Fotboll, Kung och dans

Igår var det dags! Min allra första Kung-Cup. Var lite nervös innan, haha, men det släppte och allt var så himla kul!
 
Detta är alltså en fotbollscupsfest som är på Lidingö varje år, där man tar med sig öl av sorten Kung och spelar massa fotboll.
 
Lag Brasilien vann!
 
Oj, här kom en bild från i fredags mitt i allt. Dea och jag hade myslyxmiddag på Hard Rock Café! GOTT!
 
Efter cupen var det efterfest såklart! 
 
Med liveband!
 
<3 
 
Vi drack massa Kung (såklart) och dansade tills det blev ljust ute, och sen lite till. Är därför megasuperslut idag, såklart. Men nu är jag hemma på mitt lilla rum igen, har fått i mig lite choklad och ska nu gå ner till bastun och värma och mjuka upp min ömma kropp. Har en blånagel, skavsår under ena tutten, knäna fulla med blåmärken och värk i varenda muskel :))))))))))))))))))))))))))))))
 

Alltså skärgården!

 
Vilken grej! Vi hade ett så himla mysigt dygn på Kråmö! Vi gjorde lite lekar och grejer, lagade mat, skrattade, pratade om precis allt i en dag och lärde känna varandra ännu mer. Jag är så fruktansvärt glad och tacksam för den här underbara klassen, alltså. Kan verkligen inte bli bättre. 
 
Nu nu är det helt plötsligt helg och jag sitter i baracken i Stockholm och väntar på att Dea ska hänga klart med sin klass. Imorgon är det Kung-cup! Fotboll och öl! Wooooh!
 
 

Nu åker vi till Kråmö!



Här är min bästa klass! Hörz imorgon!

Sommaren har gjort mig redo för höst

 
Nu är det kanske en stund sedan sommaren tog slut, men jag har inte riktigt haft ro till att sätta mig och skriva det här inlägget, det har ju hänt så himla mycket. Det har ju varit en ganska speciell sommar för mig. Det började med att jag flyttade från Gran Canaria och från en väldigt stor trygghet, där jag hade ett litet hem och ett litet liv med min lilla Dea. Jag var ju aspepp på att göra nya saker, men samtidigt var det så himla jobbigt att lämna allt. Framför allt att flytta ifrån Dea, igen. 
 
Men guuuuuuuuuuuud vad jag har lärt mig saker på de här månaderna alltså. Och allt har varit så fruktansvärt nyttigt för mig. Bo själv, klara mig själv, göra precis det jag vill osv. Jag har haft ett svinbra jobb (där jag har lärt mig en miljard saker!), fått umgås massor med mina bästisar och helt automatiskt tagit hand väldigt mycket om min kropp. Tränat mycket, ätit bra och druckit betydligt mycket mindre öl än sista tiden på Grankan (men ändå haft kul)(och gått ner 7 kilo?!). 
 
Jag (och tiden) har sprungit och cyklat mig igenom den här sommaren, som har varit skitjobbig (mycket ångest och gråtattacker), utvecklande och verkligen, verkligen superbra för mig! Jag har tagit mig igenom allt och känner mig nu starkare både fysiskt och psykiskt än vad jag gjorde i maj. 
 
Det var min sommar, det. Nu är det höst och jag ska använda all den här styrkan till allt jobbigt som antagligen (minns knappt hur det svenska mörkret påverkar en?) kommer då!
 

Ont i kroppen men skön i själen

 
Träningsvärk var det ja. Det har jag. Ungefär i hela kroppen. Så jag mjukade upp mig med lite löpning idag. Orkade en hel mil med den här kroppen, faktiskt. Var bara tvungen att stanna i typ tre sekunder för att ta den här bilden. Rätt fint ju. 
 
Imorgon ska vi ha nån slags aktivitet ute, på onsdag kommer en polis och lär oss lite självskydd och på torsdag ska vi åka till en ö och övernatta! SEN börjar allvaret. Eller ah, först Kung-Cupen, SEN allvar. 
 

Helgen och så

 
Jag åkte alltså till Stockholm i fredags, för att få hänga lite med Dea, dricka lite vin, kramas lite, gå på bio osv. Det blev en ganska lugn helg ändå och det var superskönt. Var tillbaka i Trosan vid typ tre idag och har sen dess varit på ett meeeeeegastyrkepass (som en elev höll i), ätit tonfisk och tortellini (<3) och sett på lite tv. Känner redan nu hur träningsvärken smyger sig på. Göttttttttttttttttttt. Godnatttttttttttttttttttt. 
 
 
 

Här kan man bo

Innan jag flyttade till Stensund visste jag att det skulle vara fint, men nu har det gått en vecka och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag bor så här. Detta är baksidan av huvudbygnaden, Slottet.
 
Asgammalt hus tydligen.
 
Och det ligger ju en liten hamn nere vid havet dårå. På torsdag ska vi åka ut till en av öarna och övernatta, mys!
 
Filip och Andrej var glada i solen förut!
 
Ja, lite så ser det ut. Jag ska visa ett par bilder från helgen sen också, men nu ska jag tränaaaaaaaa! Har NOLL söndagsångest, längtar snarare tills imorgon. DET är gutt.
 

Tre bilder

Här en del av min fina skola! Där inne äter vi, till exempel. 
 
Ungefär så här fint är det nere vid vattnet. 
 
Och vi har bastu! Här är några av mina små klasskompisar (OBS ej heilare) i den.

Här sitter jag!

(Min nya frisyr förresten, samma som innan fast kortare..)
 
Sitter alltså i MITT lilla rum på Stensunds folkhögskola i (eller lite utanför egentligen) Trosa, bh-lös i ett gammalt linne, med Fredagspodden i öronen, massa tankar i huvudet, främmande (men ändå inte, sjukt hur snabbt man känner sig bekväm) människor omkring mig, men faktiskt bara lugn (och mycket förväntan) i själen. Allt känns megabra än så länge, och jag har svårt att tänka mig att det kommer ändras? Vi ska mest lära känna, få veta och stoja runt både den här veckan och nästa, innan plugget börjar ordentligt. 
 
Och det är såååååååå fint här! Ska visa er snart! Nu kommer jag typ somna på en sekund pga en miljard intryck. Hej! 
 

I Vimmerby

Igår åt jag kräftor på riktigt för fösta gången i mitt liv! Med det här sällskapet! Gott, kul, mysigt, sent. 
 
Efter alldeles för lite sömn gick jag upp kl 6 idag (samtidigt som solen) och jobbade sista dagen på hemvården i Eslöv. Sorgligt, konstigt, skönt. När jag kramat hej då till vårdtagare, kollegor och hyresvärdar åkte vi en lång och vemodig resa hem till Vimmerby. Jag sov hela vägen, så det gick rätt fort ändå.
 
Nu sitter jag alltså i mammas soffa igen. Imorgon ska jag sova i Kisa, efter pack och tvätt. Hörz!

Den braiga dagen

Efter intervallspringet (sista löppasset i Skåne!) fick jag göra mig fräsch och gosa hos Julia. Sedan gick vi och handlade vin och saker man kan grilla och tog tåget till Stehag och Paulina.
 
Alltså, kolla middagen! SÅ gott! Där satt vi och pratade och skrattade tills vi tog ett annat tåg, till Malmö.
 
Och så satt vi där och skrattade och pratade ett tag, på lilla Torg. Men jag valde tydligen att istället fota Paulina på Max, fint. 
 
Mycket fin dag, kväll, natt alltså. Paulina träffar jag nu vet ej när och Julia får jag krama hejdå imorgon (ska ha avslutningskräftskiva för mig här!). Sommaren har gått alldeles för fort (som vanligt), men jag är så jävla glad att jag tog chansen att bo NÄRA mina bästa. ♥
 

Bra dag!


 
Ska få en frisyr idag! Och springa med Jull! Och dricka vin och grilla med Jull och Links! Och åka till Malmö och dricka lite mer vin! 
 
På bilden kan ni förresten se min nya tröja, som jag var tvungen att köpa i lördags, för det blev lite kallt när vi va på stan................. 100 kr. Weekday. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kroppen är ju bra rolig, alltså

 
Veckan innan jag åkte till Stockholm, tränade jag lite lagom mycket, var på gympa och sprang ett par gånger. Och. jag. var. så. slut. Kommer ihåg att jag knappt orkade 5 km och så sprang Paulina och jag intervaller, som också gick rätt dåligt. Sedan hade jag semester, drack vin nästan varje dag och gick bara ett par promenader. Igår, första löpturen efter detta, sprang jag 12 km. TOLV! 10+2! 12! Under mina tidigare långdistansare har jag varit totalt megaslut efter kanske 9 km och nu var jag inte ens trött förrän 11,5. Stört. Men så underbart. Kanske skulle byta taktik, bara springa en gång i veckan och supa alla andra dagar.......... Verkar ju funka.
 
Ska ju springa lopp i höst, förresten! Jag, mamma, LASSE och DEA! Hoho! En mil i en tunnel som ska öppnas i Estocolmo. 22 november. SÅ KUL. Heja!
 

Två instagramz i blåsten

Så här mysigt hade vi det på Inas balkong en sväng i fredags. Känns så lyxigt att jag snart kommer att kunna träffa dom här OFTA. Och hoppas Felles bebis kommer snaaaaaaaart!
 
Efter det mötte vi upp Alfred och några fler på stan, drog till Berns och drack rosé och dansade (=Affe och Dea drack öl och jag tjatade om dansgolvet). 
 
 
 
Helt plötsligt är det inte så varmt ju. Vilket jag faktiskt tycker är skönt. Det ENDA som inte är så skönt är att det blåser så förbannat och att vart jag än cyklar, så är det motvind. Oskönt. Annars, gött med höstluft.Och nu är jag ledig i två dagar och behöver inte cykla mer än nödvändigt. Eftersom att jag jobbar hela helgen sen, och flyttar(!) härifrån direkt efter jobbet på söndag, så ska jag njuta, packa(!), sova, klippa mig(!) och va med Julia och Paulina. Tjohej!

Kanske världens enklaste...

 
Men typ världens godaste! Och ganska perfekt när man kommer hem från jobbet och är SVINhungrig. Tar max tio minuter. Pasta alltså. Idag hade jag till och med lyxat till det med färskpasta. Och så kan man steka till exempel zucchini och tomat med massa salt. Lite ost och så ÄT.
 
M! GOTT!
 
Och vad mer.....? Jo, vegetariskt!
 

Nu är min lilla semester slut

 
Sushi-lunch, Ikea, eftermiddagsöl på söder, lång lång promenad i Hagaparken, glass, och lite lördagsöl från veckan, som nu är slut. Jag är i Eslöv igen, har fyllt upp kylen lite grand (men bara lite) och saknar redan Dea och Stockholm massor. MEN är också sugen på en sista vecka i Skåne med jobb och häng med mina bästisar! Hej!

Socialism, strömming, öl och biljard

 
 
 
En en av anledningarna till att jag älskar Stockholm är ju att det hääääänder så mycket hela tiden. Man kan ALLTID hitta nåt att göra. SÅ skönt. Den här veckan sänder P3 live från Kulturhuset, till exempel, och det ville vi se såklart. Tittade på en utfrågning av Stefan Lövén, mycket intressant, innan vi strosade vidare genom stan. 
 
 
Vi vi gick genom Gamla Stan och ner till Slussen, där vi åt lite strömming, och sedan ner till Söder, där vi drack ett par öl och spelade lite biljard. 
 
 
På tunnelbanan hem satt visst Alfred, så vi tog sällskap såklart och åkte hem och lagade mat och drack lite vin. En kille i baracken hade nån flummig slags "ljusfestival", så vi satt där en stund bland massa tända ljus. Mysigt faktiskt. 
 
Det blir mycket mobilbilder här nu va, men visar dom lite finare från stora kameran när jag är vid min dator igen, tänker jag. Nu ska vi snart dra igång den här fredagen och ta oss ut i solen. Ikväll ska vi ut (och dansa!)
 
 
 

Har det bra i storstan, såklart

Det är ju svårt att ha tråkigt med dom här två, alltså. Nu bor dom bara några meter från varandra i ett slags kollektiv i en barack (där Alfred bott länge) på Östermalm. Inte jätteflashigt, men faktiskt väldigt trevligt. 
 
Vi hängde i baracken ett tag först, åt lite mat och så. Sen drog vi och handlade vin och annat gott. Och såg en luftballong. 
 
Sen var det lite kubb och sånt. 
 
Och så satte vi oss på taket, för att mysa med lite brie och salami. 
 
Jag såg ut så här, typ. 
 
Sen skulle vi ut! Här är en t-banegubbe, som inte var så engagerad i sitt jobb....
 
Vi var på Trädgårn och svettades ett tag, och det var den dagen. Fin. Idag har vi ätit sushi och varit på Ikea. 
 

På räls

 
Nu sitter jag på tåget till Schtockholm. Har typ aldrig åkt direkttåg så här långt, åker alltid till såna ställen dit man måste byta minst två gånger. Men detta är ju fantastiskt skönt, kan ba sitta här helt still I flera timmar. Nu ska jag försöka sooooooova lite. 

Jag är torr!

Your image is loading...
Och mätt! Och glad! Och ledig! Har varit blöt konstant från klockan cirka 06:43 idag och fram tills att jag kom hem från jobbet nio timmar senare. Och JA, jag har haft regnkläder på mig, men när det regnar SÅ mycket och man cyklar hela dagen så går det igenom till slut. Det gör det. Men nu har jag torra kläder på kroppen och tortellini i magen och ro i själen. Ska nog vara inne resten av dagen och packa, chilla, fixa, måla naglarna, göra matsäck, lägga in Family Guy på iPaden och andra inför-tåg-resa-och-semester-aktiviteter. Hej!

En dag kvar

 
Efter arbetsdagen imorgon är jag ledig resten av veckan! Har bytt ett pass och fixat mig själv lite semester, tycker faktiskt att jag förtjänar det. OCH jag måste träffa bubben. Så på tisdag åker jag till Stockholm och kommer tillbaka till Skåne på söndag. Har planerat att sova länge, dricka vin och skoja med Dea och Alfred, chilla, träffa INA(!), kanske springa nånstans och kanske laga mat i ugn? Osv. Ska. Bli. Fint.
 
Efter det är det en vecka kvar innan mamma och Lasse kommer och hämtar mig, mina kläder och min cykel. SJUKT! Men nu tar vi en dag i taget. Ikväll ska jag springa och äta tacos med Linkan. Tjohej!

Bästisdag

 
Alltså, typ så här mysigt hade jag det hela dagen och kvällen igår! Först mat och öl och glass i Malmö! På kvällen var vi hos Julia, dit Alexandra också kom, och drack vin, åt snask, pratade och spelade lite spel. Sen skulle ju hemvårdarna Linnea och Paulina jobba idag, så var hemma i sängen klockan elva.
 
MEN, har sovit som skit inatt, pga av drömmar och mensvärk (seriöst, mitt i natten! inte okej), och är nu därför dödstrött. Måste nog powenapa lite så att jag orkar springa och lördagsmysa i soffan till i alla fall klockan tio. 
 

Sista kvällen i juli

 
Igår kväll var jag ute och gick med mina tunga ben. Rastade lilla (nej! han är jättestor!) Bossen också, en av få hundar som jag inte är rädd för. Han är alltså så superlugn och snäll att inte ens JAG är rädd. Hästarna är jag inte lika mycket kompis med, men dom står mest där inne och glor, så det går bra. Åh.. kommer sakna Skåne ju! Och mitt lilla hem här ute på landet. MEN, internat i Trosa blir minst lika bra!
 
Nu är det augusti. Idag ska jag nog vila benen helt, så jag orkar springa (och jobba) i helgen. Idag är jag helt ledig, enda dagen på hela veckan! Har sovit ut, ätit ägg och bacon-frukost, läst och lyssnat på Mando Diao. Sen ska jag hänga med Julia och Paulina resten av dagen. Ta tåget till Malmö, äta gott, dricka en (kanske två) öl och snacka skit. BRA FREDAG.
 

RSS 2.0