, Lisa, Adrian, Neo

Adam

Adrian och Thomas

Värdparet och deras lilla bubbe


Vår nya granne förresten!! Stig, 9 veckor, en liten korv med ben. Jag försöker att inte vara rädd och det går faktiskt bra.

Födelsedagsbarnet!

Två supersöta killar på samma bild

Jag har fastnat

Idag är det två veckor sedan jag sålde någonting på jobbet. Jag har jobbat heltid i två veckor, men inte tjänat en enda cent. Jag har verkligen fått känna på det jävligaste med att jobba på provision och det börjar såklart bli väldigt frustrerande. Det värsta är att jag inte vet vad det är för fel! Jag gör allt på det viset som jag tycker är bäst och som har funkat tidigare, och är nog faktiskt ännu mer motiverad nu, eftersom att jag så jävla gärna vill ha en deal.
 
Förra veckan var jag inte helt på topp mentalt i några dagar, men sedan har jag ryckt upp mig och varit aspepp. Jag har analyserat och tänkt hit och dit och försökt förstå varför det ändå inte går. Och jag har nog kommit fram till att det bara är så. Alla verkar ha sina svackor ibland och jag har nog haft lite tur fram tills nu. Jag har en svacka, möter fel folk och även om jag möter rätt folk så är det alltid nåt fel. De har inte tid, de har inte pengar, de är tröga, de är snåla, de måste tänka eller så är de bara riktiga idioter.
 
JOBBIGT. Men jag är fortfarande positiv och IMORGON ska jag tjäna pengar.
 
Frustrerad tjej som sitter fast men egentligen är glad ändå.
 
 

Och så Håkan!

 
 
Fina lilla Håkan Hellström hade visst också släppt en ny låt, som jag efter en lyssning redan älskar. Det kommer så himla mycket bra ny musik nu och det gillar jag såklart. Om typ en vecka släpper Johnossi sin nya skiva och då kommer jag nog spricka lite av lycka!

Så meningslöst får inget vara

 



Älskade Hästpojken släppte nytt album häromdagen. Jag har inte hunnit lyssna jättemycket än, men älskar redan några låtar. Bland annat den här, Samma himlar. Så himla fin. Och fin video också!

En miljard gåshud

Jag har egentligen inte så jättemycket att säga om finalen i Melodifestivalen. Att Robin vann var ju lite överraskande, men också kul. Låten är bra och killen verkar normal. Det bästa på hela kvällen tyckte jag ändå var Euphoria. Jag hade tårar i ögonen och gåshud från att den lille killen öppnade sin mun, tills att Loreen stängde sin. Och lite till. Så himla fint!
 
 

4 pics 1 word

 
Har förresten blivit besatt av ett nytt spel, 4 pics 1 word. Denna capturade jag väl för några dagar sedan, nu är jag typ 200 nivåer längre fram. Det är så jävla kul, svårt ibland och lagom ansträngande. Och jag hoppas att det varar för evigt!!

Sunday utan sun

 
Ja, jag hade ju alltså tänkt att tillbringa min dag på stranden idag. Lämnade hemmet i lite halvklart läge, med hopp om att det skulle springa upp. Det gjorde det inte. Och det blåste kallt så det var faktiskt inte alls trevligt på stranden. Jag satte mig ändå och läste och kollade på surfare en stund, med kläderna på(!), innan jag vandrade hemåt igen. Resten av dagen fick istället bestå av film, mat, mer film, löptur och mer mat. Helt okej det också, och stranden finns ju förhoppningsvis kvar nästa helg.
 
Måndag imorgon igen. Känns sådär just nu, men det blir nog bra. Sålde ju inget förra veckan, så är lite extra taggad på det i alla fall. Men först ska jag sovaaaaaaaaaaaa.

Kvällens sällis


Äntligen lördag!

Och sol! Har stekt min kropp lite på förmiddagen och sedan åkte vi med vår hyresvärd Ruben och hans flickvän Vanessa och åt lunch. De är ju kanarier och tog oss till en nyöppnad liten restaurang där de har fantastisk kanarisk mat och det var så himla mysigt. God mat och trevligt sällskap som vi absolut ska umgås mer med i framtiden.

Ikväll blir det barnvaktning på två håll. Nu har vi grannbarnen hos oss och snart ska Dea till familjen Waxhammer och passa lite barn. Jag stannar nog här i soffan resten av kvällen, ser på Melodifestivalen, lite Girls och äter nåt jävligt gött.

Imorgon ska jag ta min bok och dra till stranden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sopptorsdag

 
På torsdagar har vi infört sopptradition i hemmet och idag blev det grön ärtsoppa. SVINGOTT!

Halli hallå

 
Vädret har nu blivit bättre, fortfarande blåsigt men äntligen varmt och soligt igen. Flera dagar sen sist ju!! Ikväll har jag sprungit och nu ska jag se ett avsnitt Girls innan jag ska gosa ner mig i sängen. Mannen är ute och spelar bort alla våra pengar på poker. Spännande! 

La la la la Laholm

Jag glömde ju den roligaste filmen av de alla! Jag och Pröpps såg den första gången i en säng på Arlandas hotell den 24 augusti, alltså dagen innan vi flyttade till GC, alltså typ ett halvår sedan. Igår fick vi lust att se den igen och då gjorde vi det, tänka sig! Den. Är. Så. Kul. Älskar karaktären Ulfs fru och framför allt att ingen vet vad hon heter och hela tiden kallas Ulfs fru. Älskar det mesta som David Batra gör och älskar hela filmen väldigt mycket. Om ni inte har sett den, borde ni DÖÖÖÖÖÖÖÖ!
 
Nej. Ni borde se den, såklart!
 
 

Väder och vind

 
Igår gick jag mest och väntade på att det dåliga vädret skulle komma, men det dröjde till kvällen. Det blåste rätt mycket under dagen, så jag låg mest i soffan och åt saker, bortsett från en liten löprunda. Men framåt kvällen kom stormen. En jävla massa regn och blåst! Väldigt mysigt att somna till och det känns faktiskt lite spännande med sånt här extremväder.
 
Imorse såg det verkligen ut som att en orkan passerat, och det har blåst hela dagen, speciellt på den lilla terrassen där jag jobbar...... Blev inte så mycket av jobb idag, men imorgon lär det bli bättre!

Lite filmisar

Jag har sett flera bra filmer den senaste tiden och vill berätta om det för resten av världen.
 


50/50 - Varning för gråt! Filmen handlar om en ung kille som får cancer. Samtidigt som den är väldigt dramatisk, finns det också lite humor här och där. Ni som känner mig, vet ju att min kära bror drabbades av cancer för några år sedan och den här filmen rörde mig verkligen. Jag kunde inte sluta tänka på Edvin och jag grät ungefär halva filmen och lite efteråt. Superbra film i alla fall - se den!



Life of Pi - Jag hade noll förväntningar på denna film och visste ingenting om den, men HERREGUD så bra. Spännande, rolig, djup, fin och så jävla snyggt gjord. Och så får man tänka till lite.

 
The Hobbit - Jag har längtat efter att se den här jättelänge och kanske byggt upp lite för höga förväntningar. Men den var bra, inget enastående, men jag ser fram emot fortsättningarna.
 
Just nu ser vi en annan film, Date Night, och den verkar bra än så länge. Det mesta med Steve Carell blir ju väldigt kul. Det var allt för filmexperten Ericsson ikväll. Men I'll be back! Kanske...

Turistdag i huvudstaden

 
Åh, vilken fin dag vi har haft! Trots ganska mycket rödvin igår, gick vi upp vid nio imorse och tog oss till bussen som tog oss till Las Palmas. Vi har nästan inte varit där alls och hade absolut ingen aning om var vi hamnade eller vart vi skulle. Men vi skaffade oss en karta på busstationen, gick åt det håll som verkade mest rätt, hittade El Corte Ingles och tittade i en miljard affärer. Sedan åt vi myslunch på en uteservering och tittade på lite gamla hus och katedraler innan vi tog bussen hem igen.
 
Las Palmas är en himla fin stad alltså och det var väldigt skönt att komma bort från all turism och vara i en "vanlig" storstad istället. Superkul! När vi kom hem tänkte vi bara ligga i soffan resten av dagen, men vi råkade bjuda hit våra grannar till Melodifestivalen. Då blev det en himla fart på oss och vi fixade, städade och bakade innan dom kom hit.
 
Nu är jag slut. Imorgon ska det bli storm, så det blir nog mest film och fett i soffan. Skulle vara rätt gött faktiskt. Slippa sola och bada och sånt...hehe :))))))))))))

Flying Jacob

 
Så. Himla. Gott. Men ganska konstigt också. Kyckling, bacon, banan, ris, grädde och jordnötter (fast det hade inte vi, mest för att undvika att jag dör) är ju en speciell blandning. Men lyckad. Jag har alltid älskat denna maträtt men aldrig fattat varför den heter som den gör. Wikipedia säger så här:
 
"Namnet Flygande Jacob kommer från dess upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakt. Receptet publicerades första gången i Allt om mat 1976, nr 13, sid 44-45."
 

Nu vet ni det! Imorgon ska vi till Las Palmas. Trevlig helg!

Pling meg!

Idag har varit en så jävulskt bra dag! Jag kan inte riktigt sluta le. På min första tur fick jag en helt underbar familj från Norrland bestående av man, fru och två barnbarn. Vi hade jättekul och som grädden på moset så köpte de ett 3-års medlemskap av lilla mig. Nu ska vi öppna en flaska rödvin och laga Flygande Jakob!
 
Hela dagen har varit och är fortfarande alltså helt underbar och jag är jätteglad. Lyssnar därför på min tjoho-lista, där alla låtar gör mig glad. Återupptäckte en gammal favorit från min tid i Norge och märkte att jag fortfarande älskar den lika mycket. Både rolig och fin.
 
 

Pariz och Brazil 2012

 
På skottdagen förra året flög jag med Paulina och hennes lilla man till Paris, där vi sedan lämnade Jocke efter fyra dagar och drog till Rio de Janeiro. Vi var även en sväng i Amazonas och utforskade djungeln lite grand. Det var en så fantastiskt underbar resa och jag är så glad att vi gjorde den. Nu är det som sagt ett helt ÅR sedan och det känns ganska stört. Tiden är störd.

RSS 2.0