Mot Siestafestivalen

Då var jag äntligen på väg. När detta lägs upp sitter jag antagligen på tåget och sover. Ehm, ja. Vet inte riktigt mer vad jag ville säga, ville mest uppdatera. När packningen var färdig igår (alltså onsdag) gjorde jag en göttig soppa, som jag avnjöt efter att mamsen och jag varit ute och sprungit. Blev en lång tur och det var väldigt skönt! Nu har vi sett alla Lost-avsnitt som vi har hemma, så det blev lite smått panik. Får sova istället och hålla oss till söndag.

Lägger upp lite random bilder för skojs skull..


Första webcam-bilden jag tog i denna dator. På ett hotellrum i Kalmar.

I mammas underbara soffa (som jag snart inte kommer sitta/ligga i på helt obestämd men antagligen lång tid) förra sommaren tror jag.

Här sitter jag i min dåvarande soffa i Oslo och tog av okänd anledning ett kort på mig själv.

Här valde jag att ta en bild på mig själv när jag ligger i sängen och är bakfull.

Hörs på söndag, gott folk!

Känslan av lättnad (och mättnad)

Kan vara den bästa av känslor (båda två egentligen). Blir man lättad, så släpper fan ALLT och man blir både glad, avslappnad och exalterad. Och guess what? Jag är lättad!

Turbopluggade ett par timmar i morse, men kände bara att jag ville få tentan gjord så jag kunde bli glad, avslappnad och exalterad. Bestämde mig för att det fick räcka och gjorde den sista tentamen i Rättpsykologi I. Å ja klarte den döh! Då fylldes hela min kropp av lättnad. Jag blev glad. Jag blev avslappnad. Jag blev exalterad.

Nu har jag även handlat och samlat ihop (nästan) allt jag behöver i helgen och ska bara trycka ner allt i en väska, så att det blir lätt att medhava på ett tåg. Lätt? Nej. Kom fram i alla fall fram till att jag ska lägga min platta öl i en ryggsäck, skönaste sättet att transportera det dyrbaraste.
Nu: organisering och packning!


Så här såg jag ut när jag tryckte i mig korv förut. Kände mättnad. Fint.

Svalkar vinden, värmer solen? Ser du något bakom molnen? Känner du lyckan genom sorgen?




Torsdag

15:00 Royal Republic
18:00 Eldkvarn
20:30 The Hives
23:00 Den Svenska Björnstammen

Fredag

14:00 Syster Sol
16:00 Deportees
18:00 Joddla med Siv
20:00 Kapten Röd
22:00 Maskinen
23:00 Familjen
00:00 Timbuktu & Damn!

Lördag

00:00 Lars Winnerbäck

Om ni inte redan förstått det, så är festival bland det bästa jag vet. Skulle kunna leva resten av mitt liv på en festival! Så därför är jag väldigt extremt jätteglad just nu, för imorgon ska jag på FESTIVAL! Med min bästa VÄN! Det ska regna lite grand och solen ska inte vara så närvarande men det skiter jag i, så länge jag får dricka min öl, äta min mat, se alla konserter jag vill och vara bögig med min bögvän. Hässleholm och Siesta - ses imorgon klockan 10:04!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köttbullesallad




Idag var jag sugen på sallad och Dea ville ha köttbullar. Resultatet blev en köttbullesallad. Jättegott faktiskt!

Nu är jag mätt i magen och sitter och skrattar åt Family Guy. Jobbade idag för sista gången på ett tag, ska ha lite semester nu fram till midsommar tänkte jag och sen blir det jobba jobba jobbaaaaaa. Imorgon har jag ganska fullt schema; plugga, göra tenta, förbereda för festival, packa och så ska jag väl löpa en sväng också. Har lagt ner fotbollen nu, igen. Det är inte tillräckligt kul för att lägga ner så mycket tid och pengar som det krävs. Springer hellre!

Eufori



Hotellet vi bodde på i helgen var så fint att det inte ens fanns någon TV. Men i söndags när vi slog på radion i bilen hörde vi att Loreen hade vunnit hela Eurovision. Blev faktiskt inte helt förvånad, för hon är väldigt bra. Vet inte varför, men när jag tittade på det här klippet blev jag helt tårögd. Kanske för att framträdandet är så mäktigt, låten skitbra och Loreen megasnygg. Kanske. Underbart att vi äntligen fick vinna igen och med en riktigt bra låt!

Och de ryska små tanterna kom visst tvåa....

Vad jag köpte

Har hört att folk gillar att se bilder på kläder som andra folk har köpt
och jag gillar ju att blogga om sånt som andra gillar att se.

 


Solbrillor CUBUS
Linnen MONKI
Linne H&M
Nipples ÄKTA
Pose FAKE

(hihi skoja, de två sista är ju gratisssss)



Skjorta BIKBOK

Tidspessimisten nummer ett

Här sitter jag igen. Har stressat sönder sedan klockan tre för att jag trodde att jag skulle ha dåligt med tid. Men nej. Jag har gjort allt jag kan och ska och har nu ingenting att göra? Är till och med rastlös. Jag är verkligen den värsta tidspessimisten jag vet. Är ALLTID tidig om jag ska någonstans för tänker alltid att det tar längre tid än vad det gör. Samtidigt som jag är megatidig, verkar alla i min omgivning vara pyttelite sena hela tiden, så att jag alltid får vänta extra länge. Och jag hatar att vänta. Dålig kombination.

Det jag väntar på just nu är att mannen ska komma hem och att Cicci, Rickard och Linda ska komma hit, för vi ska grillaaaa! Vardagslyx. I övrigt har jag pluggat idag, gick rätt bra faktiskt, ska kötta sönder den där jävla tentan på onsdag! Sedan rusade (verkligen rusade, var ju stressad) jag i en halvtimme, snabbare än någonsin. Gött! Nu ska jag väl återgå till att väntaaaaaa..... Tjo!


Mitt i all stress lyckades jag såklart sticka mig på en kniv också. Jag och knivar alltså. Vågar knappt berätta det för snubben, för han skulle bara sucka och sätta något slags barnlås på alla knivar vi har. Jag gillar inte knivar! Dom gillar inte mig!

Jag får liksom ingen ordning



De här bilderna har jag förresten tagit helt själv, när jag och Therese fick fotopass till en konsert i Linköping. Sjuk upplevelse!

Nu är det så här va. Det här var den första mannen i mitt liv. Mannen som sjunger som en gud och skriver texter som om han kunde se allas känslor. Mannen som var min första idol och som alltid kommer ha en speciell plats i mitt musikhjärta. Har aldrig slutat lyssna på hans musik och kommer nog aldrig att göra det heller.

Nu är det ett tag sedan jag såg honom live, kommer inte ens ihåg? Men på lördag. På lördag klockan 00:00 avslutar Lars Winnerbäck min första Siestafestival och jag kommer att stå där lycklig bredvid min Paulina. Lika lycklig och rörd som varje Winnerbäck-konsert jag har varit på.

För övrigt så är jag så jävla pepp på hela Siesta att jag inte kan koncentrera mig på något annat överhuvudtaget!!!!!! Åker på torsdag morgon och klockan 15 drar det igång med Royal Republic. Kan ju inte bli hårdare start på det hela. Tänkte fixa ihop ett litet personligt schema, mest för min egen skull, men ni får plågas med det också. Höhö!

Någon mer som ska dit ellööör?

Titta så sööööööt!


Vi fick en liten son för en stund igår. En liten söt kiwi, som låg och sussade och bara var söt. Tills det kom en stor manlig käft och tuggade sönder och svalde vår lilla söta kiwi-son.

Må han vila i frid.

(funderar nu på i vilket kategori jag ska sätta detta? Kul? Mat?)
(det är nog mer kul är mat när jag tänker efter)

Världens finaste helg med finaste mamman

Åh vad vi kan ha det bra tillsammans, jag och min mamma. Åkte till Omberg i lördags, där vi hade lyckats boka in oss på världens finaste hotell och vädret var ju också världens finaste. Gick cirka 6 kilometer bland den östgötska, gröna, mysiga skogen. Åt goda mackor med BRIE, glassade med glass och så vidare. Turen slutar med att man stånkar sig upp på Hjässan och herre vilken fin utsikt det var där då! Låg där uppe och andades och lyssnade på fågelkvitter en stund innan vi gick ner till hotellet igen. Tog ytterligare en lur (trötta kvinnor!) innan vi började smutta på öl och vin. I denna underbara vistelse ingick även en underbar middag, som innehöll för-förrätt, förrätt, huvudrätt, efterrätt OCH kakor till kaffet. Sinnessjukt gott! Satt i tre timmar och åt och pratade och sedan tog vi våra mätta och trötta kroppar upp på Hjässan IGEN, för att vi tänkte att det skulle vara fint när solen gick ner. Och det var det. Efter det somnade vi hårt på rummet och sov ända tills det var dags för underbar frukost.

Omberg, vandringsturen, hotellet, maten och allt annat var så himla bra. ÅK DIT FÖR GUDS SKULL!


Hotellet

Utsikten (såg ut så här åt vilket håll man än tittade)

Sängen <3

Började gå



Vid Ellen Keys strand


Detta möttes vi av när vi kom upp på toppen


Vättern där borta



Det var det. FINT JU!? Efter frukosten igår åkte vi till Linköping och mitt shoppar-jag var igång direkt! Vad jag är bra på att handla alltså. Det är nog en av mina bästa (ibland sämsta) egenskaper. Fick till och med avstå från vissa saker som jag bara måååste ha, fast en annan gång. Snart. Tänk om det tar slut och försvinner för all evighet liksom! Solen fortsatte att skina och vi åt sallad och glass, satt i Trädgårdsföreningen, Lotta kom förbi en stund och kramades och så träffade vi brorsan innan vi åkte hem till Vimseby igen. Där väntade en bakfull men söt pojk med underbar köttfärssås. Jag tog ett fotbad och målade naglarna och somnade göttigt i min kära säng.



Bloggar jag läser

Egoina - Den första bloggen jag började läsa överhuvudtaget. Ingen långtråkig modeblogg med ointressanta tips och pose-bilder heeeelaaaaa tiden. Utan bara vanliga vardagsbetraktelser och allmänt skriveri samtidigt som det är roligt. Och inte som alla andra.

 

HanaPee - Min absoluta favorit, och det blev hon från första inlägget jag läste. Massa roligheter, smarta tankar, djupa känslor, snygga bilder och så vidare. Den här kvinnan inspirerar mig och jag imponeras av henne varje dag. Det allra bästa med henne är nog att hon är så personlig och verkligen öppnar upp sig, även om hon mår skit och bara vill dö för en stund. Inte många bloggare som gör det.

 

Flora - En ung tjej i Stockholm, vars blogg jag inte minns hur jag hamnade på, men jag fastnade. Jag fastnade för de otroligt fina bilderna, den speciella stilen, de intressanta texterna och allt det uppskattade i livet. Jag blir alltid lite glad och mysig när jag läser hennes blogg. Den ger bra känslor helt enkelt.

 

Ana Gina - Innan hon var med i Musikhjälpen visste jag knappt vem hon var, men under den veckan blev jag helt förälskad i Gina! Underbart rolig tjej och sedan jag började läsa hennes blogg har jag också insett hur himla smart hon är. Mycket djupa inlägg och fina tankar. Just nu är hon för övrigt i Azerbajdzjan och ska kommentera Eurovision ikväll.

 

Jesper Salén - Den här bloggen hittade jag genom Josephine Bornebusch har jag för mig (som jag också följde innan, men hon har slutat blogga nu, vilket suger!). Jesper uppdaterar inte jätteofta, men när han gör det skrattar jag i princip alltid högt. Den består helt enkelt bara av roliga saker. Han är rolig, kort och gott.

 

Spiderchick - Tills för någon månad sedan hade jag bara hört namnet, men aldrig läst bloggen. Nu är hon en av mina favoriter! Sjukt cool kvinna, som "bara" delar med sig av sitt liv, men gör det väldigt bra. För tillfället är det lite extra mysigt, eftersom att hon är gravid. Jag har blivit helt galen i graviditeter och bäbisar, tror jag längtar lite tills jag känner mig redo för det..

 

Sedan följer jag även min kära gamla Oslo-vän Julia och Deas kära vän Jockes söta och konstnärliga tjej Lisa.

 

Det var det. Vet ni någon mer grym blogg - säg te vettja!


En bra dag

Den här dagen har varit helt fantastiskt egentligen, men det insåg jag inte förrän jag tänkte efter och jämförde med början av veckan. Det är helt otroligt vilken skillnad det kan vara från dag till dag. Igår var ingen värdelös dag och inte måndag eller tisdag heller. Men det har varit jobbig rent mentalt och flera gånger har jag bara velat lägga mig ner och gråta. Situationerna har inte riktigt tillåtit det då, vilket gör det hela ännu jobbigare.

I tisdags jobbade jag inte i Bullerbyn, utan på ett annat ställe där jag är ibland. Det är helt okej, men vissa dagar kan det vara riktigt jobbigt på grund av både barn och personal. Till exempel blev jag både spottad på och slagen av ett barn i tisdags. Jag tar inte åt mig personligen, men jag blir så fruktansvärt arg och jag vet inte vad jag ska göra med all ilska! Det här var nästan det första som hände den arbetsdagen och resten av dagen var jag på gränsen till kollaps hela tiden. Igår var jag ledig, men istället hade jag plugg-ångest från det att jag vaknade tills jag somnade. Försökte verkligen läsa, men det gick inte. Trodde att jag skulle blir lite mer avslappnad av matchen, men den gjorde det bara ännu värre. Mental kollaps igen. 90 minuter av frustration. Påfrestande.

Men så idag, denna underbara torsdag, kom vändpunkten! Vaknade som vanligt upp bredvid en söt kille, kom till jobbet och möttes av kramar och leenden. När jag kom hem läste jag lite psykologi, men ingen ångest idag. Det får gå som det går på tisdag, då jag planerar att göra tentan. Och så har jag tränat ikväll, och det var så himla kul! Något så enkelt som ett Friskis & Svettis-pass med tjejer, tanter, killar och gubbar som är glada och peppade hela tiden. Senare ska jag väl avsluta denna dag med att krama den där söta killen och sedan somna till hans andetag. (oj vad fjolligt det lät, men ja, jag älskar att kramas och ja, han andas och somnar alltid först)

Mellan en bra dag som fylls av små, små bra saker som gör allt jättebra och en dålig dag som fylls med små, små dåliga saker som gör allt jättedåligt, är det väldigt stor kontrast! Men vilken tur att det är det, så att man känner att det är en bra dag. Annars hade idag bara varit en vanlig dag bland alla andra dagar.


Hör upp, du måste flytta på dig!



Jag brukar oftast inte vara så glad i poppig radiomusik (om jag inte är onykter och står på ett dansgolv) men den här låten är jag glad i mest hela tiden. Det allra bästa är att hon kommer till Hultsfred, vilket betyder att jag kan så framför en scen och vara onykter och dansa till denna fantastiska låt. Det verkar inte finnas någon musikvideo till den än, så visar den här i stället. Lite rolig tyckte jag.

Appropå att flytta på sig. Det måste jag göra nu. Har dock suttit precis stilla i exakt samma position med benen lite för länge och nu är de typ bortdomnade. Hoppas att mina gamla ben orkar flytta på sig och gympa en sväng...

Ordning och reda, pengar på freda'

Jag hamnade aldrig i något iskallt, glittrande hav igår, utan kom inte längre än till Vimarvallen. Trots att jag blev aspepp på match när jag kom dit var jag värdelös och det var tråkigt. Vet inte riktigt vad jag ska göra med fotbollen just nu, känns inte så himla roligt faktiskt? Idag har jag jobbat i Bullerbyn igen och njutit av det fortsatta underbart fantastiska vädret. Blir helt lyrisk varje gång jag inser att det är sommarvärme! Det är helt sjukt. Kändes som att det var en meter snö förra månaden. Som sagt. Tiden. Går. Fort.

Idag är det torsdag, vilket betyder att jag precis mättat magen med ärtsoppa. Enligt min konservativa sambo (gud vad töntigt det låter att säga sambo, känns som att vi bara leker, har inte vant mig vid att det är på riktigt) ska man nämligen äta soppa varje torsdag - helst ärtsoppa. Denna vecka passade det extra bra, då ingen av oss hade råd att handla något annat förrän på fredag. Noll pengar på kontot. Men IMORGON, hörrni! DÅ får jag lön och CSN-bidrag och kommer för första gången sedan i mars känna att jag har pengar. Skönt!

Imorgon är det fredag och då tänkte vi fira löningen och unna oss en middag på Köket (får buffé gratis om man köper ett glas öl eller vin - himla lyxigt). På lördag morgon far mamsen och jag mot Omberg (OCH TAR MED OSS SOLEN - det begär jag!!!!!!), där vi ska vandra en liten sväng, äta middag, dricka vin och mysa till en max och lite till. Längtar! Hotellfrukost på söndag och sedan ska vi stanna i Linköping och jag ska shoppa lite (måste hålla mig till lite, så att inte pengarna tar slut direkt) för första gången since-god-knows-when.

Oj, vad himla massa parenteser det blev idag då. Och ingen bild. Eller? Slänger upp en för skojs skull.


En blöt festivalpuss var det jag kunde hitta, för orkar inte resa mig och sätta i hårddisken.


Man måste väl fortfarande göra bra musik?



Alltså jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska tycka om Rysslands vinnande bidrag till Eurovision. Visst, det är lite charmigt med gamla, söta tanter som står och sjunger en halvpopig låt. Kul grej, liksom. Men det jag inte förstår är varför de är så hyllade och favorittippade? Varför säger folk att de kommer vinna? Bara för att man har ett roligt bidrag som folk verkar gilla, så tycker inte jag att man ska vinna hela Eurovision.

Jag tycker fortfarande att man måste kunna göra bra musik och sjunga fint. För seriöst, den här låten är inte bra och tanterna kan inte sjunga. Då känns det bra mycket mer troligt att Loreen vinner, som har en av Sveriges fetaste röster. Och det säger jag inte bara för att jag är svensk, utan jag är ganska övertygad om att det finns andra bidrag i tävlingen som faktiskt kan sjunga.

Men som sagt. All heder till de coola tanterna, astufft att vara med, men jag tror inte att ni kommer vinna! Jag hoppas inte det heller, för det är inte speciellt rättvist. Om nu tävlingen fortfarande går ut på att göra en bra låt?


MANGO!




Idag fick jag äntligen i mig min efterlängtade mango. Russin är också en stor passion i mitt liv, så det blev en lyxfrukost, kan man säga. Solen har gjort sitt också, dock har studerandet gått åt helvete. ORKAR INTE. Det kanske låter mesigt när det bara är en liten tenta kvar, men jag har noll motivation och noll energi till det just nu. Så jag läser lite här och där och så får det gå som det går.

Egentligen känner jag mig inte ens så pepp på att spela fotbollsmatch heller. Är bara osugen. Vet inte vad jag vill göra? Typ ligga i någon slags fåtölj i ett iskallt, glittrande hav och käka mango. Ja! DET vill jag göra.

Tills den drömmen går i uppfyllelse får jag glädja mig med att jag om en vecka packar inför festival och all ångest är borta.


Skål!


(OBS! För att undvika porriga missförstånd, jag är inte naken, har bikini)

Här sitter jag just nu och smuttar på iskall Orangina. Det är för övrigt den enda läsken jag tycker om, inte så himla mycket kolsyra i. Hatar kolsyra. Hur som helst, pluggandet går bra. Tänkte sitta på balkongen och skriva lite från föreläsningarna, som jag bara har på datorn. Och med tanke på att det är hundra grader ute och datorn nästan brinner upp nu efter 5 minuter, så skiter jag i det. Nöjer mig med böckerna istället, för vägrar sitta inne! Runt klockan ett kommer mamma hit på fika och ikväll är det match som gäller! Nu, back to the bok!


Delikata bollar!



Hittade ett recept på delikatobollar här och med tanke på att det är bland det godaste jag vet, så blev jag lite baksugen idag. Tvingade med mig mannen på en promenad, handlade behövligheter och så slängde vi ihop några stycken. Blev inte så många (gör nog tredubbelt nästa gång), men underbart gott! Efter jobbig arbetsdag och några Lost-avsnitt somnar jag nog snart in. För övrigt så börjar det blir himla varmt även inne, jag måste vädra typ hela tiden. Jag måste alltid sova så svalt som möjligt, så snart tar jag nog och slänger iväg täcket och gosar med påslakanet resten av året...(?)


Improvisationsmiddag



Igår hanns det inte med någon inhandling i hemmet, så jag tog vad som fanns i kylskåpet (inte allt då) och lagade middag. Det resulterade i kyckling och bacon med philadelphiaost, quinoa och lite grönt. Idag har jag pluggat sedan klockan halv nio och nu ska jag cykla iväg och jobba. Imorgon är jag "ledig" och det ska bli solsolsol! Sitter nog på balkongen och pluggar då. Och fikar med mamma. Fast inte samtidigt.




Fruk(t)ost


Har sett att det har blivit himla modernt att lägga upp bilder på sin frukost. Jag älskar frukost, så inte mig emot! Idag var jag så sjukt sugen på frukt, så tog en morgonpromenad och gick en omväg till ICA och handlade lite. Jag har suktat efter mango i flera veckor, men SÅKLART hade de inte det. Fick nöja mig med papaya, banan och apelsin. Fruktsallad är sjukt underskattat, tycker jag. Nu har jag kommit av mig lite, men förra året hade jag en period när jag åt fruktsallad till lunch varje dag! Väldigt gott och mättande. Längtar tills det kommer lite jordgubbar och persikor och annat göttigt i sommar! Då ska jag leva på fruktsallad.

Idag är jag ledig från jobb, men MÅSTE plugga. Har en tenta nästa vecka, sedan är kursen slut. Helt otroligt vad fort det har gått. Är lite trött på det nu dock, men ska väl kunna hålla ut en vecka till. HEJA HEJA!


En söndag med älgar

Igår var en solig och fin dag och trots att jag råkade sova bort nästan halva så var den riktigt bra. Vi började lite lugnt och skönt med Family Guy i sängen innan vi åkte till älgparken här ute i skogarna. De hade fått tre nya kalvar i veckan som var sååååå söta. Såklart glömde jag kameran, men jag lovar att det är sant. Käkade en glass och sedan åkte vi hem och åt middag. Slängde ihop underbart Glada grisar-kött och göttig sallad. Resten av kvällen var det Lost som gällde, nu är vi på tredje säsongen! Sjukt bra och spännande fortfarande.

Här kommer lite gamla bilder på älgarna i Virum.




Det här var typ två år sedan, och då hade det också kommit kalvar. Den ena av dessa, Ada, var det som hade fått den här gången. En aning större nu alltså..


Världens bästa affär

Vill. Till. Weekday.








Klipp klipp


Har tagit till saxen och klippt av ärmarna på en gammal HM-skjorta och benen på ett par pösiga manchesterbyxor. Blev asbra, tycker jag. Nu ska det bara bli tillräckligt varmt också. Heja solen!


Att vakna till doften av pannkakor och en snygg kille i köket




Sov som en stock inatt och när jag vaknade stog Dea i köket och lagade pannkakor - helt okej start på dagen! Nu ska vi ut och gå i vårsolen och i eftermiddag ska vi till Kisa på konfirmationsmiddag. Mysigt pysigt.


Var visst lite för hungrig...

Haha, glömde visst att ta kort på maten, var lite glupsk idag! Men det var i alla fall baconlindad och philadelphiaostfylld kycklingfilé med lite champinjoner, rödlök och sparris. Och ja, det var fantastiskt gott! Med brist på bildbevis på det, får ni istället se mig och min efterrätt. Nu väntar jag på att mannen ska tippa färdigt på de himlans travhästarna, så vi kan se på film. Ska äntligen se The girl with the dragon tattoo, är alltid lite efter med sånt där. Har hört att den ska vara bra, så det hoppas jag på nu! Trevlig helg, gott folk!


Syttende mai

Igår var det 17 maj och Norges nationaldag. Saknade landet och Oslo lite extra då och längtar så sjukt mycket tills jag ska dit! Jag har inte slutat tänka på eller sakna varken min familj där eller staden, det känns hela tiden. Även att jag inte vill annat än att vara här och nu, så kan jag inte sluta ha lite ångest för att inte bo i Oslo längre. Det betydde så himla mycket och det var ett helt år av massa känslor och händelser. Snart ska jag i alla fall hälsa på och det ska bli så himla underbart. Dock hade det inte varit helt fel att vara där igår.. Här är lite bilder från 17 maj 2011.


Jag, Julia och Nina började dagen med brakfrukost hos mig.

Sedan åkte vi in till stan det där var fullt med folk.



Och så bar det hem igen för grill! Helt otroligt att det är ett år sedan. TIDEN. GÅR. FORT.

Nu ska jag gå och heja på maten i ugnen, är hungrig! Ska visa göttig bild sen.


En fotbollsmatch och 5 kilometer senare

Efter lite jobb och plugg var det dags för match igår igen. Förlorade och det kändes piss. Idag gick jag upp klockan 8 och åt stadig frukost, idag var nämligen dagen jag skulle springa ifrån pappa! Och det gjorde jag. Inte överlägset, men jag vann och trots mina sjukt tunga ben överlevde jag 5 kilometer. Vet inte exakt vad tiden blev än, men 25 kanske? Nu är jag supertrött och megahungrig och snart ska vi till mamma och äta. Lite jobb imorgon, sen tar jag helg på riktigt. SKÖNT! Gotta go, hej!

Ps. Magen mår bra nu. Också SKÖNT!


JA jag kommer utvecklas och JA jag är lämplig

Jag har kanske glömt att nämna det, men jag kom inte in på Polishögskolan till hösten. Jag hade inte räknat med att bli antagen och har andra planer för livet just nu, så blev mest lättad av beskedet. Men nu har jag fått hem mitt psykologutlåtande från Rekryteringsmyndigheten. Det var väldigt kort och sammanfattat, men beskriver exakt hur det är. Vad jag själv anser om mig och själv och varför jag skulle bli en bra polis och sedan den uppfattning psykologen fått av mig och mina egenskaper. Det är egentligen helt sjukt att en person kan beskriva en annan så rätt efter en timmes samtal. Det är i alla fall otroligt skönt att de fått rätt uppfattning om mig och att jag är LÄMPLIG! Tjoho! Ska bara utvecklas i några år till och sen ska jag minsann bli polis.

 


Linnea åt lampa, lös i magen



Igår hade jag läsarrekord - 17 stycken! Lite kul att det går uppåt ibland faktiskt. Idag är jag ledig från jobb och råkade sova som en stock till halv elva.. Låg lite efter i tidsschemat redan från början alltså. Men jag har ändå lyckats promenera lite, göra ärenden, städa, plugga, äta och chilla. Min diet är inte speciellt spännande för tillfället, då min mage är ur form. Igår och idag har jag ätit så mycket som ris, blåbärssoppa och.. mer ris och blåbärssoppa! Toppade riset med lite majs idag, får se hur det går. Nu ska jag gå hem till mamma och hämta post och få råd. Min supermamma är inte bara mamma, utan även personlig doktor, psykolog och alltiallo. Väldigt smidigt! Längtar till nästa helg när jag och min vän Mamman ska iväg och vandra och mysa. Hej!


Jag blir så ARG av detta

- Man kan inte ha en bra mor-dotter-relation om man börjar bråka om vem som köpt lotten när de har vunnit 10 000 i månaden i 25 år. Det borde vara nog att dela på. Giriga jävlar!

- Alla gör misstag och så är det, MEN läkare har ett jobb där man inte FÅR göra misstag. Sånt här ska inte hända.

- Åh hemska vidriga värld - vart är den på väg?

- Har inte folk bättre saker att slösa energi på än en jävla kundvagnsknuff?!

Rehab

I helgen var vi i Linköping och hade det kul. Åkte dit i fredags direkt när jag slutat och kom hem igår eftermiddag. Har inga bilder att visa men kan berätta att det var superdupermegakul! Mycket öl, ännu mer dans och lite fotboll. I fredags var vi ute på nåt ställe som hette Platens och det var så himla bra att jag skulle vilja gå dit varje helg. Det var så bra musik att jag inte kunde stå still en sekund ens. Sjukt kul!

Nu försöker jag återhämta mig, vilket inte verkar helt lätt. Jobbade några timmar i förmiddags och när jag kom hem somnade jag i soffan. Nu sitter jag i sängen med en värmekudde på min mage (som inte mår som den ska) och lyssnar på Siesta-musik. På torsdag är det TVÅ veckor kvar! På torsdag ska jag även springa Vimmerbyloppet för första gången på massa massa år. När jag var liten sprang jag alltid det, fast bara 1 kilometer. Nu har pappa övertalat mig att springa 5 kilometer med honom, ska bli askul! Annars är det som vanligt denna vecka också. Lite jobb, lite plugg och lite fotboll. I helgen har jag NOLL inplanerat, vilket känns så himla skönt! Ska bara vara och hoppas att solen skiner.


Saker jag ska investera i när jag har pengar över

(Kan också ses som en önskelista, om någon har lust att ge mig en gåva)
  • LINSER! Älskar mina glasögon och trivs i dem, men vill gärna inte ha de heeeeela tiden. Och har märkt att jag ibland blir helt snurrig när jag tar av mig dom, till exempel när jag ska träna.
  • En ryggsäck
    Gärna en kånk, men då måste jag ha 699 kr till övers..

    Annars en brun i skinn, typ en sån här

  • En liten radio att ha i köket.
  • Krukväxter! Vår lägenhet är väldigt livlös och vissen på den fronten.
  • Tågbiljetter till och från Hässleholm och till och från Oslo.
  • Solglasögon. Köpte ett par nya för ett tag sen, men de verkade inte gilla mig, utan valde att försvinna första gången jag använde dom.

  • Ge tillbaka lite till man och mor och far, som har bjudit lite extra under min fattiga månad.

Dagens i-landproblem


När man går in på en sida och den tas över av en fet reklam
som både rör sig och låter högt! Sjukt irriterande.

Måste bli bättre på rubriker.....



Här sitter jag i fåtöljen, mätt och go'! Har ätit underbar panerad fisk, quinoasallad och RÖDBETOR.

Igår var vi som sagt på ALV och det var jättemysigt! Lite typiskt barn dock, att prata om och längta till att gå dit och tjata om Pippi och bullar och saft och korv och allt flera dagar i sträck. Sedan när man väl kommer dit och äter det goda fikat och tittar på en jättebra teater, är det väldigt mycket "det var inte gott", "jag vill inte ha", "jag vill gå hem", "jag måste kissa", "jag vill gå dit istället" och så vidare. Trots allt detta hade de nog väldigt kul och det är väl huvudsaken.

Efter arbetsdagen slängde jag i mig lite uppvärmd moussaka och sedan var jag på möte på mitt blivande sommarjobb. Det var trevligt och jag längtar lite till att börja jobba där och göra något annat (även om jag gillar barnen i Bullerbyn väldigt mycket). Igår kväll spelade jag match och det blev 1-1. Alla sprang och sparkade och passade och tacklades hej vilt, men det räckte visst inte ändå. Skönt att inte förlora i alla fall. Idag slutade jag halv två och då trampade jag ner till stan och fyllde cykelkorgen med öl. Sedan dess har jag slöpluggat/slösurfat. Nu ska jag försöka studera lite till och sen är det träning. Hej!


Köttbullar köttbullar, ge mig mera köttbullar!

Glömde säga att vi hade världens godaste middag idag! Mannen rullade fantastiska köttbullar med fetaost och soltorkade tomater, som jag stekte. Dea fick även stå för potatismoset, vilket är en av hans specialiteter. Åh herregud så underbart gott det var! Och jag var så hungrig och glupsk att jag inte hade en tanke på att fota det innan jag tryckte ner maten i min mage. Men här är några bilder från GI-boken som vi tog receptet ifrån.





Slut tjej



Här har det varit lite halvdött senaste dagarna. Helgen var ganska fullproppad med småsaker som tog tid och sedan var det dags för jobb igen. I söndags var vi förresten i Linköping och såg Titanic i 3D med Cicci och Rickard. Den var bra, men jag blev lite besviken på 3D:n faktiskt. Har aldrig sett en 3D-film innan, men så himla märkvärdigt var det inte, men jag kanske såg fel film? Bra var den i alla fall och jag grät lika mycket som vanligt.

Måndag var det igår och jag ÖPPNADE på den lilla förskolan i Bullerbyn, vilket betyder att jag fick lov att vakna klockan 05:45. Det är inte min kropp van vid, vilket har lett till att jag har varit dödstrött ända sedan dess. Dock finns det inte så mycket tid till att vila, för resten av veckan är fullt planerad, är nästan lite stressad. (Har aldrig speciellt planerade veckor och är aldrig speciellt stressad, så det ska inte mycket till för att bli så)

Imorgon ska alla barn i Bullerbyn (höhö) och alla andra barn i Vimmerby gå till Astrid Lindgrens värld och få se på genrep och äta bulle, så då gäller det att ha dubbelt så mycket energi om man ska överleva. 15:30 är jobbet slut och klockan 16 ska jag vara på Björkbacken och ha möte med sommarjobbet. 17:45 är det samling på Ceosvallen och 19 är det match. På torsdag är det jobb, plugg och träning och på fredag jobbar jag ända tills vi ska åka till Linköping och festa till det. Hektiskt men kul att det händer lite här i livet!


Helgen


Det fina vädret fortsatte och innan balen köpte vi glass, Dea åt den gamla godingen Calippo Shots.

Studenterna

Deas bror och hans kavaljer, himla fina!

I lördags natt var det superfullmåne och den lös verkligen supermycket.


Den finaste dagen

Idag är det som sagt bal i Vimmerby. För två år sedan gick jag på bal och det var verkligen en av de bästa dagarna i mitt liv. Har aldrig varit så fin och uppiffad och har sällan haft så himla underbart kul! Skulle vilja göra det hundra gånger igen. Typ.


Min kavaljer, jag och mamma

Jag och min kille

Alla mina fina vänner



Mänsklig värme, snälla kom närmre

Bildkälla

En till helt underbar skiva. Har alltid gillat Krunegård, men inte sådär megamycket. Tycker att han gör lite halvdana album och jag gillar bara vissa låtar. Men den här plattan är helt sjukt bra, med massa bra låtar! Och i veckan blev det klart att han kommer till Hultsfred, så honom ska jag absolut se.


Brödet är klart!


Och det var lika fantastiskt gott som vanligt. Detta är det absolut godaste brödet jag vet och det bästa är att det är så nyttigt som det bara kan bli. Dinkelmjöl, havregryn, vetekli, yoghurt, russin, linfrön, pumpafrön och lite annat gött. Enkelt är det också, bara blanda allt och sätta in i ugnen.


Askan är den bästa jorden




Idag är det fredag och jag har inte jobbat. Sov som en stock till halv tio, chillade, pluggade, bakade bröd. Nu sitter jag här och väntar på brödet och lyssnar på Markus Krunegård. Har fått en ful och jobbig fläck på min cam, innanför! Så den är alltså omöjlig att få bort, antar jag. Tur att jag inte tar så mycket egobilder då, annars hade det kanske varit riktigt jobbigt. Ikväll ska jag äta hos mamma och säkert ta ett glas vin eller två. Imorgon ska jag och Dea se på balen, för hans bror ska gå. Kul! Tycker också att det är helt sinnessjukt att det redan är två år sedan vi gick. Tiden går lite för fort ibland.


Tänk om man kunde sminka sig så här bra



Då kunde jag vara snygg som en kändis varje dag!

Jag är inte rädd för mörkret

Åh gud så bra den är!! Kan inte sluta lyssna. Jag tycker det är helt sjukt att man kan göra så här mycket bra musik, då Kent senaste två skivor innan denna, har varit helt gudomliga dom med. Jag kan inte ens säga vilken som är bäst, de är så olika också. Hoppas hoppas att jag får se dem live i sommar!


Verifiera din kommentar - nej tack!

Sedan jag startade den här bloggen har jag försökt anstränga mig lite för att folk verkligen ska läsa den. Det är liksom lite roligare att skriva då. Så jag sitter och klickar runt på en väldans massa bloggar och kommenterar lite här och där. Men åh, vad jag hatar när man måste verifiera sin kommentar genom sådana här dumma grejer. För det första tycker jag att det är allmänt onödigt och för det andra så har jag så himla svårt att se var det står överhuvudtaget! Är alltid så osäker och har fått för mig att jag inte kan chansa, så jag sitter och trycker på "försök med annan text" tills det kommer något som jag absolut ser vad det är, vilket oftast dröjer ganska länge. Sedan tycker jag att det känns lite fånigt att behöva skriva massa nonsens-ord för att en liten kommentar ska få synas på en blogg. För det är väl sällan det verkligen är riktiga ord? Och på vilket språk i så fall? Men det kanske bara är jag...

VAD står det här till exempel?! Ingen aning.


Är den verkligen värd 800 miljoner?

Bildkälla

 

Nu är jag ingen konstexpert och jag vet att Munch är en väldigt legendarisk konstnär. MEN detta "konstverk" föreställande en skrämmande, ful människa som skriker, KAN inte vara värt 800 miljoner. Och VEM har ens så mycket pengar och väljer att lägga dem på en tavla?

Sånt här kan jag bli helt störd på. Folk som har så äckligt mycket pengar och spenderar dem på egentligen helt obetydliga saker. Alltså, för 800 MILJONER kan man fan ge mat åt hela världen. Nästan i alla fall. Jag hoppas att jag hade valt det istället för en konstig tavla om jag hade haft så mycket pengar.


Första maj

Först var det bakfyllan som härjade här hemma igår, men solen tvingade mig ut på balkongen, där demonstrationståget gick förbi. Satt och läste ett tag, tills jag fick liv i mannen. Då åkte vi ut till borstingen med Cicci och Rickard och grillade korv. Träffade på en snok och satt och chillade i solen. Myspys! Och solen fortsätter att skina och en av mina favoritmånader har börjat!










Valborgsmässoafton

När det var färdigjobbat i måndags var det dags att fira in våren. Vi tog med oss vin och kött och gick ner till Cicci och Rickard, där vi åt och drack hela kvällen lång. Superkul och jättetrevligt! När det började närma sig utgång hamnade vi på Metropol och det var minst lika kul. Gick in, drack en öl och dansade loss tills det stängde.











BRA KVÄLL!



RSS 2.0