Gran Canaria runt

Idag behövde jag inte komma till jobbet, för min närmsta chef var ledig. Då passade jag på att umgås med familjen Svensson och idag skulle de åka på buss-tur runt hela ön. Superkul, tyckte jag eftersom jag inte hunnit se så mycket mer än Maspalomas. Vi åkte 25 mil totalt och stannade på några ställen och åt och så. Jag satt och smålog nästan hela tiden, för det var så otroligt vackert överallt! På västra sidan av ön är det mest berg och när vi skulle ta oss över de allra högsta var vi uppe på 850 meters höjd och vi åkte på en väg med 360 kurvor.
 
Lite så här underbart fint var det.
 


Det syns bättre i verkligheten, men längst bort ser man vulkanen på Teneriffa. Tar bara en timme med båt till den ön, så dit ska jag dra med min man någon helg!


Krokiga vägar och en tants solskärm genom bussen.

 

ÅH! Det var en så himla fin och bra dag. Igår kväll åkte vi gokart förresten, första gången i mitt liv! Det var asläskigt men kul. Imorgon ska jag till jobbet igen och på kvällen ska vi ut och äta mexikanskt. Mumma!

Arbetsmiljö


Lite så här ser det ut på "kontoret" där jag jobbar. Egentligen är det en terass på sjätte våningen, men det fungerar ju som ett kontor för oss. Det är havsutsikt och ungefär 360 soldagar om året. Helt okej arbetsmiljö tycker jag!

När jag sedan sätter mig på bussen för att åka hem, får jag njuta av denna utsikt i cirka tio minuter.
 
Jag gillar mitt liv..................!

Kaoset

Vi lyckades hålla oss vakna igenom filmen Cockpit igår och jesus vad bra den var! Svensk film när den är som absolut bäst. Men så fort den var slut somnade vi klockan 23 i soffan. Imorse kände jag mig väldigt utvilad och glad och redo för, mitt än så länge, skrämmande jobb.
 
Nu är jag precis hemkommen och har ännu en dag blivit fylld av tankar och information. Hade tänkt att ta en löptur nu, men jag sitter och plågas av spränghuvudvärk i skrivande stund, så jag vet inte ens om jag orkar ta en promenad. Än så länge har jag ju bara gått bredvid på jobbet, men det börjar kännas bättre och bättre och snart är jag kanske redo att köra på själv, bara jag känner mig säkrare. Då kommer nog mitt stressade huvud lugna ner sig lite grand, vilket vore trevligt.
 
Hade tänkt ge er en liten bild, men min kamera på denna gamla dator har blivit helt störd ibland. Om jag ens har tur att få upp programmet, så är det antingen helt svart eller så ser det ut så här. Inställningarna har ändrat sig själva och vägrar ändra tillbaka.... Irriterandeeeeeeeeeeeeeeee.
 


Idagens

 
Idag har vi tagit med Deas familj på en liten rundtur i Maspalomas. Vi gick ner mot stranden och tog en sväng i öknen, åt kycklingvingar och öl till lunch, innan vi gick hemåt igen och la oss vid poolen. De bor på hotellet som ligger precis bredvid vårt Playmar, vilket är supersmidigt såklart. De har även en uppvärmd pool (har inte badat i vår ISkalla på flera månader) som vi plaskade i och så spelade vi lite biljard.
 
Nu ligger mannen och jag i vår soffa och är verkligen dödströtta, skulle absolut kunna somna nu, klockan 21:07, och sova hela natten. Vi ska dock försöka se en film först och sedan vara pigga och glada imorgon på jöbbe.

Idag får vi besök

 
JAAAAAA! Idag kommer resten av familjen Svensson från Ryggåsen HIT! (Tyvärr inte min kära moder då, som också är med på bilden...) De landar ikväll runt 8 och nu ska vi ut och fånga dagen bäst vi kan. Tjingeling!

Jobbet

Igår slängdes jag alltså in rakt i ett jobb, fast såklart lite på prov än så länge. När jag kom till hotellet hade jag verkligen ingen aning om vad det var för jobb, så jag kände mig ganska vilsen väldigt länge. Det visade sig att det var en typ av säljarjobb, där jag ska marknadsföra på ett megabra sätt såklart. Det är en reseklubb, där jag alltså ska få folk att bli medlemmar, vilket kostar en ganska stor slant. När man är medlem får man resa skitbilligt och bla bla bla. Just nu har jag typ en miljard information att ta in i min hjärna och försöka lagra på något vis. Det har varit så himla mycket att ta in och jag är helt psykiskt slut.
 
Min enda tanke de första timmarna igår var "det här är verkligen inget jobb för mig", och det kanske det inte är? Men jag har fått en väldigt bra chans att ha ett kul jobb och tjäna bra med pengar, så jag tänker faktiskt ta den. Jag har aldrig jobbat med att sälja något innan, så jag känner att detta jobb är en fet jävla utmaning för mig, men det tycker jag är kul! Och skrämmande såklart. Men jag ska som sagt prova, så får vi se hur fan det går. HEJA PÅ MIG!


I brist på annat, får ni här se en bild på fantastisk äppelpaj som mannen gjorde i ren rastlöshet häromdagen! Göttttttttttttttt.
 
 
 

Mando Diao sjunger poesi på svenska

Mando Diao släppte en ny skiva förra året, vilket jag visst inte riktigt lyssnat på förrän idag. Jag har alltid älskar Mando Diao, men de är tyvärr ett av de banden som jag glömmer bort att lyssna på efter ett tag, men nu har jag blivit lite påmind. Den nya skivan är på svenska och texterna består av poesi skriven av Gustav Fröding. Det är jättefint! Här kan man lyssna på hela skivan och nedan kommer en låt de sjöng på Skavlan.
 
 

This girl is on fire alltså

 
make a gif picture
Här sitter jag och äter lunch och BELÖNAR mig med en öl. VARFÖR? Därför:
 
1. Jag har tjänat PENGAR (15 euro är mer än inget) på att vara med i en tv-serie, vilket för övrigt var väldigt kul.
2. Jag har skaffat mig en ny VÄN, tjejen som jag agerade statist tillsammans med var supertrevlig och vi har varandras nummer.
3. Jag har fått PROVJOBB! Vet egentligen inte mycket mer än att det är på ett hotell en bit utanför Maspalomas och att det är föräldrarna till Vendelas klasskompis som har hotellet.
 
Denna dagen har alltså gett mig allt det som jag prioriterar högs just nu; pengar, ny vän och jobb. Kan ju faktiskt inte bli mycket bättre? Jag är glad och det känns megabra och nu ska jag belöna mig ytterligare med en timme eller två i solstolen. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 
/ MVH STOLT TJEJ

Det har regnat!

Mitt nya favorithalsband, som jag fick av mamma i julklapp
 
Tidigt imorse vaknade jag av en röst bredvid mig som sa: "Linnea, det regnar ute", och det var faktiskt sant. Det öste ner ända fram tills kanske klockan 10. Nu skiner solen igen, men det blåser och har sig. Oskönt. Det mest vettiga jag har gjort sedan klockan nio är att diska. Men jag har ingen huvudvärk idag, så senare ska jag gå och söka lite jobb. Imorgon ska jag faktiskt tjäna 15 euro, genom att vara statist i polsk TV - spännande!

Idag har jag...

- sett två avsnitt av Dexter (fortfarande megaspännande)
- läst klart "Femtio nyanser av honom" och börjat på "Morgon i Jenin", väldit olika böcker men bra ändå
- lagat den aboslut bästa soppan jag någonsin har gjort (tycker det är lite svårt med soppor, men idag fick jag verkligen till det)
- gått ut i syfte att söka jobb, men vänt hem efter en stund på grund av huvudvärk
 

Nagellack

 
Jag unnade mig två nya nagellack i helgen, för 1 euro styck. Det vita har jag på nu och I löv it, det andra kan vara lite för rosa för min smak, men det märks.
 
Första halvan av denna måndag hade jag tänkt ligga i en solstol och läsa, men det är molnigt?! Fattar ingenting. I ren förvirring går jag bara runt här hemma och småfixar lite och i eftermiddag tänkte jag gå och söka lite jobb.
 
Jag tror att jag är helt nöjd med designen nu, har inte ändrat så jättemycket, men jag orkar faktiskt inte anstränga mig mer. Uppdatera sidan om ni inte ser någon skillnad. Ciao!

Mogán

 
Idag tog vi moppen ut på en tur till Mogán, som ligger på västkusten. Det var så himla fint och litet och mysigt att jag nästan inte ville åka hem. Men vi åt lite glass och strosade runt en stund innan vi återvände till Maspalomas och la oss i soffan. Resten av dagen ska vi se på film och äta. Myselipys!

Jag kan inte sluta titta

 
 
Dom är så himla söta och låten är så himla fin och jag vill bara höra den hela tiden. Hela albumet kommer som sagt den 20 mars, vilket känns som en evighet?!

Sådärja

Kolla kolla kolla, vad fint det blev!? Tycker jag i alla fall. Ni får gärna säga vad ni tycker också såklart, men min åsikt är ju ändå viktigast. Jag valde teckensnitt, Pröppen gjorde resten..... Jag tänkte ändra lite annat i designen också, men inte just nu.

För NU tittar vi på P3 Guldgalan som gick tidigare ikväll, och det är så bra. Jag ÄLSKAR P3 Guld och snart ska Johnossi spela sin nya singel och jag tror kanske att jag kommer svimma lite då. Av kärlek.

Annars då. Jag har varit på ännu ett mineral-smink-ståhej på Rokoko ikväll, men köpte inget. Nu flödar både vin och choklad här hemma och antagligen kommer vi gå ut en sväng ikväll.

 
SÅ HÄR såg lasagnen ut förut och JA, det var jättegott. Fråga Andreas Svensson om recept...

Ny header på ingång!

 
Just nu sitter min sötis till kille och gör en ny header till mig :))))))))))))))) Jag har velat förnya den ett tag, men är för det första inte så megabra på det och sedan har min tumme suttit lite fast i röven. Men nu är den ute, som ni ser.
 
Jag har min söta killes skjorta på mig också, förresten. Fast nu är det MIN och jag har klippt av ärmarna på den. Nu ska jag diska och sedan ska vi äta lasagne. MUMMA!

Just idag är jag stark

 
animated gifs
Ja, här sitter alltså jag och spänner mina små muskler. Varför då, tänker ni kanske, och det ska jag berätta NU. Dagen började ganska dåligt med att jag fick mens och hade ont i magen, mådde illa och allt jobbigt som hör det till. Jag var dock tvungen att handla lite och gick där på gatan och kände mig allmänt bluffsig och ful, när det kommer fram en kille och RAGGAR på mig. Han var britt och började småprata lite först och berättade att han hade sett mig gå där varje dag denna vecka (vilket jag har) och han hade varje gång tänkt att jag var så "gorgeous". Sedan frågar han om jag vill gå och ta en kaffe med honom, men då säger jag att jag har en pojkvän, så nej. Men det var en väldigt trevlig kille och jag blev ganska imponerad av att han bara kom fram till mig sådär. Roligt, tyckte jag och mitt lilla självförtroende.
 
Jag har även fått fysisk styrka idag, när jag följde med grannen Sonny till gymmet och pumpade mina muskler. Sonny hjälpte mig och visade massa bra saker, som en liten personlig tränare. Väldigt bra gym för övrigt, och det kostar bara 2 euro/gång. Min förhoppning är nu att jag ska kunna få med mig Dea dit ibland (LYCKA TILL LINNEA!), men det slutar nog med att jag går dit själv. Helst vill jag ju mest springa, men jag känner att jag måste börja styrketräna lite igen och det är ju faktiskt ganska kul.
 
Ikväll ska jag, mitt självförtroende och mina muskler antagligen bara ligga i soffan och se på film och vårda min ömma livmoder med choklad och kanskeeeeeee vin. Trevlig helg!
 
 

Tjugonde mars <333333333333333333333

 

Potatismoz

 
Idag önskade Pröppen middag och då blev det falukorv och potatismos á la Linnea. Jag har inte gjort potatismos så många gånger, men det blev väldigt gott faktiskt. Jag hittade färsk persilja för första gången häromdagen och nu har jag det på allt! Så himla gott. Och om man råkar ha en blogg där man gillar att lägga upp bilder på sin mat, så blir ju det hela mycket finare. Tycker JAG.

Nya favoritlåtar med bra videos

 
 
 
 
 

I kveld med Ylvis

När vi tittade på "Robins" på SVT Play för ett tag sedan, så var två jätteroliga norrmän gäster och nu har vi hittat deras egna talkshow på YouTube (tror det går på Kanal 5 i Sverige också). Och det är så jävla kul! Det är två bröder och en till kille och de intervjuar lite kändisar och gör en massa andra störda saker. Vi ser första säsongen än så länge, men i den andra är tydligen David Batra med som sidekick, så det kanske om möjligt blir ÄNNU roligare.
 
Här får ni i alla fall lite kuliga saker som de har gjort på "I kveld med Ylvis".
 
 
 
 
 
 

Jobbjakt dag nr 2

gifs
Igår började jag min jakt på jobb, jag gick bland annat till Playa del Sol - Danspalatset! Och sedan till några restauranger, inget konkret svar ännu. Det är många ställen som inte behöver folk nu, då det är lite lågsäsong, så det kanske dröjer någon månad innan jag hittar något bra.
 
Nu sitter jag här och viftar med mitt CV, men ska jag snart strosa iväg och leta reda på ett hotell där det spelas in en polsk tv-serie. De behöver statister och trots att det inte riktigt är min bransch, så kanske jag kan vara bra på att vara en helt vanlig människa i bakgrunden, i alla fall för 15 euro i timmen! Får se om dom vill ha mig.
 
Heja heja!
 

Linsen

 
När jag var hemma i Vimmerby skaffade jag mig äntligen kontaktlinser! Eller ja, jag behövde visst bara en lins i vänsterögat, där jag är halvt blind. På högerögat är brytningsfelet jättelitet, så det gör nästan ingen skillnad med lins. Jätteskönt tycker jag, för det blir både billigare och smidigare med bara en ju! 
 
Så nu kan jag äntligen ha solglasögon och samtidigt se bra, när jag till exempel kör bil eller läser i solen. Jag kan också ligga i soffan och luta huvudet på bekvämt utan att få glasögonen intryckta i hjärnan. Megabra! Idag har jag mest utnyttjat läsa-i-solen-fördelen och ligga-i-soffan-grejen.
 
För övrigt. Jag lyckades inte få ut min bakfulla sambo utanför dörren ens, så vi har sett på en massa serier och ätit göttigt. Funkar det med faktiskt! 

Igår

 
Igår gjorde vi (mest Pröpp) en fantastiskt fin och god smörgåstårta, som vi bjöd lite grannar på till både lunch och middag. Vi städade även vårt lilla hem, såg på Solsidan och jag SPRANG och det var underbart. Det gick till och med mycket bättre än vad jag hade väntat mig, eftersom att det var cirka en evighet sedan sist och jag har varit förkyld under denna evighet. Men det gick alltså BRA och jag kanske tar en tur idag också, när jag känner mig färdig med sol och bok. 
 
Ett annat projekt jag utmanar mig själv med idag, är att få upp min kille hur sängen, mata honom med frukost och få honom att gå med på att åka på utflykt till havet. Kan bli svårt... (någon kanske drack lite för mycket whisky igår och somnade kl 04) (troligtvis inte jag)

Och just det...



Vi äter massa god ost ikväll!

Här ser ni en arbetslös tjej med näsvirvlel

 
Yes, nu är jag 100% arbetslös, men jag skulle hellre kalla mig FRI. Fri att göra vad jag vill. Jag har faktiskt inga egentliga måsten överhuvudtaget! Men det vore såklart BRA för vår ekonomi om jag också hade ett JOBB. Och jag vill såklart jobba och tjäna pengar, annars skulle jag antagligen bli galen. 
 
Så på söndag ska jag översätta mitt CV till engelska och på måndag ska jag gå runt och vara mitt sötaste och säga "hello, du ju niid a wårker, eller?". Vad tror ni om det va? Heja på mig! 
 
Fram tills dess ska jag njuta av lite vin, lite sol, massa SÖMN och middag med grannar och så. Hörzzzz.... 

Lite Instagram och lite gnäll

 
Tre underbart söta personer. 1. Julia med partyhatt på 2. Codys födelsedag och 3. min käresta på restaurang i lördags.
 
Jag har inte så mycket annat att bjuda på idag. Har varit lite fullt i hjärnan kan man säga. Cyklade lite granna in i något slags stenskåp idag och slog i mina fingrar, svimmade nästan av smärta och har mest gnytt om det sedan jag kom hem. Det blöder och bultar fortfarande och jag är allmänt ledsen. Vill mest krypa upp i mammas knä och krama henne tills allt känns bra igen. Men det får vänta några MÅNADER............ Hatar detta. Nu ska jag krama om Dea tills jag somnar. Godnatt.

Äntligen quinoa!

 
Jag har inte lyckats hitta quinoa här på ön, så köpte med två paket från Suecia! Tack vare det blev det idag middagen ovan. Så. himla. gott.

Mitt sällskap just nu




Världens bästa bebis. Hon växlar mellan att säga "DADADADADADA!!" så högt hon kan och prutta med munnen. Ibland är hon helt tyst och tittar koncentrerat på Nalle Puh-filmen. Börjar hon se ledsen ut stoppar jag bara en leksak i händerna på henne, som hon stoppar i munnen. Lätt att umgås med! Och att hon är så himla söt gör ju det hela ännu trevligare.

Paj och Sons

 
Idag blev det paj till midda! Slängde ihop det som fanns i kylskåpet (inte allt då, det hade ju blivit äckligt), kyckling, bacon, broccoli och sånt, och stoppade in i vår lilla ugn. Göttigött!
 
Nu har vi börjat se FEMTE säsongen av Sons of Anarchy!! Har längtat lite faktiskt. Adios!

Hej, kolla på mina byxor!

 
Dom är sköna, fina, tunna, fladdiga, snygga, mysiga, fräsiga och väldigt väldigt bra. Och jag köpte dom för 6 euro i en kinesaffär. Ville bara visa det! Nu ska jag cykla och jobba, the Waxhammers behöver lite hjälp i veckan också... SEN ska jag hitta ett annat jobb :))))))))) 

Söndagspromenix



Idag har jag haft en perfekt söndag. (Än så länge........) Det började med pannkaksfrukost á la Dea och sedan låg jag vid poolen och läste i några timmar. Vi hade tänkt spela tennis ikväll, men kanarierna firar av någon anledning jul IDAG så det var stängt. Istället gick vi en promenad, som ni ser bildbevis på ovan. Nu är jag mätt i magen på hamburgare, jobbar på att göra plats för choklad och kramar min snubbe i soffan. Som sagt - BRA söndag!

Tre år av kärlek

 
Den 30 december var det tre år sedan jag blev tillsammans med den här fantastiska mannen. Ända sedan dess har jag varit så jävla kär i honom och älskat honom varenda sekund, och jag ser ingen anledning till varför jag någonsin skulle sluta med det. Det finns ingen som kan få mig att skratta som han, ingen som kan få mig att känna mig så fin och viktig och ingen som kan se så underbart söt ut i mina ögon. 
 
I söndags, på den faktiska årsdagen satt vi snoriga och sjuka i en bil på väg till Stockholm och vi har inte riktigt varit pigga nog för att orka fira denna dag i Sverige. Så ikväll ska vi ut och äta på restaurang och fira våra TRE ÅR.

Morrn morrn

 
Det var så himla kul igår och vi dansade så svetten sprutade! Tänk om man kunde ha såna här roliga människor på besök varje dag... Dom åker hem till Stöckhölm imorgon, så nu ska vi ta moppen bort till deras strand och badaaaaaaa. 

Linnea bakar

Två små människor från Sverige som vi känner, Therese och Anton, är av en slump på semester på Grankan denna vecka. Ikväll kommer dom och Antons syster hit och äter middag och sedan går vi säkert ut och roar oss en sväng. Wok ska det bli till mat och imorse gjorde jag en cheesecake som vi också ska ÄTA. Jag älskar cheesecake. Men denna kaka av ost och annat, vägrade att se fin ut på bild, så därför får ni inte se hur den ser ut.

Annars har jag faktiskt inte åstadkommit så mycket idag. Städat lite, solat lite, läst lite, handlat lite, duschat lite. Jag har lite snor kvar i näsan, annars mår jag BRA. Nu ska jag bara hitta mig ett jobb och sen är livet finfint!


 
 
 
 

Dagens depp!

 
Inatt sov jag asgött i en himlans massa timmar, och ändå vaknar jag upp sjuk och slut. Lovade ändå att hjälpa Liza lite idag, eftersom att hon också är sjuk och behövde komma till sjukhuset. Bara av den lilla cykelturen hem till dom blev jag utmattad och sedan har det gått utför. Kom hem för en timme sedan och nu har jag kurerat mig med lite choklad. Orkar inte resa mig från soffan på ett tag nu, så ska lägga mig ner och lyssna på HanaPee's podcast tills mannen kommer hem. Jag hoppas verkligen att han mår bättre än mig och att han kan ge mig lite tröst. Orkar. Inte. Må. Dåligt.

Lite julklappz



Jag har velat ha en ryggsäck nästan så länge jag kan minnas, men har inte hittat någon tillräckligt fin och bra. Jag fick två i julklapp! Kånken av pappa och Åsa, perfekt att ha på hajk och utflykter och sånt som jag ska försöka göra oftare (bor ju i princip granne med både öken och berg!!). Den bruna hittade jag innan vi åkte hem, visade Dea och sa att jag vill ha den i julklapp - mitt ord är hans lag.



Påslakan önskade jag mig också. Fick tre olika set med två uppsättningar i varje... Ett lämnade vi i Sverige, ett bytte vi mot pengar och det ovan tog vi med oss ner. Vinrött, jätteskönt och megafint!



Här ser ni några av böckerna jag fick i juklapp. "En dag" läser jag nu och den är så himla bra! Smoothies, vandring och kanske feminism är andra saker jag ska ägna tid åt.

Från ett år till ett annat

Nyårsafton 2012/2013 började med att jag vaknade upp snorig och trött på en luftmadrass i Alfreds tolv kvadratmeter stora hem. Sedan gjorde vi systembolaget och sånt där innan vi begav oss till lägenheten där middagen skulle äga rum, tillsammans med Emma, Daniel, Lotta, Erik, Tommy och så Andreas och Alfred då. Vi gjorde oss festfina, lagade mat, drack gott, lekte charader och laddade upp för en finmiddag. Och gud så gott det var!
 
Jag mådde fysiskt bättre och bättre hela tiden och valde att inte tänka på min förkylning. Psykiskt sett var jag hög och lycklig på livet varenda sekund. När klockan började närma sig 22:00 tog vi tunnelbanan till en annan fest, där jag inte kände jättemånga, men hade väldigt kul ändå. Tolvslaget skålade vi in på kanske Strandvägen(?) och skrek och tjoade i regnet(!) som man gör. Efter det fortsatte festen med dans och puss, tills runt kl 04 då jag och Dea tog oss tillbaka till Alfreds barackrum och däckade.
 
DET VAR EN JÄTTEBRA NYÅRSAFTON OCH JAG SAKNAR MASSA MÄNNISKOR REDAN. Tur att jag har den finaste vid min sida varje dag, orkar inte sakna honom någonsin igen.
 

Trött nytt år....




Så här söta var mina två favoritkillar igår. Nu ligger jag åter i vår mysiga säng i Maspalomas! Vi har saknat vårt hem så himla mycket och det är underbart att vara tillbaka. Men jag är dödstrött. Och fortfarande förkyld. Fick så himla ont i öronen vid landningen förut, allt snor trycktes väl ihop i hjärnan. Oskönt. Nu ska jag sova så jävla gott och imorgon vårda vårt hem, ta cykeln och handla, läsa i solen, kanske springa lite och ha någon trevlig middag klar tills min sambo kommer hem från jobbet.

2013 har än så länge bara tagit fysisk energi från mig, men jag tror ändå att det kommer bli ett riktigt bra år, som börjar med obestämt antal månader på Gran Canaria!

RSS 2.0