31 dagar till festival



Vid påsk bestämde jag och min bästa vän Paulina oss för att åka på Siestafestivalen och nu har jag precis köpt min biljett. Är så himla peppad! Det kommer så sjukt mycket bra band dit, så jag kommer typ explodera av exaltation. Att gå på konsert är bland det bästa jag vet, så festivaler är typ en miljard gånger bättre, för de är ju fullproppade med konserter.

Artister jag tänkte se på Siesta:
The Hives
Eldkvarn
Lars Winnerbäck
Timbuktu
Kapten Röd
Den svenska björnstammen
Deportees
Royal Republic
Familjen
Syster Sol
.. och säkert nåt mer, har inte hunnit lyssna in mig än.


31 maj - jag längtar!

Jeg savner Oslo!


ÅH GUD vad jag saknar de här små liven. Har inte pratat med dem på megalänge och vill helst av allt åka till Oslo NU! Men snart ska jag dit, förhoppningsvis.

Helgen börjar lida mot sitt slut och det har inte varit så himla livat. Mannen har jobbat typ dygnet runt, så jag har tjatat lite med mamma, tittat på fotboll och myst med Cicci. I förmiddags tog vi en sväng på en konfirmation och åt lite smörgåstårta, men sedan var det back to work. Jag tog med mig min onda svans på en promenad och sedan åt jag lasagne och äppelpaj hos mor. Ikväll underhåller jag mig med att springa upp och ner till tvättstugan. Jag hatar vår tvättstuga, det är alltid uppbokat nästan två veckor framåt, vilket är fruktansvärt irriterande! Värdelöst att man bara kan boka en tid åt gången också, för den enda tiden som finns nu, fram tills den 13:e är nu på lördag kväll mellan klockan 19-22. Jag tänker INTE tvätta då. Så får väl vänta i två veckor då...

Imorgon är det Valborgsmässoafton! Även om det mest är en bra ursäkt för att ha fest, så tycker jag faktiskt att det är väldigt mysigt. Det är snart vår och man grillar och.. Ja, det är snart vår och man grillar!!! Jag och Dea ska till Cicci och Rickard och äta och dricka. (Oj vad mycket "och" det blev i den meningen!) Det ska bli kul, i alla fall, men först ska jag jobba hela dagen vilket är asgött, för det blir dubbelt betalt på klämdagar! Tjoho! Nästa månad kanske jag till och med har råd med hyran, vore ju trevligt faktiskt.



Jag gjorde mål!

Äntligen fredag! Har bara jobbat tre dagar denna veckan, men är ändå helt slut. Ikväll fick jag äntligen spela fotbollsmatch igen. Solen sken och jag lyckades på något vis göra mål! Vann gjorde vi också, så det kan ju nästan inte bli bättre. Dock råkade jag slänga mig och landa lite för hårt, vilket gjorde att min känsliga lilla svanskota fick jätteont. Så för tillfället har jag lite svårt att röra mig.. Men det får det vara värt! Nu ska jag återgå till liggande position. Förresten, tycker jag att det är väldigt frustrerande att det ALDRIG är något bra att se på tv. Eller är det bara jag som tycker att det är skit hela tiden? En fredagskväll och det bästa jag har sett var nyheterna. Tråkiiiiiiigt. Ska nog försöka förflytta mig och min man till sängen och se på Lost istället...


Jag gillar burkar



Så himla mycket finare än dumma plastpåsar och förpackningar. Det var väl typ det jag ville förmedla ikväll. Har jobbat idag. Har ont i huvudet. Ska se på Lost. Och sova. Godnatt!

Zzzzzzzzzz......

Nu har tittat på så mycket tv och dator idag att mina ögon och mitt huvud är helt slut. Har suttit halva kvällen och försökt fixa en bloglovin-ikon. Och guuuuud så fin den blev! INTE! Men bättre än inget.. När den här bloggen blir stor och känd och jag tjänar massa pengar, ska jag anställa en personlig designer. Bara så ni vet. Nu ska jag nog stänga av alla elektroniska apparater (förutom lampan) och lägga mig och läsa istället. Fick fem av böckerna i Beck-serien av pappa i julklapp och är nu på den näst sista boken. Väldigt spännande för tillfället, så ska nog ta och bli klar med den snart, så jag kan börja på en ny. Har läst klart av det mesta i kurslitteraturen som "ska" vara läst denna vecka, så nu kan jag ta en paus från pluggandet en stund. Det kommer kännas konstigt men SKÖNT i juni när kursen är slut. Då har jag mina allra första högskolepoäng - 30 stycken till och med!

Förresten, så fick jag besked från polishögskolan förra veckan. Jag sökte ju för första gången och har verkligen inte räknat med att komma in än på ett tag, känner mig inte riktigt redo för det heller, vill göra lite annat först. Och jag kom inte in, vilket känns lite tråkigt såklart, men det gör absolut ingenting. Jag är bara helt sjukt glad och stolt över att jag fick göra alla testerna, hade inte väntat mig någonting nästan. Nu har jag i alla fall sökt lite fler kurser till hösten, hoppas mest på att få läsa Kriminologi.

Nu hör jag hur sängen och boken ropar på mig där inne, elleeeeeer? Bäst jag drar i alla fall.
God natt!


Sol ute, sol inne





Hallå! Solen skiner idag! Och det är varmt! Är både chockad och överlycklig. På begäran från sambon, blev det idag moussaka till middag, och hans önskan är min lag. Nej! Det är den inte, men jag är en snäll tjej och har inget riktigt jobb, så jag hade både tid och lust att laga moussaka. Jag har också köpt och kokat rödbetor. Jag älskar rödbetor! Har egentligen aldrig gjort det, förrän jag åt färska rödbetor förra året och nu är det bland det godaste jag vet. Så nu ska jag äta rödbetor tills mitt kiss blir rosa! (Det blir det, på riktigt) På skärbrädan ser det dock ut som att jag har styckmördat någon, men inte idag alltså.

Insåg idag att jag har börjat fota sedan jag började med den här bloggen, vilket känns asbra! Har inte fotat ordentligt (förutom med kompaktkameran på fest) på hur länge som helst! But now - the inspiration is back!!!!!

Nu är det ett asroligt Family Guy-avsnitt på tv:n, så gotta go!


Heja tiden!


Här sitter jag och drömmer om världen.. Det är snart fyra månader sedan jag flyttade hem från Oslo, och jag börjar bli lite trött på den här staden nu, igen. Men jag ska stå ut över sommaren i alla fall, sedan måste det hända något! I sommar förresten, ska jag överge förskolorna och ställa mig i ett kök på Björkbacken istället. Kommer blir jättekul, tror jag! Hoppas jag. Ska inte börja jobba förrän efter midsommar, vilket också känns väldigt skönt. Innan dess ska jag på både Siesta och Hultsfredsfestivalen, och förhoppnigsvis få loss Dea från sitt jobb, så vi kan ha lite semester tillsammans. Åh, vad jag längtar till sommaren nu! Har inte riktigt börjat göra det än, men nu slog det mig hur underbart det kommer bli. Vilken tur att det snart är maj då och vilken tur att tiden går så fruktansvärt fort. Fast jag gillar våren väldigt mycket också, oftast. Inte när det blåser och snöar och regnar dock, men annars gillar jag våren! Nu ska jag läsa lite. På återseende!


MAT

Quinoa, lax och lite morötter - jättegott! Självklart var jag för hungrig för att vänta,
så detta ligger redan i min mage och mättar mig.


Läsa läsa läsa läsa

Bra cam, platt hår, söt tjej!

 

Har ju läst Rättspsykologi sedan i september(?) och nu är vi inne på sista momentet, som är ren rättspsykologi. Det är helt klart det mest intressanta och jag kan sitta och läsa i timmar utan att det blir tråkigt. Men nu tar jag en liten paus från "Avancerad förhörs- och intervjumetodik". Det är väldigt mörk ute för övrigt, känns som kväll. Vad händeeeeer?

Och varför blev det helt plötsligt ett annat typsnitt i detta inlägg? Eller? KONSTigt!

 


I'm not givin' up, I'm just givin' in

Wooh! Besöksrekord igår - 5 unika! Det går uppåt i alla fall, kul.

Det blev tyvärr ingen match för mig idag, så jag har mest befunnit mig i sängen. Tittat på Modern Family och så kom mamma förbi och vi såg Huvudjägarna (asbra norsk film baserad på en asbra bok av Jo Nesbö). Nu, fortfarande placerad i sängen, lyssnar jag på Florence + the Machine's MTV Unplugged-skiva. Så himla bra! Blev helt galen i Florence efter att ha sett henne på Skavlan någon gång i höstas och har fortfarande inte tröttnat på låten Shake it out. Världens grymmaste röst har hon också, helt sjukt.





Här är en annan fin låt. Nu får jag sådan panik på detta sega internetet att jag lämnar cypervärlden för en stund. Måste prata med min man när han kommer hem, så får han göra något åt det, hehe. Tills dess tänkte jag se på..... Modern Family! Och äta något gott kanske, mamma kom med sockerkaka förut...



Paris je t'aime

I skrivande stund ligger jag i soffan med datorn i knät, på tv:n är det Robins där Pär Andersson är gäst - så sjukt rolig kille! Robin Paulson med för den delen. Men snart är det slut och då tänkte jag byta till femman och Baksmällan. Vilken humordag det blev! Imorgon ska jag gå upp i skaplig tid och äta havregrynsgröt till frukost, för sedan är det fotbollsmatch.

I mars var jag och min bästa vän Paulina på en liten resa i tre veckor, och jag tänkte lägga upp lite bilder från den fina upplevelsen. Vi började i Paris, där även hennes pojkvän Jocke var med. Det var första gången i Paris för oss alla, och gud så himla värt det var! Det kändes som att gå runt i en historiebok, fylld med gamla, fina, pampiga byggnader. Jag gillade Paris, mest för att det räckte med att bara strosa runt och njuta av hur fint allt är, och skulle gärna åka dit igen på sommaren när allt är grönt. Under våra fyra dagar var det mest grått, men väldigt mysigt ändå.


Sacre Coeur var väldigt stort, fint och.. gammalt.

Triumfbågen likaså (hela Paris var väl egentligen stort, fint och gammalt).

Mitt resesällskap.

Notre Dame, som var så himla häftigt!


En dag tillbringade vi på Disneyland, vilket var som en liten nostalgitripp tillbaka till barndomen.


Utsikten från Eiffeltornet - älskar såna här gamla kvarter!

Versailles och gud så vackert det var! Och stort...

Mona Lisa på Louvren.

Louvren var faktiskt också väldigt kul att se, det fanns ju så sjukt mycket tavlor. Men efter ett tag var det så mycket folk där inne att man knappt kunde andas längre, men fint var det!

Efter fem nätter i Paris flög Paulina och jag vidare till Brasilien där vi var i 16 dagar, för att vara exakt. De bilderna lägger jag upp en annan dag, jobbigt segt internet här ikväll.

Lateeeer!




Det här med smartphones

Alla har dem. Alla måste ha dem. Alla pratar om att alla måste ha dem. Jag hade en smartphone. Eller, jag har faktiskt haft två smartphones. När jag bodde i Oslo förra året började min dåvarande telefon bli trött och jag var tvungen att köpa en ny. Jag ville gärna ha en iPhone för att smidigt kunna ha kontakt med Sverige, och ja, för att det verkade coolt och roligt. Egentligen vet jag inte varför (ångrar mig!), men jag köpte en begagnad iPhone av Deas jobbarkompis, och den ballade ur efter ett par månader och var för evigt förlorad. PISS kändes det. Efter några månader kände jag mig redo att försöka igen, och satsade då på en Samsung. Har alltid älskat Samsung för de håller så himla bra och fungerar alltid. Det gjorde den, efter mycket om och men. För självklart var det massa strul med den också och den fick skickas hit och dit och ingen visste vad felet var. Till slut löste det sig och allt var frid och fröjd. Tills i februari någon gång, när jag var i Stockholm. Skulle åka tunnelbana och helt plötsligt var inte telefonen i min ficka. PANIK! Sedan dess har min älskade Samsung Galaxy Ace varit förlorad, även den.

Jag tror så mycket jag kan på ödet och att allt har en mening och då fick jag någon slags uppenbarelse om att det kanske inte var meningen att jag skulle ha en smartphone. Jag behöver inte det och klarar mig mycket bra utan. Nu har jag haft en gammal Sony Ericsson ett tag, som bara duger till att ringa och sms:a med och har vant mig vid det. Det är oftast riktigt skönt faktiskt! Det sparar massa pengar och energi, men det är väl egentligen det enda. För ärligt talat, jag VILL ha en smartphone! Allt är så mycket enklare och roligare och man behöver egentligen inte riktigt tänka, telefonen fixar allt. Nu är bara problemet att jag absolut inte har råd att köpa en ny telefon. Så jag ska stå ut med min tegelsten ett tag till och så fort jag har råd ska jag trotsa ödet och köpa mig en smart Samsung! Och om inte universum vill att jag ska få behålla DEN, då ger jag upp. Men inte än.


Modern Family



Åh vad jag älskar den serien! Gloria är roligast, skrattar åt allt hon säger! Har hela första säsongen på datorn nu, så det ska jag underhålla mig med denna gråa, kalla lördag, när min kille är i Göteborg och kollar på trav (kul hobby!). I eftermiddag ska mamma mata mig och sedan ska jag köpa en godispåse och gräva ner mig i sängen. Ibland är jag det bästa sällskapet jag kan tänka mig!


Från soffan

Denna dag började med att jag i natt låg och kved av smärta i magen i flera timmar, konstigt och jobbigt. Har bara haft konstiga och jobbiga nätter denna vecka, när jag tänker efter. Jag drömmer alltid väldigt mycket och de senaste nätterna har det varit massa stressande, underliga drömmar. Häromnatten drömde jag till exempel att jag hade jättemycket slem i halsen och stod vid ett handfat och spottade. Det slutade med att jag spottade på riktigt, i sängen! Lite äckligt. I natt hade jag som sagt ont i magen, och har haft hela dagen så fort jag rör mig. Tur att det är ganska stillastående att jobba på fritids, sitter mest och glor eller spelar spel. Det blev dock ingen fotbollsträning ikväll, har istället befunnit mig i soffan sedan jag kom hem, sprungit lite till tvättstugan också. Mannen i huset har stått i köket och bakat cheesecake (frivilligt, jag fick inte ens hjälpa till!), som vi ska bjuda på imorgon när vår lilla vän Jocke kommer hit.

Nu - Loooooooost!


En liten onsdag

Idag var första jobbdagen för mig denna vecka, och det var bara en halv, lite lagom sådär. Grejen är bara att det tyvärr inte är så himla lagom när väl lönen kommer in. Förra månaden var jag bortrest tre veckor och jobbade bara en dag, vilket betyder att jag som timavlönad knappt får tusen kronor denna månad. Heh... Ett litet studiemedel också, men det håller inte länge. Tur att jag har en man som kan hjälpa till, så får jag städa lite extra.

I övrigt har jag idag åstadkommit lite studerande, en löptur i blåsten och vardagshäng i soffan. Härnäst lär jag och Dea bädda ner oss i sängen och titta på Lost tills vi somnar. Det kan dock dröja, då mannen för tillfället pratar i telefon med sin bästis, ett samtal som kan pågå i ungefär en evighet. Åter till Lost. Jag har aldrig sett den serien, vilket tydligen var en katastrof, så häromdagen började vi med det. Faktiskt jävligt bra, jag är redan fast.

ÅH! Jag måste göra en header, så att jag kan få folk att läsa denna blogg, utan att skämmas.
Nu ska jag äta en banan. Hej!

Varför jag är rädd för hundar




Jag är rädd för hundar. Jag ogillar hundar starkt och det gäller i princip alla hundar, med vissa undantag. Så fort en hund rör sig, skäller eller överhuvudtaget kommer nära mig, blir jag livrädd. Det absolut värsta jag vet är hundar som springer utan koppel, då vågar jag knappt vända ryggen till. Jag VET att hundar egentligen inte är farliga, utan oftast bara glada och lekfulla. MEN jag litar inte på dem, för jag VET att de kan få psykbryt och bitas, precis som vi människor oftast inte slåss, men ibland så händer det. Eftersom att det händer sånt här, så fortsätter jag att vara livrädd för hundar.

Blodpudding

Detta inlägg skriver jag mest bara för sakens skull, håller på att försöka få till någon slags design på denna blogg. I skrivande stund sitter jag i en sliten soffa i en tvåa i Vimmerby och har precis ätit blodpudding, bacon och lingonsylt. Om en kvart slutar min kära pojkvän sitt jobb och klockan 18 ska jag träna fotboll. Egentligen borde jag inte alls blogga just nu, utan plugga. PLUGGA! Men, motivationen försvann någonstans i cybervärlden och istället skrev jag ett inlägg med den fantasilösa rubriken "Blodpudding". Jag älskar blodpudding, så det kanske inte gör så mycket.

RSS 2.0