Mot tennisplanen!

 

Pengah pengah

 
gif creator
Här sitter jag med en liten lön i fickan. En lön på 979 euro för cirka två veckors jobb. Och ja, det är år 2013 och vi får vår lön i checkar. Spanien och speciellt Gran Canaria verkar vara några decennier efter övriga världen.
 
Jag har aldrig värderat pengar speciellt högt, jag slänger dom lite hit och dit på saker jag tycker är kul, men försöker samtidigt att alltid spara också. Jag har ju aldrig haft ett så välbetalt jobb som jag har nu, och nog heller aldrig uppskattat pengar så mycket som nu. Om jag fortsätter att sälja som jag gör nu (och förhoppningsvis blir ännu bättre) kommer jag kunna roa mig en himla massa NU och samtidigt spara till FRAMTIDEN. Det har jag aldrig haft möjlighet till innan och det känns så jävla underbart!
 
Men pengar är absolut inte allt och jag är minst lika lycklig nu som när jag har levt på studiebidrag, au pair-lön eller vikarielön! Jag har bara lite mer möjligheter...........
 
 

Mat-TV

 
Det absolut enda mat-tv-programmet som någonsin intresserat mig är faktiskt Pluras Kök. Med underbara Plura (och från början också Mauro Scocco) och numera Maria Andersson och Måns Herngren. Denna säsongen är de i SPANIEN, så det blir verkligen bara bättre och bättre. Massa bra gäster, musik och framför allt fantastisk och spansk MAT. De gör alltid massa goda tapas och jag ligger här i soffan och dreglar ikapp med min man. Allra värst är det ju om man är lite småhungrig, men ikväll har vi ätit mackor och chokladbollar efter två hårda tennismatcher.
 
Hasta mañana, amigos!

MÅSTE SOVA

Inatt var en vidrig natt. Några idioter till människor har lämnat sin idiot till hund helt ensam på terrassen och åkt till Fuertaventura. Till och från har denna jävla hund (jag är rädd för hundar och gillar dom oftast inte alls, speciellt inte idag) gnällt, skällt och ylat HÖGT HELA NATTEN. Jag tror inte att någon på vår gata har kunnat sova speciellt gott och jag var nästan självmordsbenägen ett tag. Hatar att bli störd i sömnen. Självklart är det synd om den lilla hunden som uppenbarligen mår skit, men jag tycker nästan lika synd om mig själv och oss som inte får sova, pga hudens dumma ägare.

Denna dag började alltså med att jag var irriterad, frustrerad och alldeles för trött. Men det blev en helt okej dag ändå och nu ligger jag i soffan och njuter av tillfällig tystnad. Jag ska försöka vara vaken ett tag till, men hoppas snart på att få somna gott och sova ostört till klockan 8 imorgon bitti. Goder natter!




Mina nya skor förresten! Älskar dom.
 
 

Världens roligaste dag

 
Så här kul gånger tusen hade vi igår! Vi fick med oss en skånsk galen granne och en italiensk också ganska galen granne. Det var så underbart att jag aldrig ville att det skulle ta slut. Men det gjorde det såklart och imorse vaknade vi lagom trötta men väldigt glada. Jag önskar att det vore karneval varje helg! Det var så himla mycket folk och alla var så himla glada. Så jävla kul.
 
Idag har jag varvat mellan web-tv i soffan och podcast i solstolen. Perfekt slappsöndag och snart ska vi äta potatismos och fiskpinnar till middag.

Ballerinan och polisen

 
 

Idag är dagen!

Igår jobbade mannen över till typ TIO! Så jag passade på att njuta av egentiden; åt makaroner och köttbullar till middag, städade, sprang och började titta på andra säsongen av Girls. Fin kväll! Dagen idag började jag med en långpromenad och podcast, kom hem till mannagrynsgröt och nybakat bröd och njöt av en perfekt lördagsmorgon.
 
Idag är det ju den roligaste dagen på karnevalen också!! Klockan 17 börjar paraden och vi har redan värmt upp med ett par öl. Lär nog blogga innan vi tar oss ut också, jag ska vara polis och Dea ska vara ballerina! :))))))))))
 
Jag har lite svårt att formulera mig idag känner jag, har en massa känslor och tankar i huvudet men kan inte riktigt fokusera på något. Jag är väldigt glad i alla fall och det ska bli så jävla kul ikväll! Ska ta massa bilder, så att ni kan få ta lite del av det. Tills dess - ta det lugnt!
 

Orkante'....

 
Ikväll har vi ätit kycklingpaj. Det var gott. Jag har ont i huvudet. Är trött. Ser TV. Hej.

Trött tjej berättar om sitt jobb

 
Är ofta totalt psykiskt utmattad efter jobbet, det tar på hjärnan att gå runt och vara söt, trevlig och glad hela dagarna och samtidigt få in en massa information i andra folks hjärnor. Men kul är det! Och nu har jag haft deal två dagar i rad!
 
Jobbet ja. Jag jobbar för Voyager, som är en reseklubb. Turister raggas upp på gatan, får taxi till vårt hotell och tvingas spendera minst två timmar tillsammans med mig :)))))))) Jag försöker bli lite kompis med dom, ger dom en massa information och så vidare. De får ett erbjudande på ett medlemskap av bossen, måste bestämma sig där och då. Säger de ja skålar vi med champagne, de skriver på kontrakt, betalar en massa pengar och jag får 10% av det.
 
Det var faktiskt länge sedan jag hade ett jobb som var så här KUL. Har heller aldrig kunnat tjäna så här bra med pengar, och pengar är ju alltid trevligt. Så ja, jag älskar mitt jobb helt enkelt.

Jag har badat i havet!

 
Idag fick jag äntligen med mig Dea till stranden!!! Det var ett ganska kort besök, men vi badade lite, solade lite, åt världens godaste cheesecake till lunch och sedan brummade vi hem igen. Mycket myselipys!
 
Nu står min kära sambo och steker raggmunkar. Jag har aldrig tyckt om raggmunk, men å andra sidan bara smakat skolans, vilket inte säger så mycket.... Därför har jag valt att ge dessa potatispannkakor en ny chans. Resten av dagen blir det tennis och film.

Fredag kväll



Den årliga karnevalen startade i tisdags och i fredags gick vi till Yumbo (där allt händer) och kollade läget. Det var konsert, karuseller och allmän fest överallt. Nästa helg är det final på det hela, då man klär ut sig, går i parad och festar loss. Det ska bli så jävla KUL! Vi måste bara komma på vad vi ska klä ut oss till, ska köpa kostymer imorgon.
 
Åter till fredagen. Vi gick även på dragshow, spelade biljard på Saloon, dansade på Grabbarna Grus och skuttade fram hand i hand och var allmänt lyckliga.

Äntligen kan vi skapa liv!

Jag har ju alltid velat ha växter eller blommor eller NÅGOT som är grönt och växer. Jag har försökt med massa saker, men inte en ända gång har jag lyckats hålla något vid liv, allt bara dör ifrån mig och det är så himla tråkigt. Nu har vi försökt en gång för alla och satsat stort på chili, persilja, papayaträd och lite buskar. Än så länge växer det bra och det är så himla kul, känns som att vi uppfostrar små barn som växer och bilr stora. Jättespännande!


Den här lilla saken ska bli ett papayaträd.


Vår granne har ett sånt, som har växt i tre år.

Dea och Sonny planterar buskar, som vi hoppas ska växa fort och mysa till det lite extra på vår uteplats.
 
Det har varit så superdupermegavarmt idag, förresten och vi har badat massa i poolen, till och med ANDREAS. Nu är vi precis hemkomna från grannarna, där vi har ätit middag och snackat skit. Vi var iväg och köpte nya tennisrack idag (de vi hade har gått lite sönder pga. irritation) så imorgon ska vi spela för första gången på flera månader? Ska bli asgött.
 
Åh förresten! Apropå Andreas. Ett av grannarnas barn, Alisha, kallar Dea för morbror, för att hennes morbror heter Andreas och hon tror att det hänger ihop på nåt vis. "Mamma, varför har jag fått en till morbror?", hade hon sagt när hon hörde att Andreas hette Andreas. Haha, åh hon är så himla söt! Vårt favoritbarn just nu.

Photosession hos LinnDea

Förra helgen köpte jag lite nya kläder, vilket känns som en evighet sedan sist (men det var det säkert inte). Jag köpte ett par nya byxor, som är fina nog att jobba i. Jag får nämligen inte se ut hur som helst på jobbet och kan till exempel inte ha jeans. Jag som knappt har "finkläder" på fest har då haft typ samma svarta byxor varje dag. Men nu har jag även ett par fina beigea byxor som även är megasköna!
 
Denna t-shirt är också ny. Det är en elefant på och jag älskar den!
 

"Kan du ta en bild på min tröja?" frågade jag min gubbe och han tog en bild utan att titta på mig, samtidigt som han åt sin mat.



"Kan du kanske anstränga dig lite mer?" bad jag då, och han kom plötsligt på att han jobbat med att fota kläder på Stay Dirt. Så han ställde mig i pose hit och dit och så blev det värsta modellbilden.
 
Summa summarum: MIN TRÖJA ÄR FIN.

Bilder som aldrig tidigare visats i media


Mina vita naglar och de läkta såren från min cykelkrasch


En rödvinsöt Andreas på Rokoko


Champagne för €1,50 som vi firade med när jag haft min första deal


Mina smutsiga fötter i soffan framför en ung Harry Potter


Spanska fantastiska jordgubbar i februari


En man rakar en annan


Två män på japansk restaurang

Okej, utiskten från mitt jobb har väl visats tidigare, men inte exakt denna bild :))))))))))))))))))))

Fredag om en timme och tjugonio minuter

Igår åt jag mexikansk middag med en snygg tjej som heter Ebba. Dock ville hon inte visa sig, men hon ÄR jättesnygg!
 
Imorgon är det äntligen fredag!  Fast egentligen tycker jag varken att måndagar eller resten av veckan är speciellt jobbiga, för tiden går så himla fort att jag inte hinner känna efter. Och så blir det helt plötsligt fredag igen! Vi har NOLL planer för helgen. Eller jo, vi ska köpa nya tennisrack och spela tennis. I övrigt oplanerat = skönt!

Alla hjärtans dag

 
Ja, idag är det ju Alla hjärtans dag - en egentligen väldigt överhypad dag som mest verkar handla om att folk ska köpa massa saker. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är en liten ursäkt att mysa lite extra och säga "jag älskar dig" några gånger mer än vad man brukar. Jag förväntar mig inte så mycket mer denna dag, men min söta kille kom hem med ros och MARABOU (är så jävla svindyrt här), och jag blev överlycklig. Själv hade jag lagat fläskpannkaka, Deas favoriträtt för tillfället och till det har vi druckit rödvin. Nu ser vi på den sjunde Harry Potter-filmen och har en megamyskväll.

Snabba cash



Så här såg det ut från kontoret igår. Den lilla pricken är alltså solen och det är sand från ännu en calima som gör att det ser ut så.

Idag är det vanligt väder igen, så allt är blått och glittrande. Just nu sitter jag och återhämtar mig efter en nästan fyra timmar lång tur som resulterade i ett 6 års medlemskap. Jag har tjänat 600 euro på det och imorgon får jag 120 extra, utöver lönen. Så. Jävla. Najzzzz. Har fått frågor om vad jag egentligen gör på jobbet, så tänkte förklara det en dag. Och mamma sitter säkert fortfarande och tror att jag lurar folk på pengar.....

Men nu är jag slut i huvudet och väntar bara på att klockan ska bli halv fem. Ikväll ska vi handla, städa och återuppta Harry Potter-filmerna. Tjing!

Buenas noches, amigos

Helt stört att det är måndag igen. Idag har jag bara jobbat och häckat i soffan. Imorgon bitti åker Pelle hem och då återgår vardagen till lite mer normal, vilket innebär att jag ska sluta dricka öl och börja springa! Nu är jag slut i huvudet och ska faktiskt sova.
 

 
Jag fick någon slags "utmaning" av  Belleboo (tack förresten!) och tänkte att det kunde vara lite kul, så därför har jag svarat på de här frågorna. Tyvärr så skickar jag inte vidare någonting, dels för att jag knappt inte läser några små bloggar, och för att jag är lite lat. :))))))))))))))))))))))))))))
 
 
Vilken är den absolut bästa filmen du någonsin sett?

Kan aldrig svara på den här frågan. Det finns för mycket filmer. Men den senaste jag såg som var megabra var "Cokpit".
 
Vem är din bästa vän och hur blev ni så bra vänner?
 
Alltså, jag kan egentligen inte säga att den ena vännen är bättre än den andra, för alla mina vänner är fina på så olika vis. Men Julia och Paulina nedan, är nog ändå de som känner mig allra bäst, som jag känner bäst och som jag verkligen har kunnat dela precis allt med.
 
Julia är min kusin, så henne jag har ju känt hela livet, men av någon konstig anledning började vi bli mer än kusiner när hon flyttade 30 mil ifrån mig. Jag hälsade på henne när jag fyllt 18, vi festade tillsammans och sedan dess har hon varit en av mina närmsta, men ändå så långt bort fysiskt, tyvärr.
 
Paulina och jag gick i samma franskagrupp på högstadiet och pratade med varandra då och då, men vi började inte umgås förrän på gymnasiet. Sedan dess har vi varit bäztizarrrrr och skapat vår egen lilla humor. Finns väl inte riktigt någon som kan förstå sig på oss ibland, knappt vi själva, men jag vet att jag kommer älska den bögen tills jag dör.
 
 
Vilken är din favoritmat?

Också sjukt svårt att minimera! Jag älskar ju ALL mat. Men den senaste tiden har jag varit väldig inne på pasta och då är min snubbes räk-chili-och-massa-gött-pasta det allra godaste!
 
 
Har du någonsin blivit så glad att du gråtit, i så fall varför?

Oj, ja, massa gånger! När jag avgjorde en straffläggning i Gothia Cup, när jag återförenades med mamma vid jul, på min vän Alfreds brors bröllop, på x antal fyllor och så vidare. Jag har väldigt nära till gråt väldigt ofta...
 
Har du en förebild, eller någon du ser upp till, i så fall vem?

Den första jag kommer att tänka på är min ömma moder. Bara det att hon har uppfostrat två perfekta barn, gör henne beundransvärd... Heh. Nej men, allt hon gör är bara så himla fantastiskt och jag vill gärna förbli lik henne resten av livet. Sedan finns det ju så sjukt mycket människor som gör en massa bra saker för världen hela tiden, och såklart ska man se upp till dom. Men jag tror att alla gör något litet om än mycket betydande, varje dag, så man behöver liksom inte var generalsekreterare i FN för att bli en förebild.

Dagens

Dagens humör: Trött på grund av öl och vin igår, men rofylld och glad.
Dagens vill ha: LÖN!
Dagens klädsel: Bikini fram till klockan 16, sedan världens skönaste byxor och linne.
Dagens frisyr: Poolbadat och solat svall i bulle. Hade tänkt tvätta håret idag, men orkar nog inte, så gör det imorgon istället. Då är det en vecka sedan sist. Älskar mitt hår.
Dagens planer: Ligga i soffan, äta popcorn och sedan SOVA.
Dagens saknad: Som alla andra dagar; mamma, pappa, bror, bästisar. Annars hade det varit jävligt gött med svensk lösgodis ikväll!
Dagens borde: Inget faktiskt (förutom hårtvätten då). Det är ju lördag.
Dagens godis: Popcorn.
Dagens tråkigaste: Att snubbarna var så bakfulla..
 

Från ett hörn i soffan

 
Efter en bra arbetsdag igår (det underbara paret kom tillbaka, och sa JA) åt vi fantastisk lax och drack massa vin. Sedan gick vi ut och ägnade oss åt karaoke, happy hours och sånt. Jag åkte hem lite tidigare än snubbarna och åt kycklingkebab  och drack mjölk i sängen innan jag somnade.
 
Idag har bakfyllan härjat i vårt hem och Dea och Pelle har knappt kunnat röra sig. Jag har mått bra, men mest legat i solstolen och flötat. Nu har vi ätit vegetarisk lasagne och sett på Melodifestivalen. Inget vidare idag heller.. Nu ligger jag halvt död och bara gosar in mig i soffan. Ska poppa popcorn också!
 
Imorgon fyller Pelle år, så då ska vi äta middag ute och fira!

God morgonstund



Idag gick jag visst upp alldeles för tidigt. Jag behöver inte åka till jobbet förrän vid nio och har varit helt klar i typ en kvart. Vet inte riktigt hur det blev så, men jag känner mig utvilad så det gör ju inget. Idag kommer dagen FÖRMODLIGEN börja med en deal, då jag hade världens underbaraste par igår som älskade både konceptet och mig, hihi. Men de behövde verkligen bara en natt för att fundera lite mer, så de kommer tillbaka idag och jag är nästan 100% säker på att de kommer köpa. Vore najsigt så här en fredagsmorgon!

Ikväll ska vi dricka vin och sen ta med Pelle ut på fest, tjoho! Nu ska jag läsa tills granne Thomas kommer och härjar om att vi ska åka. Ha en trevlig fredag, världen!

När katterna sjunger karaoke dansar råttan på bordet

Ingen deal på jobbet idag, men det var väldigt kul ändå, jag träffade massa trevliga människor. Sedan åt vi räkpasta á la Dea och lyssnade på massa musik. Nu är boysen ute och roar sig på karaokebar, så jag passar på att se på Girls. Har bar hört en massa bra om denna serien och började se första säsongen förra veckan. Och jag älskar det! Så himla braaaaaaaaaaaaaaa.

Imorgon ska jag vara på jobbet 08:45, morgonmöte med danska wienerbröd. Mumma!


 
 

Calima

 
Så här såg det ut över oss igår, sattelitbild från NASA som "Canariajournalen" har publicerat. Det är alltså en Calima, där massa sand blåser över från Sahara. Det har inte varit så jättefarligt nu, det ser mest ut som att det är disigt, fast det är sand. Gran Canaria är den lilla runda ön i mitten. Hoppas det vänder imorgon, så himla träligt med blåst! Satt faktiskt och frös på jobbet idag..............................

YES!

 
Lite så här har jag känt (fick precis hjärnsläpp och tyckte det såg helt fel ut att stava "känt", men "kännt" var ju också asfult så jag fattade inte hur jag skulle skriva! fick slå upp det......) mig idag. Så jävla glad! Fick till ännu en deal idag och det var så himla kul. Min granne Thomas ska börja jobba lite på Voyager (så heter företaget om jag inte nämnt det?) också, så han var med idag och lärde sig lite och hjälpte mig även med min tur.
 
Annars har vi fortsatt vårt Harry-Potter maraton och såg femte filmen förut. De blir ju verkligen bara bättre och bättre! Nu är mannen iväg och hämtar upp Pelle på flygplatsen, så resten av veckan blir nog ganska fullt upp. Igen. Tjo!

Besök hit och dit

Bild från när vi var och åt på världens mysigaste Mexikanska restaurang med vårt senaste besök. Saknar dom redan!
 
Imorgon får vi besök av den här mannen, Pelle från Deas gamla band Monark X. Ska också bli jättekul! Han är även den första som ska bo hemma hos OSS, så vi ska bädda soffan vårt finaste.

Soffläge

Idag är det lite lugnare tempo här. Efter elva var vi iväg på ännu en marknad och köpte lite ost, bröd och frukt. Sedan har vi städat och jag har solat. Nu har vi parkerat oss i soffan och ska precis börja ett Harry Potter-maraton! Var jättelänge sedan jag såg de första och de senaste har jag inte sett alls. Ska bli mys.




Tankar om Mello....

  • Gina är som sagt bäst. Danny är fortfarande töntig och kan uppenbarligen inte memorera manus .
  • Den lilla mörka tjejen som sjöng om gos, skulle inte ens komma till final i Lilla Melodifestivalen.
  • Den japanska bögen ser ut som en tjej. Ja, jag behöver nog inte säga mer än så.
  • Erik Gadd är hittills bäst i Melodifestivalen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta?
  • Anna Järvinen är nog tyvärr för speciell och djup för den här tävlingen. Men låten var fin!
Som ni kanske förstår är jag inget stort fan av den här festivalen. Sitter mest och stör mig på allt. Men någon ska väl göra det?
 
MVH Kritikern

Med mat i magen

 
Tiden gick så himla fort helt plötsligt, så vi stannar hemma ikväll, och kanske orkar vi städa. Nu är vi i alla fall mätta på entrecot och halvt misslyckad potatisgratäng. Melodifestivalen strömmar ut från tv:n och kanske måste jag ta mig ut och köpa choklad för att lindra abstinensen.
 
Apropå Melodifestivalen. JAG ÄLSKAR GINA DIRAWI! Hon är helt awesome! Danny är väl lite av en töntig fjomp i mina ögon, men han kanske kan vara bra han också.

Effektivitetens tid

För att förenkla detta inlägg tänker jag i punktform att berätta vad som har hänt de senaste dagarna.
 
  • Jag gick min första egna tur på jobbet i torsdags. Var asnervös men det kändes helt okej.
  • Jag sålde ett medlemskap igår på min andra tur. Blev överlycklig och jättestolt.

  • Vi myste med Deas familj igår kväll ända tills de var tvungna att sova (de åkte vid halv sex imorse).

  • Efter det gick vi till Rokoko, drack vin och lyssnade på live-musik. Sedan gick vi till Saloon, drack öl och spelade biljard. Det var så trevligt där att vi inte var hemma förrän vid fyra.

  • Idag har vi trots lite bakfylla, varit helt otroligt megaeffektiva. Vi har varit på marknad, ätit våfflor, handlat, Dea har fått håret klippt, tvättat, solat, diskat, fixat massa krokar här och där, planterat ett träd, persilja och chili och nu precis är maten i ugnen. Förstår faktiskt inte hur vi orkat?!
Viktigt att nämna är att Dea gick upp vid klockan 9, efter fyra timmars sömn, för att fixa lite jobbgrejer och har alltså utöver det klarat av allt annat. Hans energi är oändlig idag! Kul kul. Efter maten kanske vi även städar hemmet och/eller åker till Vecindario och köper tennisrack med mera.
 
 
Mobilbilder!
 
 


 

RSS 2.0