Update från Fjällfoten nr 6

 
Här ser ni mig och papsen en stund innan vi blev lite för trötta och vilade oss med en öl. Har det så himla bra. Det är inte -20. Skönt såklart, men idag har det varit +5 och lite regn. Inte så kul, men skiiiiitsamma. Vi åker och blir slut, åker lite till, lagar och äter god mat, spelar spel och myser tills vi somnar ganska tidigt pga sluta. Imorgon är det nyårsafton och då ska jag till Thassen i Sälen :))))))))))))))))
 
 
MVH / tillfreds tjej trots ont i stortår, vrister, knän, lår, rygg och axlar. 
 
 

Mmmm vinterrrrrrrrr............

 
Har. Det. Bra. Och då har jag inte ens börjat åka skidor än :)))))))))))))))))))))))))))))) 
 
Ps. Det finns wi-fi..............
 

Slut för den här gången

Min fina familj och släkt efter att vi genomfört vårt traditionella träningspass på juldagen.
 
Jag är slut. Orkar typ inte prata med folk längre pga varit social 24/7. Mer än 7 till och med! 10! Vistelsen i Vimmerby är också slut, för den här gången. Det har varit fint, men intensivt och lite påfrestande. Nu är jag hos pappa och imorgon åker vi äntligen till fjällen. Ska. Bli. Så. Skönt. Ska i och för sig bo ihoptryckt med 14 stycken personer och en hund, men tänker att det blir bra ändå. Ska ju åka massa skidor också. Och sova. Och läsa. Och springa? Kan man springa när det är -20? Det märks. Vet inte hur bra internet jag kommer ha där uppe, men vi hörssssssssss. Pusshej!
 

Julfirande lite överallt


I tisdags, dan före dopparedan, var det julmys hos pappa och Åsa. Vi åt supergod mat (inte julmat :))))) och hade det trevligt.


Vi klädde granen också.


Sedan var det ju julafton och den firade jag hemma hos mamma, med henne, Lasse och Edvin. 


Mamma rimmar. Det är en väldigt strikt tradition i vår familj, som nog aldrig kommer att brytas. Det går liksom inte. Man SKA rimma.


Maaaaaaaaaat!


Törstig bror.


Har inte varit speciellt vegeratisk den här veckan.. :/ Men har njutit av köttet, i alla fall. Och ska vara megaveg i januari!

 

Myz. Så himla lugn och skön dag alltså. Och det kom ju SNÖ! Jag skuttade runt som ett litet barn (som jag ju är) på julafton (vilket det ju var) och var överlyckliiiiiiiig verkligen. Livet fulländat.


Matkoma framför Kalle Anka, som sig bör.

Mina bästa juklappar! GPS-klocka och Lena Dunhams bok. Jag fick också påslakan, myskläder och en festivalbiljett till Hulsfred nästa år. Sedan gick jag och Edvin till vår farbror och faster och fortsatte att mysa och dricka vin halva natten. FIN dag.
 
Igår firade vi igen, i Kisa, innan jag drack en massa öl i Vimmerby och gick ut och träffade en massa folk jag inte sett på år och dar. FINT det också. Idag är jag slut på alla sätt och orkar inte röra mig från soffan.
 

GOD himla jul alltså!

 
 

Jag är rätt nöjd ändå..

 
Okej. Jag har tjatat vääääääldigt mycket och väder och snö och sånt ett tag nu. MEN det har känts extra viktigt för mig i år och jag har varit extra mörkerdeprimerad, antagligen för att jag varit utomlands och så. Nu har en timme av julafton passerat och det är fortfarande plusgrader och grått väder. MEN jag är nöjd. Inte till 100%, men nästan. Jag har accepterat att det inte kommer att vara snö på julafton (om inget mirakel inträffar) (fast enligt YR ska det komma 0,6-2mm mellan kl 12-18!!!!) och jag klarar mig ändå. Det blir bra.
 
Nu ska jag sova gött och imorgon fira myselipyselifinisjul, woohoo!
 

Komsi komsi, snööööööön!

Tänker att det hjälper om man kallar på den......? Men igår, om jag bara tittade på några av taken och inte alls på marken, kunde jag i alla fall låtsas att det var snö ute :))))))))))))))))) Alltid något...
 
Vi hade megamyssläktmiddag också. 
 

Farmor och farfar. ♥
 
 
Idag har jag jobbat lite i Nossen, catchat up med Åse, bakat lite med mamma och legat i soffan och frusit. Men nu är jag supervarm efter en liten springtur, en stor brasa, bastubad, en varm dusch och ett skållhett fotbad. Kommer sova göttttttttttt. Typ nu. Blev dödstrött. Godnatt.

Veglasse och fikaka


Igår hade mamma och jag megamys. När hon kom hem från jobbet gick vi först och tränade, sedan handlade vi mat och glögg och vin och sånt.


Och gjorde en vegetarisk lasagne. Mmmmmm......


Igår var en helt köttfri dag för mig. Men i onsdags på julbordet åt jag ju kött för en hel by (med lite dåligt samvete). Det blir lite så nu över jul, tänker jag. Annars äter jag så lite kött jag bara kan, vilket är nästan inget alls och köper aldrig något själv. Mår bra av det. Samtidigt så måste jag någon gång tänka yolo och äta precis vad fan jag vill. Mår bra av det också ju. Känns väl som en bra balans, tänker jag.


Efter maten drog vi på julmusiken, drack lite mer vin och glögg och började baka pepparkakor!


Hade det inte varit för den här personen, hade jag nog inte åkt till Vimmerby alls. Usch, vilken ångest jag får av den här staden nu för tiden alltså.. 

Gooooooooooott. Brände bara en plåt. Som jag hade ansvar för, såklart. 

Ända sedan vi var små, har vi på sista omgången fått konstruera vår alldeles egna kaka. Det har väl oftast blivit typ fotbollar och "L" och sånt, men i år kände jag för något mer vuxet och politiskt. Heja heja systraskapet!
 
 

Snart ska Linnea få resa, woho!

Jag har tjatat ett tag nu om att det var så länge sedan jag reste! Nu när jag lever på lån och så tyckte jag tydligen att det var läge att ta tag i den abstinensen. Se här vad mycket KUL jag ska göra på platser jag inte har varit på typ! 


Nästa söndag åker jag alltså till Vemdalen! Med pappa och Åsa och heeeeela hennes familj. Ska vara där i en vecka och ba åka skidor och mysa och chillllllllllaaaaa. Har inte åkt skidor på megalänge?! Ska bli fint. Är alltså där över nyår och ska inleda 2015 i Sälen med Therese, har jag tänkt.


Vilket jävla år det kommer bli för övrigt, tror jag! På sportlovet i februari åker jag ju sen då med Hanna och Martin till mitt älskade Gran Canaria. Ska hälsa på finisar, sola, bada, äta tapas, dricka öl, vin, mojitos, sangria, tequila osv. Vi längtar ihjäl oss såklart.


Sedan ska vi på klassresa (en resa med klassen alltså, inte förflytta oss i samhällets sociala skikt) till Polen. Min bästisklass och två fina klasser till ska besöka Auschwitz och något mer koncentrationsläger tror jag? och chilla runt lite kanske i några dagar. PEPP!

AAAHHHHHH OCH SEN, på påsklovet tänker jag hälsa på min bruuuur. I Linköping? Nej! I KENYA! I januari drar nämligen Edvin till Nairobi där han ska plugga hela nästa termin. Så jag tänkte åka dit och hänga med honom och kanske se några djur som inte är instängda på Kolmården, heh. Kan bli ganska kul kanske. Lite pepp så där. (obs! ironisk DÖR av PEPP såklart)
 
Och efter det har bara halva året gått, så ni kan ju tänka er så himla bra det kommer bli alltså. Har ingen aning om var jag kan tänkas hamna eller vad jag ska göra när jag är färdig i Trosan. Panikångest och megalycka på det!
 

Jullov!


Igår var sista dagen i skolan för det här året. Eller egenltigen idag, men eftersom att mamma och Lasse kom upp till skolans julbord så åkte jag med dem hem igår kväll. Sorgligt men skönt.


Här är nästan hela min fina klass ♥ Alltså, saknar dem redan såååååå häääääääär myckeeeeet. Vet inte hur jag ska klara tre veckor?!


Vi åt alltså JULMAT! Värsta asgrymma megagoda julbordet var det och jag åt tills jag mådde illa såklart. 


Lite dans runt granen.


Och sedan var det show! Massa fin musik, lite tal och dikter och sånt.
 
Efter det åkte vi alltså hem till Vimmerby med massa packning, vemod och förväntan. Längtar redan till januari, men har samtidigt massa bra saker inplanerat på lovet, så det kommer ju gå megafort. Träffa massa fina vänner, mams, paps, bruschan och hela släkten. Och så får jag ju fira JUL, äta MAT, dricka glögg och JULÖL och ÅKA SKIDOR osv. Kommer bli skitbra.
 

Fredag, lördag, söndag


I fredags kväll bara myste vi sönder när vi kom hem till Hanna i Uppsala. Soooooooov aslänge och sedan började lördagen med att vi fick luciatåg av Martin. Så himla fint, som ni ju ser, trots att han inte kunde en enda luciasång.


Sedan gjorde vi stan. Hängde lite utanför Musikhjälpenburen.


Och drack varma saker. Och skrattade och pratade och så.


Efter några timmar åkte vi hem och svidde om för fest!

Det var roligt. Såklart. Dansade och sånt halva natten. Sov och sånt halva söndagen. Precis som det ska va.

Mitt musikår


Spotify har ju en himla rolig grej nu, där man kan se hela sitt musikår sammanfattat. Jag har varit lite till och från med Spotify i år, mest pga av telefonstrul hit och dit som gjort att jag inte haft Spotify på telefonen alls.
Men lite så här har det sett ut ändå:


De låtar jag lyssnat mest på. Tydligen. Känns inte som att det stämmer alls.


Det här känns dock som att det kan stämma himla bra. Helt omedvetet lyssnar man nog på musik efter mood efter årstid efter väder osv. I detta land i alla fall :))))))))))))) (är SÅ jävla trött på vädret idag!!!!!! blev lika lycklig över två centimeter i lördags, som jag är regn-och-blåst-deppig idag....)
 
De genrerar? genres? genreor? genrers? som jag har lyssnat på mest. Inte så oväntade siffror.
 
HÄR kan man kolla sitt eget musikår!
 
 
 

Lite dokumentärtips så här en regnig måndag

 
Såg den här dokumentären förra veckan. Så himla bra. Och viktig. Visst att vi behöver feminism som fan i Sverige pga diskrimineringar och kränkningar osv, men det är egentligen ingenting jämfört med hur de här kvinnorna har det. De hamnar liksom i fängelse för att de lämnar sina hem, där de blir misshandlade och torterade. Det sjuka är att de har det bättre i fängelset än utanför, eftersom att de slipper förtryck från sina män och familjer, de behöver inte ha burka och de kan bestämma över sig själva. Usch. Vidrigt. SE!
 
Har också tänkt se The Imposter, Krigarna från norr och Celler som räddar liv, men går verkligen inte att streama på skolans internet, får psykbryt av det. Så tänker att jag ska ha massa härlig tid till det på jullovet...... Pappas unga fru är också värd att se, förresten! 
 
 
 
 

Habibihelg

 
Alltså åh, vad jag älskar de här två habibisen. Vilken himla helg! Visar fler bilder imorgon. Är slut. Godnatt.
 

Pengakastning och sol


Idag efter skolan åkte jag med de här nötterna till Nyköping för att uträtta lite ärenden. När vi kom hem bokade vi flyg till Gran Canaria, haha! Hanna och jag har pratat om det ett tag, men nu jävlar kände vi att vi måste boka, och så hängde Martin på också. SÅ viktigt att ha något att se fram emot just nu alltså. Kommer kanske skratta ihjäl mig av att va med de här sju dagar i sträck, men det får det vara värt. Kommer bli fint. ♥


Jag kastade även pengar på nya glasögon! Passar ju megabra eftersom att nästa CSN kommer i januari, heh.... Ska även åka med Hanna och Martin hem till Hanna i Uppsala i helgen och ehh.. jaa.. kasta pengar på mat och alkohol. :)))))))))))))

Det var väl en perfekt dag, tänker ni då. JA. Det var det. Men bättre än så var det faktiskt. SOLEN SKEN. Hamburgare till middag. Fotboll. Turboplugg. Mys.
 
OCH INATT KOMMER SISTA AVSNITTET NÅGONSIN AV SONS OF ANARCHY. DÖR. (imorgon då, när jag kan se det..)
 
 

Veckan som gått


I måndags fyllde Paul år och vi firade med att se The Hunger Games på bio. Asmys! Lite seg film bara.. 


Så här ser det ut nästan varje kväll, när vi trycker ihop oss på någons rum och bara myser sönder. SÅ glad att jag har dom här personerna alltså.


Så här ser mina knän ut, så fort jag har spelat lite fotboll.. Inte så sexigt. Men KUL med fotboll, så det får det väl vara värt.


I onsdags flyttade Hanna från internatet :( Men bara typ en kilometer bort, så dit kan man gå och mysa och dricka vin till exempel. 


I fredags fick vi julskinka OCH brieost till frukosten! Jag hade sovmorgon och åt frukost ganska sent i min ensamhet och var sååå lycklig.

Hade sånt skönt bakishäng heeeela dagen igår (Paul åt lite glass, se ovan). Bara åt saker hela tiden, såg på film, fick skattanfall osv. 
 
Idag har jag också mest hängt runt. Varit trött. Läst. Sett på Family Guy. Ätit fem kilo tacos. Snackat skit. Ska träna bort lite fett snart, innan jag lägger mig i sängen igen. Mmmmmm.... Helg.........
 

Fästen

Igår hade vi alltså klassfest hemma hos Lina och det var såklart megakul!
 
Skratt skratt.
 

Fint folk.


Paul, Erica och Finn. 


?


Fin kväll alltså, med pizza, öl, dans, lek, prat och skratt och så. ♥
 
 

Helgpepp!

 
Fredag. Megabra skolvecka färdig. Spring i benen. Partynagellack på. Fest med bästa klassen. Öl och dans hela natten. Gött. Ju. Hej!
 

Decembers

Nu är det december (årets mysigaste månad?) igen! Tiden går fort osv. Lite så här har andra mörka, kalla månader sett ut, så långt mitt bildarkiv räcker i alla fall.
 
2007 spelade man Guitar Hero på varenda fest. Sum Seven bildades under vårt första år på gymnasiet och vi hängde mest och bäst. Bakade, flummade och firade nyår tillsammans i en jättestor och fin lägenhet där min familj bodde en kortis innan mams och paps skiljde sig. December var en ganska konstig och jobbig månad detta år, jag var vilsen och ville nog mest att den skulle ta slut.

2008 var väl allt lite bättre. Har inte så mycket mer bilder än från nyårsafton som vi firade i pappas lägenhet. Fyrverkerier på torget och sedan var Paulina och jag på tre olika efterfester tills klockan sex på morgonen. Jag drack fortfarande knappt någon alkohol, och undrar ibland var den förmågan att festa nykter tog vägen?
 
2009. Under gymnasieåren hittade jag mig själv lite mer för varje år och den här decembermånaden hittade jag till och med en kille som blev kär i mig och som jag blev kär i. Det var massa snö, Monark X-spelningar och nyår hos Viktor Kallay. Det var en bra och pirrig månad med massa nya känslor.
 
2010 bodde Paulina i Barcelona och jag och Sickan åkte dit och hälsade på, såg Two Door Cinema Club, dansade och myste loss. Jag bodde i Vimmerby och vantrivdes nog ganska mycket, vikarierade runt på förskolor och så. Ville bort. Sedan firade jag nyår med Paulina och Julia i Eslöv, men hittar inga bilder därifrån? KUL var det i alla fall.
  

2011 bodde jag i Oslo och december var den sista månaden där. Peppigt och vemodigt på samma gång, det var svårt att lämna de där små sötisarna.. När jag kom till Vimmerby var det ju massa mys och fest och så. Nyårsafton i Stockholm, men hittar inga bilder därifrån heller... Fattar ingenting?

2012 bodde jag på Gran Canaria och levde livet. Minns inget speciellt från december (och har få bilder, av någon okänd anledning?), men när vi åkte hem över jul och nyår såg det ut lite så här. Kul och mys att träffa alla såklart, men mest bara jobbig stress och panik. MASSA snö<3 i några dagar, sedan slask.
 
Grundat på den stressiga veckan året innan, beslutade vi oss för att stanna på Grankan hela vintern 2013. Vi hade norsk-svensk-julmiddag någon vecka innan jul, pyntade vår lilla bungalow, firade med två veganer på julafton, festade loss, jobbade, åt på restaurang och sånt där som vi gjorde mest hela tiden. SÅ mysig månad, vill jag minnas.
 
Nu är det 2014, jag har inte sett snö på två år och jag fryser ihjäl innan det ens är minusgrader. MEN jag är SÅ pepp på en riktig svensk jävla vinter och jul och ska verkligen mysa sönder den här månaden!  

Bättre sent än aldrig ju


Jag lyckades faktiskt åstadkomma något mer i lördags, förutom att ligga i sängen i 6 timmar och sedan umgås. Jag gjorde müsli! Har tänkt göra det i typ tre år, så det kändes lite som att det var på tiden.

Och det var aslätt ju! Jag tog bara alla frön jag tycker om, havregrgyn, äpplebitar, salt, kanel och äggvita slängde in det i ugnen en stund och sen var det klart. Och mmmmmumma såklart!
 
 
 
 

RSS 2.0