Hej då Småland!



Nu lämnar vi snart Brantestad, Ryggåsen för den här gången. Slutmålet idag är Stockholm med mellanlandningar i Virum, Vimmerby, Kisa och Linköping. Det var väldigt trevligt och ganska lungt igår på relaxen, men ingen av oss mår speciellt bra idag heller. Just nu känns det som om jag har feber - i så fall för första gången på typ fem år!

Feber eller ej, jag är glad och ska ha så jävla kul imorgon och i övermorgon flyger vi HEM! Det ska också bli skönttttttttt. Antagligen kommer jag inte kunna blogga förrän jag är hemma i bungalown, så tills dess - GOTT NYTT ÅR!

Sjuk tjej #1

 
Så här mår jag idag. Ont i halsen, ont i huvudet, ont i bihålorna, hundra kilo snor i hjärnan och noll procent kraft i kroppen. Kommer inte ens ihåg när jag var så här sjuk sist, och då blir jag det två dagar innan nyårsafton?! Min kära kille mår inte heller så bra, så vi ligger mest i soffan och gnyr idag. Dessutom har Cicci och Richard fest på relaxen ikväll, vilket vi såklart har sett fram emot megamycket. Just nu vill jag bara dö, men förhoppningsvis mår jag lite bättre klockan 18. I så fall ska jag basta lite och dricka typ en tröstöl. Sedan sovasovasovasängsängsäng för att kunna ta oss till Stockholmet imorgon, där vi ska fira nyåret på måndag. 
 
Jag vill dock påstå att jag är väldigt bra på att kurera mig och må bra när jag väl måste. Så jag tror att med de fem V:na - värme, vilja, vatten, vitaminer, vila - ska jag kunna bli frisk som en fisk på två dagar. Heja på mig! 

Mera jul!



Myspyset från julafton. Vi fick så himla mycket bra julklappar, jag och min sambo. Bland annat fina prydnadsgrejer, våffeljärn, TRE(!) påslakanset, Per Mobergs husmanskost-kokbok. Sedan fick jag lite andra välbehövliga saker som sadelmuff, böcker, en kånk(!) och säkert massa annat som jag inte kommer på precis nu.



Juldagen spenderade jag (efter den hårda träningen) med mina fantastiska vänner Paulina, Ina och Cecilia. Vi åt fantastisk mat, drack fantastiska mängder vin/cider/öl/groggar och dansade fantastiska danser. Det var underbart. Tills vi gick in på juldagsfesten på Mässhallarna. För mycket folk, för mycket kö, för dålig musik, och så vidare. Samtidigt var det såklart kul att fortsätta vara med mina vänner och träffa flera människor som jag saknat i flera månader.



Dregen var någon slags dj........



Här dansar vi till en av de få låtarna som faktiskt gick att dansa till på denna fest.
 
Igår var det annandagen och då var vi traditionsenligt på Alfreds släktkalas ute i Virum, vilket alltid är väldigt trevligt. Idag har vi varit i Kisa och umgåtts med min far med flera. Nu ligger vi återigen i soffan i Brantestad, mätta, trötta och med värk i musklerna. Imorgon är en ny dag av måsten, umgängen och sådant som tydligen hör till hemvändare. Nu är julen över och det börjar sakta men säkert lugna ner sig, vilket medför att jag börjar bli förkyld. Trevligtttttt............ Det är tur att jag faktiskt har så himla många fina människor omkring mig här i hemstaden, annars skulle jag nog inte återvända. 

Stålande jul!



Igår, julafton, var så himla fin och mysig. Deas familj och jag och mamma var ute i Brantestad från morgon till kväll och sedan åkte vi in och umgicks lite med min släkt. Spelade spel och drack rödvin. 



I min släkt har vi som tradition att på juldagen bjuda in lite annat löst folk och träna skivstång och spela fotboll. Det är väldigt kul, men blir nog fan jobbigare för varje år. Nu är jag nyduschad och darrig i benen. Jag och Paulina ska trycka i oss lite julmat nu med mor, bror och Dea innan vi beger oss till Cicci för partaj. Inatt ska jag dansa med mina bästisar tills jag inte längre kan stå!
 

God jul från Brantestad!

 
 

Nästan höjden av lycka



Blev mött av världens finaste Julia på stationen. Gick förbi världens finaste Paulina och kramades lite. Fick äta blodpudding och bacon. Äntligen prata ifatt fyra månaders babbel med världens finaste Julia. Har precis blivit serverad en iskall Sofiero och är så jävla lycklig. Man kan tro att det kanske inte kan bli bättre, men det kommer bli så himla mycket finare att leva den närmsta veckan.

Jag är redo

 
Väskan är packad, kylskåpet är rensat och själen är lugnad. Imorgon klockan 7:30 börjar resan och runt 17-tiden bör vi vara framme i den efterlängtade staden Eslöv. Där väntar Julia på oss och vi ska äta BLODPUDDING till middag. Det känns så himla skönt att få komma hem och framför allt att fira JUL! Jag älskar julen och kommer att så göra för evigt. Skinkmackor, varm gröt med massa kanel, stark glögg, mörk öl, hemmagjorda pepparkakor... Och sist men inte minst - SNÖ! Det är ju för guds skull svinkallt och fullt med snö hemma, vilket är det viktigaste för min julefrid. Eller ja, att få träffa familj och vänner är väl också ganska viktigt. Underbart ska det bli i alla fall, att få spendera tolv dagar i Sverige.
 
När jag kommer tillbaka hit, har jag som sagt inget jobb. Jag är färdig som au pair och det känns väldigt bra. Familjen kommer inte att behöva mig mer och jag känner mig redo för att göra något nytt. Lära mig mer spanska, träffa mer människor, njuta av att jag faktiskt bor på Gran Canaria. Det finns ju så himla mycket möjligheter här, och jag vill liksom inte gå miste om något. Jag har sökt ett jobb än så länge, men tänkte ta tag i det ordentligt efter nyår. Såklart kommer jag sakna att gosa med den lilla tjejen på bilden och annat som hörde till mitt jobb, men jag kommer fortfarande att träffa familjen och vara barnvakt ibland.
 
Så. Det är läget. Nu ska jag gå och lägga mig, sova gött och ladda för resa! Ciao!

Sista dagen

Om tio minuter ska jag gå och ta en taxi till jobbet (är för trött för att cykla och vägrar frysa ihjäl idag), för sista arbetsdagen år 2012. Det kommer bli en väldigt lång dag, men jag tänkte klara av den med hjälp av tanken på att åka hem imorgon. Faktiskt så är det även sista arbetsdagen i familjen Waxhammer och när jag kommer tillbaka efter nyår har jag inget jobb. Men det kan jag berätta mer om ikväll. Nu ska jag spela Ruzzle tills jag måste dra. Trevlig onsdag, gott folk!

Snart

 
Väldigt snart, om några dagar, får jag träffa min kära familj efter fyra månader. Jag tror aldrig jag har saknat dem så här mycket, och kanske heller aldrig varit ifrån dem så här länge. Kommer bli en fin återförening!

Klänningar?

 
Klänning är i princip det sista momentet jag har kvar i min kvinnliga utveckling. Och klackskor då såklart, men jag ser faktiskt inget hopp ALLS där. De senaste två åren har det dock gått fort framåt. Naglar, nagellack, mer smink än mascara, EN kjol, med mera. Klänning har jag dock fortfarande inte känt mig riktigt bekväm i, men jag tänker att nyårsafton kan vara en bra dag att träna på. Därför kommer jag inom en snar framtid att köpa mig en klänning, troligen från Monki.se, då jag inte har tid (upptagen tjej) att köpa i en butik. Det gör det ju såklart lite svårare, eftersom jag inte kan prova den innan.
 
Hur som helst. Jag satsar på de billigaste alternativen och dessa väljer jag mellan. HJÄLP!

Jag har en ny tröja

 
Och jag älskar den! Köpte den i lördags på Zara för 15 euro eller nåt.

Kvällen före dagen efter

 
Igår firade vi som sagt Mimmi, 19 år! Och för första gången sedan vi flyttade hit tog jag med mig min lilla kamera ut och förevigade några små ögonblick. Vi åt jättegod mat, drack och drack och dansade och dansade. Väldigt perfekt kväll och idag har jag mått perfekt av det.
 
 
Så här såg det ut tidigare ikväll när jag låg i soffan och spelade Ruzzle, medan Pröppen lagade crepes. "Haha, du ser ju ut som nåt white trash!", säger han då och tar ett kort. Verkligen trevligt sagt. Inget hångel för honom ikväll inte!

Snart går dom ut!

 
Om typ en halvtimme ska Kodjo, Gina och Jason gå ut från buren och Musikhjälpen 2012 är slut. Jag har ju vunnit min och Deas tävling ganska överlägset, då de har samlat in över 20 miljoner. Så efter nyår när vi kommer tillbaka till vardagen, ska jag få MASSAGE i en halvtimme VARJE dag. Kommer bli underbart. 20 miljoner är för övrigt så stört mycket pengar och jag blir helt rörd över hur fantastiskt mycket de pengarna hjälper. Det finns lite hopp för mänskligheten trots allt och det känns skönt att de flesta i Sverige tar sitt ansvar och faktiskt skänker så otroligt mycket pengar. Heja!

Så gick det med det...............


Lördagspepp!

 
Nu ska jag gå på födelsedagsfirande i form av tjejfest och tjejmiddag. Sedan ska vi väl dansa lite. På bilden ser ni min present till Mimmi. Puss hej!

Lördagsfrukost deluxe

 
Det blev en väldigt lugn utekväll igår - vi tog en öl, blev hungriga, gick och åt kebab, åkte hem och sov. Roligt och skönt. Som den fantastiska flickvän jag är, gick jag idag upp klockan 10 och tog ansvaret för frukosten, när mannen tydligen var trött. Gjorde scones, mangosmoothie, ägg med mera. Mumma! Sedan åkte vi till Vecindario och köpte ALLA julklappar utom EN. Och lite kläder till oss själva. Känns så jävla bra. Nu ska vi städa.........................................

Fredag var det, jaaaaaaa

 
Ikväll är det en klassisk fredag på Playmar nummer 216, där Linnea och Andreas bor. Vi har ätit mysmiddag i form av tortellini med zucchini, paprika och champinjoner. Vi dricker rödvin och har skypat lite med vänner och familj. Vi hänger i soffan och tittar på diverse program, i skrivande stund Musikhjälpen.
 
Apropå det, så har vi ett litet internt vad här hemma. Jag har tippat på att de får in 15 675 382 kr och Pröppen på 12 532 674 kr och om jag vinner ska han massera mig 30 minuter varje dag i en vecka, och om han vinner ska jag diska varje dag i en vecka. Olika prioriteringar, tydligen. Just nu är de uppe i cirka 7 miljoner och det slutar på söndag. Spännande........
 
Åter till den klassiska fredagen. Vi sitter alltså här och smuttar vin, jag äter mörk choklad och Dea äter nötter, och vi börjar bli sugna på att gå till Saloon en sväng ikväll, spela lite biljard och dricka öl för 2,50 euro styck. Vi ska gå upp lagom tidigt imorgon tänkte vi, och sedan cruza runt på moppen och handla julklappar. Nu ska jag svida om från mjukisbyxor och sätta på mig en BH och ta med min gitarrspelande, gubbkepsbärande gullkille ut i Playa del Inglezzzzzzzzzzzzzzzz.
 

Fredagspepp!



På bilden ser ni till vänster vår italienska granne, som är snäll, omtänksam och ger oss Internet. Till höger är det Sonny (som för tillfället är hemma i Skåne) och han är också helt underbar.

Igår var jag dödstrött och orkade nästan ingenting. Inatt sov jag över nio timmar och känner mig nu redo för en lång kväll i soffan med Dea och rödvin. Imorgon ska vi handla lite julklappar och sedan ska jag på tjejmiddag och fest för att fira Mimmis födelsedag. Trevlig helg.

Viva Italia!

 
Ikväll åt vi en 100% italiensk middag, fast gjord på svenskt vis. Spagetti bolognese med tomat och mozzarella. Det var hur som helst väldigt mycket gott.

Lårfinnar

 
Min kropp har en tendens att skapa finnar på alla ställen förutom i ansiktet. Oftast på låren och oftast en och en. Men nu har dett uppstått en hel by av finnar på mitt vänstra lår. Trevligt. Nu ska jag bädda ner mig själv och min lårfinnsby i sängen och sova gött.

Flaskedrengerne

Det HÄR är helt fantastiskt bra och så jävla coolt att jag får rysningar!
Och återigen! Skänk pengar till Musikhjälpen och bidra till att människor i världen får sig rent jävla vatten.
 
 

Ruzzle

 
Detta är typ världens bästa spel, vilket jag är helt beroende av för tillfället. Jag kunde ju knappast ta en screen capture när jag spelar, men det går ut på att bilda så många ord som möjligt från en "plan" med bokstäver. Jag går in väldigt seriöst med att spela Ruzzle, utvecklas hela tiden och försöker få så många utmärkelser som möjligt. Vissa känns ganska omöjliga, men som ni ser har jag i alla fall fått 51% än så länge. Jag har till och med spelat matcher på engelska och norska för att få en utmärkelse. Så fort jag får en ledig stund spelar jag och ibland har jag spelat så mycket under en dag att när jag blundar på kvällen är det enda jag ser ord som bildas och poäng som flödar. Spela vettja och sök på l3ll om ni vågar spela mot mig :))))))))))))))
 
 

Rent och fräscht

Just nu ligger jag i soffan och njuter. Efter en vunnen och en förlorad tennismatch, har jag duschat varenda vrå, pillat mig i öronen, smörjt in mig med kroppssmör som doftar papaya och tagit på mig rena och sköna kläder. Det är en väldigt fin känsla som infinner sig i själen. Snubben är och spelar poker så jag breder ut mig så mycket som möjligt och ligger i det skönaste hörnet av soffan. Och på bilden nedan ser ni vad som vilar i min mätta mage. Nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen och lyssna på bästa HanaPee's bästa podcast. Buenas noches!


Julgran!



Liza och jag klädde deras julgran förut, så himla mysigt! Börjar kännas lite mer som juletider nu, men jag har väldigt svårt att få den riktiga stämningen (som är väldigt viktig för mig!) utan snö och kyla. Och familj! Men om nio dagar sitter vi på flyget och den första natten i Sverige ska vi spendera i Eslöv. Kan ju inte bli bättre, för där bor två av mina bästisar som jag kommer krama SÖNDER!

Nu ska vi snart äta lunch och sedan ska jag städa. :)))))))))))))))

Godkväll!

Efter en bra dag på jobbet idag, åt vi uppvärmd lasagne, handlade mat för kommande vecka och sedan lyckades jag få med Pröppen ut på en promenad. Nu tittar jag (mannen har somnat i soffan) på Musikhjälpen och har precis ätit upp det som fanns kvar av vår pepparkaksdeg som vi köpte på Ikea (som vi har bakat noll kakor av...). Älskar Musikhjälpen, för övrigt, har längtat efter det i ett år. Det är typ världens bästa sak! Titta, lyssna, önska!
 
På tal om pepparkakor. Det här gör mig arg. Man ska absolut inte vara rasist, men man ska absolut inte vara rädd för att visa att man är för till exempel PEPPARKAKSGUBBAR. Det är så jävla sjukt att jag inte riktigt vet hur jag ska uttrycka mig. Om det fortsätter så här, kommer det sluta med att vem som helst kan komma in och ta över hela Sverige, för att ingen vågar säga emot ("man kan ju ses som rasist då!"). Nu tror och hoppas jag inte att det kommer gå för långt, men det känns som att någon offentlig och smart person måste gå ut och berätta för folk att man inte kan bete sig hur som helst.
 
Nog om det. Nu ska jag borsta mina tänder och lägga mig i sängen. Kanske läsa lite om jag orkar, annars bara somnaaaaaaa. Godnatt!
 
 

Det är jag som är Lusse-Lelle

 
Det är nog inte världshistoriens bästa lussebullar, men de går att äta och smakar gott. Hittade ingen färsk jäst, så det påverkade kanske lite. Bullarna blev lite som mer scones, men som sagt. GOTT! I övrigt har vi idag mest legat i soffan och tittat på webb-tv. Ikväll ska vi spela tennis och äta ugnspannkaka. Adios!

He's back!

 
Min andra halva har återvänt och fulländat mitt liv igen. Det har faktiskt varit väldigt tomt denna vecka, nu när jag är van att alltid ha honom här. När vi kom hem från flygplatsen gjorde jag philadelphiaostfylld och baconlindad kycklingfilé (Pröppen vad såsansvarig) till middag och nu ligger vi i soffan och slöar.
 
Jag hade jättekul igår, men har varit väldigt trött idag, så ikväll nöjer jag mig med vatten (och pyttelite glögg - frös ju). Dea har langat hit saffran och grötris, så imorgon ska jag baka lussebullar! Och kanske göra gröt. Måste försöka få lite mer julstämning så här två veckor innan jul.

Jag prisar Gud igen!

Kom in på någon gammal Spotify-lista och såg Andreas Gregas fina namn. Tryckte mig in på hans sida och vad ser jag? HAN HAR SLÄPPT EN NY SKIVA. ÅR 2012. Förstår inte riktigt hur jag har kunnat missa det här. Jag har bara hört 1:42 minuter i skrivande stund, men jag älskar hela albumet ändå. Och jag älskar Andreas Grega. Jag brukar inte känna mig speciellt religiös, men detta känns som en gåva från ovan, vem det än är som sitter där. Mörkerseende - Andreas Grega är det bästa som har hänt i mitt liv på mycket länge. Typ. Musikmässigt i alla fall..
 
LYSSNA FÖR GUDS SKULL!
 
Så här nära har jag varit Grega en gång på Emmaboda. Jag fick till och med röra honom. Fint.

Tacka Gud för fredag

 
Idag är det fredag och då får jag äta choklad! Och dricka öl! Städat har jag också gjort, så att det är finfint när bubben kommer hem imorgon. Senare ska jag ut och dansa lite tänkte jag. Måste duscha och bli snygg först bara..............

Tengo dolor en mi cabeza

 
Idag hade jag noll inspiration och noll ork att gå och handla, så middagen blev helt enkelt det jag tyckte verkade godast i mitt hem för tillfället. Det resulterade i tortellini med stekt majs och zuccini. Eller squash? Har aldrig fattat om det är någon skillnad på zuccini och squash? Gott är det i alla fall, så skitsamma vad det heter. Nej förresten, det är inte skitsamma, jag . Googlade och nu vet jag att squash är en växt från pumpasläktet och att zucchini (som det tydligen stavas) är ett annat namn på sommarsquash.
 
(OBS! En kvart senare) Den italienske grannen kom precis in och frågade hur det var med mig och när jag sa att jag hade ont i huvudet ville han absolut ta hand om mig. Han satte mig i hans soffa, gav mig en tablett (och två extra starka i nödfall), en tårtbit, vatten och klappade mig på huvudet. Detta uppskattar jag väldigt mycket, eftersom att vi varken har värktabletter eller tårta hemma. Huvudvärken beror förresten på en väldigt lång och högljudd arbetsdag, då barnen var lediga från skolan och vi har vistats i ett, i förhållande till deras ljudvolym, extremt litet hus. Nu sitter jag här och låter Tallest Man On Earth smeka mina trumhinnor med sin ljuva stämma. Imorgon är det fredag (REDAN!) och då ska jag nog gå på fest!
 
Och om exakt två veckor är jag i Eslöv hos mina allra bästa vänner, för att dagen efter samåka med dem till Vimmerby. Två veckor!
 

Heja dom som vinner!

Älskade, fina, superbästa Babian har nyligen släppt ett nytt album och nu har jag lyssnat in mig lite mer på det. Soundet är lite annorlunda från de tidigare skivorna, men så sjukt bra ändå!
 
 
 
Här är singeln från plattan och här kan man höra hela "Heja dom som vinner!".

Varde ljus!

 
Idag har varit en väldigt bra dag. Jag har varit glad och jag har haft kul, skrattat mycket. Jag och bossen och bebisen åkte till Ikea för lite ärenden och jag passade på att försöka återfå min kära lykta. Jag var mitt allra sötaste och förklarade (när jag hittat någon som förstod engelska (klarar mig inte alltid med spanska)) att jag betalat för denna i lördags, men glömt den. Jag vet inte om det var min fantastiska charm, eller om de faktiskt hade koll på vad folk glömt i kassorna, men jag fick i alla fall en ny ljuslykta! Och vad glad jag blev. Nu ska den ju såklart husera ute, och inte på tv-bänken, men det är faktiskt så kallt ute att jag inte förmår mig att sätta mig där och fota.
 
Ja, kallt och kallt. Det beror ju såklart på vilket perspektiv man ser det ifrån. Enligt yr.no är det just nu +17 grader i Maspalomas och -5 grader i Vimmerby. Men för oss som bor här, och har varit vana vid sommarhetta, så känns det faktiskt kallt. Som svensk vår/sommar ungefär, men jag vet inte om det blir kallare än så här på vinter eller om det till och med brukar vara varmare. Märks. Dock är det fortfarande stekhett när solen är framme och det inte blåser, men absolut svinkallt på kvällarna.
 
I övrigt. Jag har sprungit i 50 minuter idag. Jag längtar efter snön. Jag saknar min snubbe. Jag ska försöka ha en väldigt bra dag imorgon också.

Käkar äpple

 
Min webcam suger verkligen, ingenting rör sig på denna bild och ändå är det jättesuddigt! Arbetsdagen idag bestod av att stryka. Mindre spännande. Kvart över fem trampade jag hem så fort jag kunde och slängde in en potatisgratäng i ugnen. Det hade mina gäster Ebba och Mimmi begärt. Vi åt lite kött och sallad också, pratade och hade det gött. Glömde visst ta kort på dem, men de är väldigt söta!
 
Nu sitter jag alltså här i soffan, äter ett äpple, slötittar på Greys Anatomy och funderar på att gå och lägga mig och soooooova. Min sambo åkte ju till Sverige igår och kommer hem på lördag. Det känns lite konstigt här utan honom, men jag ska nog klara mig. Egentligen älskar jag ju att vara själv, behöver verkligen det ibland, men nu är det lite ovant. Jajajajajaja...... God natt världen!

Glögg!



Bakning blev det inget av idag, jag skjuter upp det till en annan dag. Min man har lagat lasange och nu myser vi med glögg och pepparkakor från Ikea. Det är så gott och mysigt att jag aldrig vill göra annat!

Första advent

 
Så här känner jag mig idag. Det var lite för kul igår. Och vi har inga huvudvärkstabletter hemma. Vår italienske granne var hos oss ett tag och vi lyssnade på Andrea Bocelli och jag hade långa konversationer med honom på SPANSKA. Så himla kul! Sedan dansade vi och minglade med Ebba. Nu ska jag ligga i soffan en liten stund till och sedan tvinga min kropp att må lite bättre. Dra på ugnen och baka något. Ciao!

Nyförvärv

 
1. Köpte julstjärnor för att få lite julstämning här i tropikerna. Måste dock få råd av mamma (eller någon annan?!) så att de överlever längre än en vecka. Växter har en tendens att dö i LinnDeas närvaro. Oklart varför. 2. Nya gardiner, nytt soffbord och nygammal ljusboll. 3. Ny ram med massa gamla foton som nu pryder väggen i vårt sovrum. Ska göra en till vardagsrummet också. Våra fina vänner känns nu i alla fall lite närmare.

Svennedagen nummer 1

 
Idag har jag och min livskamrat levt upp till vår nationalitet till cirka 200%. Vi vaknade lördagsglada klockan 9:15 och lyssnade på P3 medan vi åt frukost med mera. Sedan styrde vi firmalastbilen mot Telde och IKEA, där vi köpte olika förnödenheter och spenderade lagom mycket pengar. Efter att vi installerat allt här hemma, insåg vi att jag som nerpackningsansvarig GLÖMT att packa ner en ljuslykta (som jag var mest nöjd över) och fyra assietter. Jag vet inte riktigt var de (eller mitt huvud) var, men jag skyller på kassörskan som hade noll koll! Vi fick också med oss lite vinglögg, pepparkaksdeg och annat gött.
 
Kanske de allra roligaste (och dyraste) sakerna vi köpte var en UGN och en KABEL. Detta innebär att vi kan göra till exempel lasagne och moussaka och att vi kan se på till exempel SVT Play på vår stora TV.
 
Därför sitter vi nu och är mätta på tacos (vi värmde bröden i ugnen) och ser på Skavlan. Denna lördag har vi varit ungefär så svenska som vi kan. Imorgon kommer vi nog vara lite bakfulla, ta det lite lugnt, fira första advent och kanske baka något. BRA HELG!

I say no more

 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0